Noord-Amerika

Wat moet u zien in New York?

Verenigde Staten
Empire State Building en andere wolkenkrabbers van New York
22-10-2020
Deel dit blogbericht Delen

Iedereen kent de wereldberoemde stad, ‘the big apple’, New York City wel. Er zijn veel verschillende activiteiten die u kunt doen in New York. Zoveel zelfs waardoor er bij menig mens de vraag ontstaat: ‘Wat moet u zien in New York?’ De bekendste plekken kent iedereen wel. Ik neem u mee naar de minder bekende plekken in New York, die u zeker gezien moet hebben!

Broadway

Ik begin met een plek die wel erg beroemd is, maar waar niet veel mensen daadwerkelijk een musical bezoeken. Ik heb het natuurlijk over Broadway, de plaats bij uitstek voor musicals! Omdat deze wereldbekende producties zoals The Lion King, Cats en Wicked een breed publiek aantrekken, zijn de tickets vaak enorm snel uitverkocht. Daarom kunt u het best ver op voorhand al tickets online bestellen. U kunt ook last minute op Broadway zelf kaartjes kopen, maar de kans is groot dat u dan niet meer heel veel keuze hebt. De theaters zelf zijn ook erg indrukwekkend en een absolute meerwaarde voor uw New York reis.

American Museum of Natural History

Een andere leuke activiteit die u zeker moet doen is een bezoek brengen aan het American Museum of Natural History. Dit museum is een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld. Alle aspecten van de natuur zijn hier vertegenwoordigd, van afbeeldingen en voorwerpen van verschillende culturen, tot aan een enorme verzameling van opgezette dieren. Er is ook een hele kamer gewijd aan het zeeleven, hier zijn verschillende fossielen te zien, sommige zelfs van miljoenen jaren oud. Wat ik het meest indrukwekkend vond is de afdeling die helemaal gewijd is aan dinosauriërs. Het skelet van de Tyrannosaurus nam bijna de hele kamer in beslag! Dit museum is dus zeker het bezoeken waard.

Dinosaurus in het American Museum of Natural History
Broadway in de avond
Een straat in Chinatown, New York
High Line Park in New York

High Line Park

Er zijn in New York veel verschillende soorten parken te vinden, maar een uniek park is toch echt wel het High Line Park. Het High Line Park is een lang park dat gebouwd is op de oude, verhoogde treinrails in het centrum van Manhattan. Toen er steeds meer vervoerd werd over de normale weg, werden de treinrails nutteloos en ontstond het nieuwe idee om er een park van te maken. Dit was dan ook geen verkeerd idee, want het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Terwijl u door het park slentert, kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Manhattan en de Hudson River. Vanuit het park kunt u onder ander het Empire Statebuilding bewonderen, maar ook genieten van de Urban straatcultuur door de kleurrijke muurtekeningen die u het hele park door tegenkomt.

Chinatown

Mocht u interesse hebben in een bijzondere wijk, dan is het zeker aan raden om een kijkje te nemen in Chinatown New York. De vele karakteristieke winkeltjes en restaurants hier geven u echt even het gevoel alsof u in China bent. Zelfs de McDonald’s heeft de borden in het chinees vertaald! U kunt ook kiezen voor een heerlijke massage in een van de vele massagesalons. Als u met een ervaren gids door Chinatown wilt wandelen, zijn er veel tours om uit te kiezen. Een lokale gids kan u altijd net iets meer vertellen over de geschiedenis en actuele gebeurtenissen van deze wijk.


Hopelijk is de vraag ‘Wat moet u zien in New York?’ nu goed beantwoord. Niet alleen de meest bekende highlights van New York zijn de moeite waard, maar ook de minder populaire plekjes. Wat is New York een unieke ervaring! Lijkt het u nou ook leuk om een stedentrip naar New York te maken? Laat het ons weten en dan gaat een van de reisspecialisten van Travelworld graag aan de slag om uw droom waar te maken!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar New York? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor