Safari Namibië (reizen)
Sorteer op:
Filter uw reis
Streek / regio
  • Azië
  • Afrika
  • Noord-Amerika
  • Down Under
  • Europa
  • Caribbean
  • Latijns-Amerika
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10

Safari Namibië

Genieten van mooie landschappen en wilde dieren spotten tijdens een safari? Namibië zal met haar schoonheid grote indruk op je maken. De natuur van Namibië is groots, overweldigend en mooi. Je vindt er de hoogste zandduinen ter wereld, ruige rotswoestijnen, bergplateaus, een ruige kustlijn, riviergebieden, moerassen, de zoutpan in Etosha en de prachtige Fish River Canyon. Tijdens je reis is het land goed te verkennen met een huurauto of camper en een safari in Namibië met eigen voertuig is spectaculair.

Etosha is een van de bekendste en grootste nationale parken van Afrika. Dankzij de grote hoeveelheid fauna en kleine hoeveelheid aan flora is het eenvoudig om het wild tijdens je safari te bestuderen en te fotograferen. In Etosha National Park leven 114 soorten zoogdieren, onder andere olifanten, neushoorns en leeuwen. Verder naar het zuiden vind je de Fish River Canyon, een spectaculaire kloof met een lengte van 160 kilometer en op sommige plaatsen een diepte van 500 meter. Een van de andere hoogtepunten van een vakantie in Namibië is het surrealistische landschap van de Sossusvlei. De abrikooskleurige zandduinen zijn tijdens de zonsop- en zonsondergang op hun mooist. Maak een stevige klim naar boven voor het uitzicht, of onderneem activiteiten als quadbiken, sandboarden, wandelen of een natuursafari. Damaraland, in het centraal- tot noordwestelijk deel van Namibië, is een grote droge steenwoestijn met grote rotsblokken en een enorm ruig landschap. Het is wonderbaarlijk dat hier nog dieren kunnen overleven ondanks de extreme droogte! Bij Twijfelfontein zijn meer dan 2.000 rotstekeningen te vinden van de Bushmen, de grootste collectie van Afrika. Twee andere hoogtepunten in dit gebied zijn de Organ Pipes en het Petrified Forest. Kortom, voor natuurschoon en safari is Namibië de perfecte bestemming.