Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Safari Namibië
Safari Namibië (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Safari Namibië

Genieten van mooie landschappen en wilde dieren spotten tijdens een safari? Namibië zal met haar schoonheid grote indruk op je maken. De natuur van Namibië is groots, overweldigend en mooi. Je vindt er de hoogste zandduinen ter wereld, ruige rotswoestijnen, bergplateaus, een ruige kustlijn, riviergebieden, moerassen, de zoutpan in Etosha en de prachtige Fish River Canyon. Tijdens je reis is het land goed te verkennen met een huurauto of camper en een safari in Namibië met eigen voertuig is spectaculair. Vlieg naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, en begin aan een onvergetelijke reis.

 

De hoogtepunten van Namibië


Etosha is een van de bekendste en grootste nationale parken van Afrika. Het park is in oppervlakte bijna half zo groot als Nederland. De naam Etosha staat voor “grote witte plaats”, vanwege de grote zoutvlakte binnen het park. Dankzij de grote hoeveelheid fauna en kleine hoeveelheid aan flora is het eenvoudig om het wild tijdens je safari te bestuderen en te fotograferen. In Etosha National Park leven 114 soorten zoogdieren, onder andere olifanten, neushoorns en leeuwen. Het ideale park voor een safari in Namibië dus. Overigens is dit nationale park ook leuk voor vogelspotters, aangezien er meer dan 340 verschillende soorten te spotten zijn. De wegen zijn redelijk goed, maar een 4WD is toch een aanrader. Via de wegen passeer je een aantal waterholes en uitzichtpunten, waardoor het dieren spotten nog makkelijker wordt. Haal jij het maximale uit jouw bezoek aan het Etosha National Park? Sta dan vroeg op en geniet van de zonsopkomst. Naast dat de zonsopkomst zelf prachtig is, zijn ook de dieren op dat moment actief. Tijd voor een safari! Dit park is het beste te bezoeken van mei t/m september. Let op: Namibië kent maar een beperkte beschikbaarheid, boek dus ver van te voren.

Verder naar het zuiden vind je de Fish River Canyon, een spectaculaire kloof met een lengte van 160 kilometer en op sommige plaatsen een diepte van 500 meter. Deze kloof is op de Grand Canyon na de grootste canyon ter wereld. Kortom, een interessante omgeving voor een unieke hike. Doe dit wel in een groep. Let op: soms is het nodig om een hike te reserveren. Geen wandelaar? Ook geen punt, de verschillende uitzichtpunten maken dit alsnog een hoogtepunt van de reis. Een van de andere hoogtepunten van een vakantie in Namibië is het surrealistische landschap van de Sossusvlei. De abrikooskleurige zandduinen zijn tijdens de zonsop- en zonsondergang op hun mooist. Maak een stevige klim naar boven voor het uitzicht, of onderneem activiteiten als quadbiken, sandboarden, wandelen of een natuursafari. Een nachtwandeling is ook iets dat je niet mag missen. Damaraland, in het centraal- tot noordwestelijk deel van Namibië, is een grote droge steenwoestijn met grote rotsblokken en een enorm ruig landschap. Het is wonderbaarlijk dat hier nog dieren kunnen overleven ondanks de extreme droogte! Toch kun je tijdens een safari dieren als zebra’s, impala’s, giraffes, struisvogels, luipaarden en cheeta’s tegenkomen. Twijfelfontein is de bekendste bezienswaardigheid in Damaraland met zijn meer dan 2.000 rotstekeningen van de Bushmen, de grootste collectie van Afrika. Maak kennis met de Bushmen (ook wel San genoemd). Ervaar de taal die zij spreken, vaak via klikgeluiden (tongslagen), al spreken zij tegenwoordig meestal wel Afrikaans.  Twee andere hoogtepunten in Damaraland zijn de Organ Pipes en het Petrified Forest.  Kortom, voor natuurschoon en safari is dit Afrikaanse land de perfecte bestemming. 

Een ander volk, vergelijkbaar met de Bushmen, zijn de Himba’s. Zij leven in het noordwesten. Hier trekken zij als nomaden rond. Vroeger leefden zij voornamelijk van hun vee. Tegenwoordig verdienen zij wat extra wanneer zij zich laten fotograferen door toeristen. Uiterlijke vertoning is erg belangrijk. Het uiterlijk zegt iets over de hiërarchie en levensfase van de persoon. Een van de tradities is het verwijderen van de twee voortanden in de onderkaak. De rode kleur komt omdat Himba’s zich niet wassen, maar zich insmeren met geitenvet, kruiden en oker. Dit beschermt goed tegen de zon. Ook sieraden zijn belangrijk met uiterlijk vertoon.

 

Reizen Namibië

Enthousiast over een reis naar deze unieke bestemming? Namibië is ongeveer 19 keer zo groot als Nederland. Zorg dus dat je voldoende tijd hebt om een goede indruk van het land te krijgen. Een camper- of autoreis zijn de beste opties. Niet alle wegen zullen verhard zijn, maar doorgaans zijn de wegen goed. Omdat Namibië zo dunbevolkt is kan het zijn dat je honderden kilometers lang niemand tegenkomt. Op deze manier geniet je van de vrijheid en bepalen jullie zelf de planning. Wel is het aan te raden om van te voren alle overnachtingen te boeken. Boek ver genoeg van te voren, zodat er voldoende beschikbaarheid is. Een andere leuke manier om de reis in te steken is een combinatiereis. Tijdens deze reizen verken je zowel Namibië als een ander land. De combinatiereis met Zuid-Afrika is de meest gekozen optie, maar ook de combinatie met Botswana is een echte aanrader. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook de Victoria falls bezoeken. Travelworld heeft reisspecialisten die daadwerkelijk naar Namibië zijn afgereisd, waardoor zij spreken uit ervaring. Hierdoor kunnen zij de reis perfect op jullie behoeften afstemmen. Ook advies m.b.t. safari's en overige excursies zorgen ervoor dat je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen.  Vraag nu vrijblijvend reisadvies aan!

Travel World