Noord-Amerika

10 Do's & Don’ts in West-Amerika

Verenigde Staten
Skyline van Los Angeles met palmbomen tijdens zonsondergang
31-10-2023
Deel dit blogbericht Delen

Reisadviseurs Caroline en Esther van Travelworld weten alles over West-Amerika. Aan de hand van hun eigen ervaringen en expertise vertellen ze u graag meer over wat de regio allemaal te bieden heeft. Daarnaast hebben zij een aantal aanraders en tips waar u rekening mee moet houden wanneer u reist naar West-Amerika.  

Voordat onze reisadviseurs u de 10 Do's & Don'ts van West-Amerika vertellen, geven ze u graag nog wat algemene informatie over de regio.

West-Amerika omvat de staten California, Nevada, Arizona, Oregon en Washington. Daarnaast behoren hier soms ook delen van Utah, Idaho en Montana bij. Deze regio is een ware schatkist vol natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. West-Amerika staat dan ook bekend om zijn indrukwekkende natuur, zoals de Grand Canyon, Yosemite National Park en Yellowstone National Park, maar ook over bruisende metropolen als Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Daarnaast beschikt West-Amerika over een adembenemende kustlijnen en woestijnen.  

De diverse ervaringen die u hier op kunt doen maken de regio zo populair. Of u nu van wandelen in de bergen, relaxen op prachtige stranden of stedelijke avonturen houdt, West-Amerika heeft het allemaal. En niet te vergeten; de prachtige zonsondergangen in de woestijn. 

 

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden naar West-Amerikaanse bestemmingen. U heeft opties zoals KLM, Delta Airlines en United Airlines, die u naar luchthavens in onder andere Los Angeles, San Francisco en Las Vegas brengen. De reistijd van Amsterdam naar West-Amerika is afhankelijk van uw bestemming maar duurt meestal tussen de 10 en 12 uur. Dit kan variëren op basis van uw luchtvaartmaatschappij, vluchtroute en tussenstops. 

Grand Canton tijdens zonsopkomst
Bord Las Vegas met palmbomen
Brug in San Francisco vanaf onder

DO 1: Vraag op tijd de juiste reisdocumenten aan 

Zorg dat u op tijd de juiste reisdocumenten aanvraagt. Zo heeft u voor Amerika een ESTA nodig. Bent u in landen als Cuba, Irak of Iran geweest? Dan kan het zijn dat u geen ESTA kunt krijgen. De reisadviseurs van Travelworld helpen u graag verder met deze informatie.

DO 2: Boek een camping voorafgaand aan uw reis 

Het boeken van campings voorafgaand aan uw reis is aan te raden, zeker in de nationale parken en in het hoogseizoen. Dit scheelt ter plaatse een hoop stress en garandeert de beste plek.

DO 3: Bezoek de Antelope Canyon 

Breng ook zeker een bezoek aan de Antelope Canyon bij Page. Deze is minder bekend maar supermooi. Neem de fotocamera mee en plan een bezoek in de ochtend, want dan heeft u het mooiste licht.

DO 4: Rijd de Highway One van noord naar zuid 

Wanneer u de Highway One wilt rijden tussen San Francisco en Los Angeles, raden wij u aan om dat van noord naar zuid te doen. U rijdt dan aan de goede kant van de weg, waardoor u het beste uitzicht heeft. Reisadviseur Caroline adviseert u dan ook om de tijd te nemen voor deze route en indien mogelijk er meerdere dagen voor deze route te nemen, zodat u voldoende tijd heeft om overal te kunnen stoppen.

DO 5: Lees u goed in over de verkeersregels 

Lees u voordat u op reis gaat goed in over de geldende verkeersregels. Hoewel ze in Amerika ook aan de rechterkant van de weg rijden, gelden er andere verkeersregels dan dat wij in Nederland gewend zijn. Zo geldt er bijvoorbeeld bij een kruispunt, wie het eerste aankomt rijden mag ook als eerste weer doorrijden. Daarnaast is ook het fenomeen Keep Your Lane in Amerika van kracht. Dit houdt in dat u op de snelweg op de baan blijft waar u rijdt en u dus niet links hoeft in te halen. Kortom, ben goed op de hoogte van de verkeersregels om zo hoge verkeersboetes te voorkomen.  

Yellowstone National Park
Antelope Canyon
Alcatraz vanuit de lucht

DO 6: Sluit een goede reisverzekering af 

Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten wanneer u naar Amerika reist. Als u naar de dokter moet in de Verenigde Staten, zijn de kosten hier een stuk hoger dan in Nederland. Uw zorgverzekering vergoed alleen de kosten die ook in Nederland zouden gelden en soms iets meer. Het is daarom erg belangrijk om een goede reisverzekering voor medische kosten af te sluiten.

DO 7: Bezoek Yellowstone National Park in de juiste periode 

Reisadviseur Caroline raadt u aan om Yellowstone National Park in de juiste tijd van het jaar te bezoeken. Zo is de weg doorgaans in juni pas helemaal begaanbaar en sneeuwt deze in september alweer dicht.

DO 8: Koop een nationale parken pas 

Schaf bij de ingang van het eerste nationale park dat u bezoekt een nationale parken pas aan. Hiermee heeft u toegang tot de meeste nationale parken in West-Amerika. Bovendien is het vaak voordeliger om een pas aan te schaffen in plaats van bij elke ingang een toegangskaartje te kopen.

DO 9: Download de kaarten van de omgeving 

Download de kaarten van de omgeving voorafgaand aan uw reis op uw telefoon. Zo kunt u gemakkelijk door de omgeving navigeren, ook als u even geen bereik heeft.

DO 10: Koop voorafgaand aan uw bezoek aan Alcatraz kaartjes 

Wanneer u Alcatraz in San Francisco wilt bezoeken, boek dan kaartjes van tevoren. Reisadviseur Esther heeft dit zelf ook gedaan voorafgaand aan haar eigen reis. Dit was maar goed ook want de kaartjes ter plaatse waren allemaal al uitverkocht.  

Weg in de Death Valley
Tioga Pass
luchtfoto camper in West-Amerika

Verder zijn er een aantal dingen die onze reisadviseurs Caroline en Esther u af zouden raden tijdens uw reis naar West-Amerika.

DON'T 1: Ga niet wildkamperen 

Waar u echt rekening mee moet houden is dat wildkamperen in de gehele Verenigde Staten verboden is. U kunt weggestuurd worden en een hoge boete krijgen. Reist u met een camper door West-Amerika? Dan kunnen wij de campings eventueel vooraf voor u boeken.

DON’T 2: Probeer niet alles in één reis te zien 

Amerika is natuurlijk een ontzettend groot land met diverse bezienswaardigheden. Probeer dan ook niet alles in één reis te bezoeken en overal de tijd voor te nemen.

DON'T 3: Rijd niet met een camper door Death Valley van juni t/m september

Iets wat u zeker niet moet doen is tussen juni en september met de camper door de Death Valley rijden. Dit is namelijk niet toegestaan en u bent dan niet verzekerd. Met de auto is het echter wel toegestaan.

DON’T 4: Ga er niet van uit dat alle wegen altijd toegankelijk zijn

Ga er niet van uit dat alle wegen het hele jaar open zijn. Vooral de wegen in de nationale parken zijn niet het hele jaar door begaanbaar, bijvoorbeeld door weersomstandigheden zoals sneeuw. Een goed voorbeeld hiervan is de Tioga Pass in Yosemite, welke alleen in de zomer toegankelijk is.

DON’T 5: Sluit de verzekering niet ter plaatse af

Een echte Don’t is de verzekering voor de auto of camper pas ter plaatse afsluiten. Wij regelen dit dan ook graag voor u voorafgaand aan uw reis, zodat u zeker weet dat u op de juiste manier verzekerd bent. Dit scheelt ter plaatse een hoop tijd evenals geld.  

meer met waterval in Yosemite National Park
Skyline van Los Angeles
Kustlijn van Long Beach in Californië

DON’T 6: Bel niet met uw Nederlandse nummer in de VS

Bel in Amerika niet met uw Nederlandse nummer om zo hoge kosten te voorkomen. Reisadviseur Caroline raadt u dan ook aan om ter plaatse een simkaartje te kopen, gebruik te maken van wifipunten of voor vertrek alvast een e-simkaart aan te schaffen.

DON’T 7: Vergeet uw creditcard niet

De volgende Don’t is geen creditcard meenemen. Deze heeft u namelijk nodig voor de borg van de auto, camper of in het hotel. Bovendien wordt uw Nederlandse bankpas op veel plaatsen niet geaccepteerd.

DON’T 8: Ga niet zonder eten en drinken op pad

Een afrader is om zonder snacks of water op pad te gaan. Reist u namelijk met de auto of camper, dan zult u lange afstanden afleggen waarbij u onderweg niet altijd faciliteiten tegenkomt.

DON’T 9: Ga niet onvoorbereid op pad met kinderen

Wanneer u met kinderen reist, ga dan niet onvoorbereid op pad. De regels met betrekking tot kinderzitjes zijn vaak anders dan in Nederland en kunnen soms ook nog per staat verschillen.

DON’T 10: Wacht niet te lang met het boeken van uw reis

De laatste en daarmee ook de belangrijkste Don’t is wachten om uw reis te boeken. Hoe eerder u namelijk boekt, hoe voordeliger de prijs is en hoe meer keuze u nog heeft in campers of hotels. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden en vertellen u over de eventuele vroegboek-acties. Bekijk hier alle informatie over rondreizen door Amerika.

 

Naast deze blog is het ook mogelijk om de video over de 10 Do's & Don'ts met onze reisadviseurs Caroline en Esther hieronder te bekijken. Bent u benieuwd naar onze andere video's? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal en vergeet vooral niet te liken & abonneren! 

Meer over Amerika

Reisadviseur Esther

Over de auteur

Hi, ik ben Esther

Weet alles van Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten

Reizen is me met de paplepel ingegoten! Vanaf jongs af aan heb ik veel van de wereld gezien met mijn ouders. De eerste keer in een vliegtuig was op weg naar New York City, waar ik Central Park in de sneeuw heb mogen zien. Veel andere plekken hebben gevolgd, maar mijn hart ligt toch in Noord-Amerika. Bruisende steden als San Francisco en New York en natuur in Yosemite en de Everglades, er is zo veel moois te zien! Ik heb het geluk gehad om deze en meer mooie plekken te hebben bezocht, en meer zal snel volgen! Samen met u bekijk ik graag de mogelijkheden voor deze en nog veel meer prachtige bestemmingen.

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor