Noord-Amerika

Reis mee naar New York

Verenigde Staten
Skyline van New York
29-02-2024
Deel dit blogbericht Delen

Een bruisende metropool als New York beschikt over een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Op het moment dat u voor het eerst in de stad aankomt voelt het net alsof u in een filmscene stapt. Omdat reisadviseur Esther van Travelworld hier al meerdere keren is geweest, deelt ze graag de 10 dingen die u zeker gezien en gedaan moet hebben in New York met u! Reist u mee? 

Allereerst vertelt ze u graag wat meer over New York. Het is namelijk niet alleen een stad, maar ook een hele staat waar u uitstekend kunt rondreizen met de auto of camper. De regio is heel anders dan bijvoorbeeld Florida of West-Amerika, maar zeker niet minder mooi. Een aantal aanraders in de staat zijn dan ook de Niagara Falls, Hudson Valley en Long Island. U kunt uw reis eventueel combineren met bezienswaardigheden in andere aangrenzende staten zoals Massachusetts met de stad Boston of een bezoek aan Rhode Island. 

New York City is werkelijk ‘the city that never sleeps’. Van theaters en musea tot Central Park, hoge uitkijkpunten en Times Square, het is een plek waar u zich niet snel zal vervelen en die geschikt is voor jong én oud! Ook een bezoek aan het vrijheidsbeeld en een helikoptervlucht over de Hudson River mogen niet ontbreken aan uw bezoek. Alles is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, en dan met name de metro.  

Juist omdat er zoveel te doen is, is er eigenlijk geen mindere periode om naar New York te reizen. In de zomer profiteert u van prachtig weer en kunt u picknicken in Central Park. In de winter is de stad ondergedompeld in kerstsferen en is er van alles te bewonderen. Reist u in de herfst en bent u een fanatieke sporter? Dan zou u zelfs de Marathon van New York kunnen lopen. 

Het had niet veel gescheeld of we zouden in New York gewoon Nederlands kunnen praten. Want eigenlijk heette het vroeger Nieuw-Amsterdam. En hoewel veel van de oorspronkelijke Nederlandse gebouwen zijn verdwenen, zijn er nog steeds invloeden van de Nederlandse architectuur te zien in delen van New York, met name in de wijk Lower Manhattan. Daarnaast zijn er nog steeds smalle, hoge gebouwen met trapgevels en kenmerkende Nederlandse bouwstijlen te vinden in gebieden als Greenwich Village. Ook weerspiegelen veel straat- en plaatsnamen in New York de Nederlandse erfenis van de stad. Voorbeelden hiervan zijn Harlem (genoemd naar Haarlem in Nederland), Brooklyn (vernoemd naar Breukelen in Nederland), Staten Island (vernoemd naar Staten-Generaal) en Flushing (vernoemd naar Vlissingen in Nederland). 

Times Square in de avond
Aladdin musical in Broadway
Vrijheidsbeeld in New York
Central Park
IJshockey in Madison Square Garden

Highlight 1: Times Square  

Times Square is zo imposant en bekend dat een bezoek aan deze plek zeker niet mag ontbreken. Zo zijn er onder andere straatartiesten en foodtrucks aanwezig en staat u midden in het meest bruisende gedeelte van New York.  

Op deze plek kunt u alle kanten op aangezien u zich bevindt in het hart van het theaterdistrict. Daarnaast zijn hier de meest grote warenhuizen, winkelketens, unieke boetieks en souvenirwinkels gevestigd. Times Square is eveneens één van de meest populairste plekken om een fotomoment vast te leggen als u in New York bent. 

Bent u er tijdens de jaarwisseling? Dan is dit écht de place-to-be. Hier vindt namelijk de beroemde “New Years Eve ball-drop” plaats. 

Highlight 2: Sportwedstrijden 

Als er iets typisch Amerikaans is, dan zijn het wel de bekende sportwedstrijden. Op verschillende plekken in en rond New York kunt u sportwedstrijden bijwonen van ijshockey tot basketbal en van American Football tot aan tennis en baseball. Midden in het hart van New York zou u een wedstrijd kunnen bijwonen in Madison Square Garden of juist net in Brooklyn in Barclays Center. Een ding is zeker; het is altijd een ware happening bij de sportwedstrijden. 

Highlight 3: Musicals 

Een echte aanrader voor als u naar New York gaat is om een musical bij te wonen. Er zijn natuurlijk alltime favorites zoals The Lion King, Wicked en Chicago. Maar gaat u in 2024 naar New York dan draaien er ook musicals van Aladdin, Michael Jackson, Harry Potter, Blue Man Group en &-Juliet. Wie kan er nou zeggen dat ze op Broadway een musical hebben gezien? Het is een herinnering die u nooit meer zal vergeten. 

Highlight 4: Vrijheidsbeeld, Ellis en Staten Island 

Kijk een film die in New York afspeelt en het meest iconische beeld wat tevoorschijn komt is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Niks is zo kenmerkend aan New York dan “the Statue of Liberty”, dat door de Fransen ooit als geschenk is gegeven voor de 100e Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Het vrijheidsbeeld kunt u bezoeken in combinatie met bijvoorbeeld Ellis Island en Staten Island. Op Staten Island kunt u een kleine dierentuin, enkele bijzondere musea en Empire Outlets bezoeken. Houdt u van historie? Dan is Ellis Island een echte aanrader. Hier kwamen vroeger alle immigranten de Verenigde Staten binnen.  

Highlight 5: Central Park 

Een andere plek die heel bijzonder is in zo’n grote stad is Central Park. Hier kunt u zowel in de zomer als in de winter genieten van een verscheidenheid aan activiteiten. In de zomer kunt u er bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op een kleedje in de zon, kunt u naar de New York City Zoo gaan of maakt u een fietstocht door de stad. Bent u er in de winter? Dan kunt u er ook voor kiezen om een ritje in een koets of “Pedicab” tour te doen, waarbij u langs alle hotspots die in verschillende films te zien zijn komt.  

Helikoptervlucht over New York
9/11 Memorial bij het World Trade Centre
Marvel in Madame Tussauds
Kerstversiering in New York
Uitzichtpunt in New York

Highlight 6: Helikoptervlucht 

Wilt u écht iets bijzonders doen tijdens uw reis? Maak dan een helikoptervlucht over de Hudson River en verken New York vanuit de lucht. De perfecte gelegenheid om unieke en mooie foto’s te maken van deze enorme stad. 

Highlight 7: 9/11-Museum 

Hoewel er talloze andere attracties zijn in New York City die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, is een bezoek aan het 9/11 Museum en Monument een enorm indrukwekkende ervaring. 

Het 9/11 Museum en Monument, officieel bekend als het National 9/11 Memorial & Museum, bevindt zich op de site van de voormalige Twin Towers in Lower Manhattan. Het monument is opgericht ter nagedachte aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001, waarbij bijna 3000 mensen om het leven kwamen. 

Het is een plek van reflectie, herinnering en eerbetoon die bezoekers inspireert om na te denken over de betekenis van vrijheid, tolerantie en veerkracht.

Highlight 8: Madame Tussauds

Op de foto met heel veel tv-sterren en celebrities? Dan is er maar één plek waarbij dat ongegeneerd kan, namelijk Madame Tussauds. Op de foto in “The Oval Office” of met uw favoriete acteur van de Marvel Films, The Kardashians of Ghost Busters? Het kan allemaal tijdens deze bijzondere belevenis.

Highlight 9: Kerst in New York 

New York is op veel momenten in het jaar te bezoeken met ieder z’n eigen vieringen, van Independence Day tot aan Halloween maar bijvoorbeeld ook met kerst! Breng eens een bezoek aan de gigantische kerstboom op Rockefeller Center; trekt u de schaatsen aan op de ijsbaan of bewondert u één van de vele kerstlichtshows in New York City? In de kerstperiode zijn er ook verschillende shows in het teken van kerst, zoals de Radio City Christmas Spectacular met de Rockettes. Let wel op, u kunt beter in november of begin december naar New York reizen dan met kerst zelf aangezien dit vaak een stuk voordeliger is. Daarnaast biedt het de gelegenheid om uw christmas shopping in New York te doen, wat de cadeaus nog leuker maakt! 

Highlight 10: Uitkijkpunten

New York wordt gekenmerkt door de veel verschillende uitkijkpunten. Denk bijvoorbeeld aan de Empire State Building, maar ook de Edge in Hudson Yards. Hier kunt u vanaf het driehoekige balkon New York bekijken. Maar let op... dit observation deck is wel bedoeld voor de échte waaghalzen. U zweeft namelijk als het ware buiten het gebouw. Andere uitkijkpunten zijn Top of the Rock en One World Trade Center. Dit laatste uitkijkpunt heeft zelfs een hoogte van 541 meter en is daarmee het hoogste gebouw in Amerika.   

Extra highlight: Tours 

Eigenlijk heb ik de 10 punten gehad, maar ik kan het net als mijn collega’s niet laten om er nog eentje aan toe te voegen. New York kunt u verkennen op veel verschillende manieren. De fiets en de koets zijn al benoemd, maar u kunt New York ook goed ontdekken met een bustour of per boot. Met de bus ziet u veel hotspots in een korte tijd. Met de boot kunt u om heel Manhattan heen varen, wat ook het minder bezochte gedeelte van New York laat zien. 

 

Met deze laatste aanrader zijn we aan het einde gekomen van Esthers aanraders in New York. Ben u benieuwd naar onze video's met reistips voor andere bestemmingen? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal. Daarnaast kunt u er onderstaande video bekijken waarin Esther de 10 highlights met u deelt in een video! 

Reisadviseur Esther

Over de auteur

Hi, ik ben Esther

Weet alles van Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten

Reizen is me met de paplepel ingegoten! Vanaf jongs af aan heb ik veel van de wereld gezien met mijn ouders. De eerste keer in een vliegtuig was op weg naar New York City, waar ik Central Park in de sneeuw heb mogen zien. Veel andere plekken hebben gevolgd, maar mijn hart ligt toch in Noord-Amerika. Bruisende steden als San Francisco en New York en natuur in Yosemite en de Everglades, er is zo veel moois te zien! Ik heb het geluk gehad om deze en meer mooie plekken te hebben bezocht, en meer zal snel volgen! Samen met u bekijk ik graag de mogelijkheden voor deze en nog veel meer prachtige bestemmingen.

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor