Noord-Amerika

New York: de stad die nooit slaapt

Verenigde Staten
Drukke straat in New York
13-10-2020
Deel dit blogbericht Delen

New York, de stad van de films, de hoge gebouwen, de mooie skylines en de vele bezienswaardigheden. Wat kon ik niet wachten op mijn reis. Ik ging naar dé stad die nooit slaapt. Mijn vriend was er al twee keer geweest en nu zouden we New York samen bezoeken. Het is zijn absolute lievelingsstad en hij komt maar al te graag ieder jaar terug. Inmiddels snap ik dat wel, want wat is hier veel te doen en te beleven!

Begin van de stedenreis naar New York

Met KLM vlogen we rechtstreeks naar New York. Dit was mijn eerste keer in een vliegtuig met een eigen tv! Het is maar ongeveer 8 uurtjes vliegen naar New York, dus genoeg tijd om zeker 3 films te kijken die zich in ‘the Big Apple’ afspelen. We vlogen in de late namiddag, dus ik wist dat we in de avond in New York aan zouden komen (het is er zes uur vroeger dan in Nederland). Vol enthousiasme kon mijn eerste reis naar Amerika beginnen.

Times Square

De eerste volledige dag in de grote stad kon niet vroeg genoeg beginnen voor mij. Door het tijdsverschil lag ik al even wakker in bed en gingen mijn gedachten alle kanten op. Ik wil zoveel zien en doen tijdens deze stedentrip, maar waar begin ik?! Mijn vriend en ik hadden samen een lijstje gemaakt van allerlei verschillende bezienswaardigheden die we beiden graag wilden zien. Omdat ik nooit eerder in New York was geweest, mocht ik kiezen waar we als eerste naartoe gingen. Die keuze was overigens snel gemaakt: op naar Times Square!


Eenmaal op Times Square aangekomen, 5 minuutjes lopen van onze accommodatie, keek ik mijn ogen uit. Het zag er precies uit zoals ik me had voorgesteld, maar dan nóg mooier en groter! De grote billboards, neon teksten en de felle lampen klopten helemaal met het beeld dat ik vanuit alle films in mijn hoofd had zitten. Het was die dag bewolkt en daardoor leek het alsof de grote reclameborden nog feller schenen. Eén ding wist ik zeker: ik moet dit ook in de avond beslist nog eens bekijken.

Grand Central Terminal

Nadat we Times Square bezocht hadden, wilde ik graag naar het Grand Central Terminal, een locatie die eveneens in menig serie en film voorbijkomt. En wat is het ook hier weer fantastisch! De grote trap, de vele Amerikaanse vlaggen en de bekende klok herkende ik gelijk. Dit was de plek waar verschillende scenes van één van mijn favoriete series (Gossip girl) zich afspeelden, maar natuurlijk herkende ik ook genoeg beelden van mijn favoriete kinderfilm Madagaskar.

Empire State Building & Flatiron Building

Hierna zijn we lekker door de stad gaan lopen. Zo liepen we langs verschillende parken en langs het Empire State Building. In New York is zoveel te zien. Fantastische gebouwen, kleurrijke muurtekeningen en veel mooie auto’s en motors die vooral de aandacht van mijn vriend trokken. Een gebouw dat mij erg aansprak was het Flatiron Building. Ik wist dat dit vroeger een van de eerste wolkenkrabbers van de stad was, maar vergeleken met de gebouwen die hier inmiddels zijn verrezen, is dit gebouw nagenoeg geen wolkenkrabber meer te noemen.

Skyline van New York in de avond
Avond in het bruisende Times Square, New York
De stationshal van Grand Central Terminal, New York
Empire State Building tijdens zonsondergang

9/11 museum

Voor de volgende dag hadden we besloten om richting het zuiden van de stad te lopen. Ik wou heel graag het 9/11 monument en museum bezoeken. Dit was erg aangrijpend en zeker de moeite waard. Het monument alleen al is buitengewoon om te zien. Twee grote fonteinen met alle namen van de slachtoffers die omkwamen bij de aanslagen staan op de plek waar de Twin Towers stonden. Het museum liet mij echt met een brok in mijn keel achter. De persoonlijke spullen, verbrande documenten en de emotionele voicemails zullen hoogstwaarschijnlijk iedereen raken. Nadat we uit het museum kwamen, hadden we wel even behoefte aan wat frisse lucht. Vanuit het museum is het maar een klein stukje lopen naar de Hudson rivier. Hier kun je even lekker uitwaaien en genieten van het uitzicht. Het is de perfecte plek om het Vrijheidsbeeld in alle glorie te bewonderen!

