Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  De Spaanse voertaal in Costa Rica laat meteen zien dat het land ooit een kolonie van Spanje is geweest. Dat duurde tot 1821. Vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse landen is de politieke geschiedenis veel stabieler. De levensstandaard is er hoger dan in veel andere landen in de regio. Het is dan ook een populair immigratieland, zo'n 9 procent van de bevolking komt uit het buitenland, waarvan de meesten uit Nicaragua. Costa Rica is onder reizigers vooral beroemd om de biodiversiteit, het is een echt natuurparadijs. Er is bijna geen plek op de wereld te vinden waar zoveel dieren, planten en amfibieën samenleven op zo'n klein oppervlak. Men is voorzichtig met de natuur en bijna een derde van het land is beschermd gebied. Daarnaast is ecotoerisme hier meer dan slechts een trend. Er zijn allerlei 'groene' initiatieven onder burgers en bij een groot aantal lodges staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Costa Rica is dé bestemming voor een bijzondere natuurervaring.   

  Geografie
  Costa Rica ligt tussen Nicaragua en Panama. In het oosten grenst het aan de Caraïbische Zee, de westzijde ligt aan de Grote Oceaan. Het is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland. De kustvlakten worden gescheiden door een bergketen die door het midden van het land loopt, met meer dan 100 vulkanen. 

  Klimaat
  Het hele jaar door heerst er een aangenaam subtropisch klimaat in Costa Rica. Toch zijn er in dit relatief kleine land grote verschillen door de Cordillera, de bergketen die midden door het land loopt. In de regio’s aan de Atlantische Oceaan en de Stille Zuidzee is het bijna altijd warm en vochtig, met temperaturen van ongeveer 30°C. In de Centrale Vallei is het iets minder warm, met temperaturen van ongeveer 22°C. In de bergen kan de temperatuur vooral ’s avonds flink dalen en is het er soms echt koud, temperaturen rond de 8°C. De temperatuur op Costa Rica wordt bepaald door de hoogteverschillen. Houd er rekening mee dat het weer in Costa Rica snel kan omslaan.

  Klimaattabel Costa Rica (San José)

  Costa Rica jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 25 26 28 29 29 28 28 28 27 26 26 25
  Zonuren per dag 7 7 7 7 7 7 6 6 6 6 6 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 15 5 20 46 229 241 211 240 305 300 145 41

   

  Beste reistijd
  Costa Rica kan het hele jaar door bezocht worden. December t/m april zijn de droge maanden, het is er dan erg goed weer. Dit is het hoogseizoen in Costa Rica. Ook in het natte seizoen of 'green season' wordt Costa Rica volop bezocht door reizigers.

  Tijdsverschil
  Tijdens de Nederlandse zomer is het in Costa Rica 8 uur vroeger. Tijdens onze winter is het in Costa Rica 7 uur vroeger dan in Nederland.

  Taal
  De officiële taal in Costa Rica is Spaans. De afgelegen Indiaanse gemeenschappen van Costa Rica spreken nog een autochtone taal en aan de oostkust bevinden zich enkele enclaves waar pidgin-Engels de voertaal is. De Costa Ricanen spreken een beetje vervormd Spaans. De meeste mensen die je zult tegenkomen spreken weinig of bijna geen Engels. Met Engels kun je alleen in de toeristische plaatsen en in de hoofdstad San José redelijk uit de voeten.

  Valuta
  De officiële munteenheid van Costa Rica is de Colón (CRC).

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Costa Rica reizen
16-daagse individuele reis door Costa Rica
In plaats van zelf achter het stuur te gaan zitten, kun je het indrukwekkende dierenrijk, de rokende vulkanen en de stranden van Costa Rica ook op individuele basis bereizen met privétransfers en shuttlebusjes. Tijdens deze 16-daagse rondreis maak je kennis met ‘natuurrijk’ Costa Rica. Je brengt een bezoek aan de spectaculaire vulkanen Irazú en Arenal. En maak kennis met de mooiste nationale parken van Costa Rica waaronder het Tortuguero, Manuel Antonio en Corcovado National Park waarbij de laatste het kroonjuweel onder de nationale parken is. Je kunt Costa Rica eigenlijk niet verlaten zonder naar het magische nevelwoud van Monteverde en het waterrijke gebied van Caño Negro te zijn geweest. De reis eindigt in de hoofdstad San José nadat je eerst op het strand van Dominical Beach hebt kunnen ontspannen.
Vanaf:€ 3.575
18-daagse autoreis door Costa Rica
Wil je het echte Costa Rica beleven en af en toe buiten de gebaande paden gaan? Tijdens deze 18-daagse autoreis kun je dit met een gerust hart ondernemen. De rondreis heeft soms een avontuurlijk karakter want je rijdt over de onverharde wegen en maakt boottochten om de overnachtingsplaatsen te bereiken. Maar daarna kun je genieten van de natuur en van de rust. Fluitende vogels wekken je in de ochtend. Vanuit je bed kijk je uit over de spannende tropische jungle. Je trekt er vroeg opuit want je wilt niets missen van dit Latijns-Amerikaanse land. Je komt door de mooiste streken van Costa Rica en ontspanning vind je aan het strand van Tamarindo. Je reis begint in de hoofdstad San José. Vervolgens bezoek je een prachtig nevelwoud in San Gerardo de Dota. Per boot bereik je Drake Bay van waaruit je naar het Corcovado National Park en Isla del Caño gaat. Het kleinste natuurpark, Manuel Antonio, is zeker een bezoek waard. Vulkanen zoals Arenal en Rincón de la Vieja ontbreken niet op het programma van deze rondreis. Natuur- en rustliefhebbers halen hier in Midden-Amerika hun hart op.
Vanaf:€ 3.645
18-daagse autoreis door Costa Rica
Deze rondreis laat je kennismaken met de mooiste plaatsen en de cultuur van Costa Rica. Costa Rica, of wel ‘rijke kust’ is wat de naam belooft: een natuurrijk land tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Je kunt er prima zelf rondrijden. Tijdens deze 18-daagse 4WD-autoreis krijg je een kennismaking met al het moois dat Costa Rica te bieden heeft. Je begint in de hoofdstad San José. Vervolgens bezoek je het Tortuguero National Park waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna is. Het kleinste natuurpark van het land, Manuel Antonio, is ook een bezoek waard. Vulkanen zoals Arenal en Rincón de la Vieja ontbreken niet op het programma van deze rondreis. Je kunt Costa Rica niet verlaten zonder over de hangbruggen van het mysterieuze nevelwoud Monteverde te hebben gewandeld. Dit is een waar paradijs voor natuurliefhebbers! Ontspanning vind je in de door vulkanen verwarmde waterbronnen of aan het zandstrand in Tamarindo, een van de hipste en populairste badplaatsen van Costa Rica.
Vanaf:€ 3.345
;
Travel World