One World Trade Center

De volgende ochtend zijn we direct naar het One World Trade Center gelopen. Hier gaat u met een supersnelle lift naar boven en zodra de liftdeuren opengaan kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de gehele stad. Dit uitzicht zult u vast en zeker al eens eerder op een foto of video gezien hebben, maar neem van mij aan: ‘the real deal’ is nog vele malen indrukwekkender! Nadat we zeker een half uur van het uitzicht genoten hebben, zijn we naar onze volgende bestemming gelopen: Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een bezienswaardigheid die u natuurlijk ook niet mag missen tijdens uw stedentrip naar New York. Het gaf een heel speciaal gevoel om over deze iconische brug te lopen en ondertussen mijn ogen uit te kijken. Eén tip die ik mee kan geven is dat u op koude dagen u warm moet aankleden. De wind op de brug kan, zeker in de winterperiode, erg koud aanvoelen. Nadat we een tijdje in Brooklyn hebben rondgelopen, zijn we met de metro terug naar Manhattan gegaan. Mocht u liever alles lopend doen of kiezen voor een ‘Yellow cab’, dan raad ik u aan om ook eens een kijkje te nemen in een metrostation. Op veel verschillende plekken zijn straatartiesten te vinden. Hier hangt een aangename sfeer door de vrolijke muziek en de dansende mensen!

Central Park

Next stop: Central Park. Naast een paar hardlopers en een stel mensen die hun hond in het park uitlaten, is het er erg rustig. U heeft helemaal niet het idee dat u eigenlijk midden in een grote wereldstad staat! Central Park is de perfecte locatie om even tot rust te komen tijdens deze indrukwekkende stedentrip. Een wandeling door het Central Park bracht ons bij de volgende locatie: American Museum of Natural History. Dit museum vond ik ook een van de leukste activiteiten tijdens onze stedentrip. Het museum zelf is ongelofelijk groot en er is zoveel te zien! Van gigantische skeletten van dinosaurussen tot tentoonstellingen van allerlei verschillende soorten culturen. Bovendien is dit museum de plek waar de filmreeks Night at the Museum is opgenomen!

Fifth Avenue, SoHo & Chinatown

Op de laatste dag van de stedentrip zijn we nog even gaan shoppen en waar kunt u dan beter starten dan op Fifth Avenue. Dit is een van de duurste winkelstraten ter wereld! In deze prominente straat zijn daarom veel merkwinkels en chique boetiekjes te vinden. Vanuit Fifth Avenue zijn we doorgelopen naar SoHo, evenals Fifth Avenue een populaire plek voor filmopnames. Naast talloze leuke boetieks, bent u in SoHo ook aan het juiste adres voor design- en kunstgaleries. Na een ochtend shoppen hebben we nog heerlijk geluncht in Chinatown. De vele karakteristieke winkeltjes en restaurants hier geven u echt even het gevoel alsof u in China bent. Zelfs de McDonald’s heeft de borden in het chinees vertaald!

Zijkant van het One World Trade Centre, New York
Op de Brooklyn Bridge, New York
Straatbordjes Fifth Avenue

Terugblik op de stedenreis naar New York

Na een leuke middag is het moment aangebroken om weer naar het vliegveld te gaan, helaas. Wat een unieke ervaring om New York ‘meegemaakt’ te hebben. Alle bezienswaardigheden waren indrukwekkend, maar u leert de stad wat mij betreft eigenlijk het beste kennen door gewoon rond te slenteren en alle indrukken in u op te nemen. Ik snap in ieder geval waarom mijn vriend zo verkocht is aan New York en ik zal hem zeker vaker vergezellen als hij ‘zijn’ stad bezoekt!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar New York? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor