Afrika

Namibië

Woestijn in Namibië
Namibië kale boom in woestijn
Namibië mist in de woestijn

Namibië: Het land van de Sossusvlei en de stad Windhoek

Reisadviseur Lieke

Lieke

Reisadviseur

Namibië, een land doordrenkt van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit, wacht op avonturiers die hun horizon willen verbreden. Een reis naar Namibië begint meestal in de bruisende hoofdstad Windhoek, waar moderne architectuur samensmelt met de traditionele cultuur van de oorspronkelijke bevolking.

Bekijk reisaanbod

Vanuit Windhoek kunnen reizigers zich wagen aan een onvergetelijke rondreis door Namibië, die hen naar adembenemende bezienswaardigheden voert. Eén van de hoogtepunten is de Sossusvlei, een uitgestrekt duinlandschap waar de rode zandduinen de lucht lijken te raken. De surrealistische schoonheid van deze plek is moeilijk te omschrijven. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is het een betoverend plaatje. 

Na uw bezoek aan de Sossusvlei biedt de kuststad Swakopmund een interessant contrast. Met zijn Duitse architectuur, levendige markten en avontuurlijke mogelijkheden is deze stad de ideale plek om te ontspannen en de lokale keuken te proeven. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er diverse mogelijkheden om te sandboarden of quadbiken in de nabijgelegen duinen.

Een rondreis door Namibië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Etosha National Park, een waar paradijs voor liefhebbers van wildlife. Dit uitgestrekte wildreservaat herbergt een overvloed aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, neushoorns en luipaarden.

Terwijl u verder reist door het Namibische landschap, mag een bezoek aan de Fish River Canyon niet ontbreken. Met zijn indrukwekkende afmetingen is dit de op een na grootste kloof ter wereld. Tijdens het wandelen langs de rand van de Canyon geniet u van een panoramisch uitzicht.

Naast alle landschappen herbergt Namibië ook een rijke culturele diversiteit. Een ontmoeting met de Himba, een inheemse stam die nog steeds vasthoudt aan hun traditionele manier van leven, is een waardevolle ervaring. Leer over hun gebruiken, tradities en levenswijze terwijl u hun gastvrijheid en warmte ervaart. 

Als kers op de taart kunnen avonturiers de Zambezi-rivier verkennen, waar ze de mogelijkheid hebben om te raften, kajakken of ontspannen tijdens een boottocht. Deze iconische waterstroom vormt de grens tussen Namibië en Zambia en biedt een prachtig decor voor avontuurlijke activiteiten.

Ontdek Namibië met een van de vele vervoersmiddelen zoals bijvoorbeeld de 4x4 auto voor al uw off-road avonturen of een ruime auto voor een autorondreis door Namibië met het gezin. Voor extra vrijheid en comfort maakt u een camperreis door het klassieke Namibië en bepaalt u zelf de route en het tempo.

Namibië woestijnvlakte
Oryx in Namibië
Deadvlei Namibië
Namibië zandduin

Beste reistijd

De beste reisperiode voor Namibië hangt af van de ervaring die u zoekt en de specifieke regio's die u wilt bezoeken. Over het algemeen heeft Namibië een woestijnklimaat, wat betekent dat het gedurende het hele jaar over het algemeen warm en droog is. De temperatuur kan echter aanzienlijk variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio.

De over het algemeen beste reistijd voor Namibië is van mei tot en met september, de wintermaanden. Overdag is het mild en warm, perfect voor safari's. In de zomer, van november tot en met april, zijn er groene landschappen en vogelmigraties, maar let op de intense hitte. Omdat Namibië het hele jaar door indrukwekkend is, kunt u de periode kiezen die bij uw reisvoorkeuren past.

Namibië rennend zebrapaard
Spitzkoppe Namibië
Namibië Windhoek kerk

Regio's

Namibië, gelegen aan de zuidwestkust van Afrika, is een land dat wordt gekenmerkt door diverse en fascinerende regio's. Elke regio biedt unieke landschappen, wilde dieren en culturele ervaringen, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor veel reizigers. Als u maar geen genoeg krijgt van alle prachtige safari's kunt u Namibië ook combineren met het diverse Botswana.

Windhoek

De bruisende hoofdstad van Namibië is gelegen in het centrale deel van het land. Hier kunt u moderne architectuur ervaren welke samensmelt met de traditionele cultuur van de oorspronkelijke bevolking. Hierdoor is Windhoek de perfecte plek voor de start van uw 14-daagse camperreis door Namibië.  

Namib woestijn

In het zuiden van Namibië ligt de beroemde Namib woestijn, een van de oudste woestijnen ter wereld. Hier vindt u de duinlandschappen van Sossusvlei en Deadvlei, met rode zandduinen die zich dramatisch aftekenen tegen de blauwe lucht.

Swakopmund en de Skeleton Coast

Aan de Atlantische kust bevindt zich Swakopmund, een charmante stad met Duitse invloeden, omringd door woestijnduinen. Verder naar het noorden ligt de mysterieuze Skeleton Coast, met zijn verlaten scheepswrakken en ongerepte schoonheid.

Damaraland

Damaraland is een ruig en onherbergzaam gebied dat bekend staat om zijn spectaculaire rotsformaties, versteende bossen en eeuwenoude rotstekeningen van de San-bevolking. Hier heeft u de kans om de zeldzame woestijnolifanten en de bedreigde zwarte neushoorns te spotten.

Etosha National Park

In het noorden van Namibië is het beroemde Etosha National Park te vinden, een van de grootste wildreservaten in Afrika. Dit park biedt overvloedige mogelijkheden om wilde dieren te spotten, waaronder olifanten, leeuwen, giraffen en neushoorns bij de talrijke waterpoelen. 

Caprivi-strook

In het uiterste noordoosten van het land strekt de Caprivi-strook zich uit langs de Zambezi-rivier. Deze groene regio biedt een sterk contrast met de rest van Namibië en staat bekend om zijn rijke vogelleven en boottochten op de rivier.

Kaokoveld en Himba-bevolking

In het noordwesten bevindt zich het Kaokoveld, een afgelegen en ongerepte regio bewoond door de Himba-stam. Hier kunt u kennismaken met de traditionele levenswijze en cultuur van deze bijzondere gemeenschap. 

Valuta

De Namibië Dollar (N$), heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. Betalen in Randen is overal geaccepteerd. Naast de Namibië Dollar en Zuid-Afrikaanse Rand, kunt u op sommige locaties ook met Amerikaanse Dollars betalen. Graag brengen wij op de hoogte dat men op sommige locaties inmiddels ook op de euro is overgegaan en u hiermee kunt betalen. Hoewel de Namibische dollar ook in Zuid-Afrika een geldig betaalmiddel is, daalt de waarde hiervan met 70% bij het oversteken van de grens.

Tijdsverschil in Namibië

Er is in principe geen tijdsverschil met Namibië, maar doordat Namibië en Nederland beide de zomertijd hanteren in tegenovergestelde seizoenen is het er een uur eerder (onze zomer) of een uur later (onze winter).

  • Januari t/m maart: 1 uur later

  • April t/m augustus: 1 uur eerder

  • September t/m oktober: zelfde tijd

  • November t/m december: 1 uur later

Campers in Namibië

In Namibië zijn zowel Britz als Bobo Campers als camper verhuurbedrijven actief.

Ontmoet onze
Namibië adviseurs

Emily

Emily

Australië, Botswana, Costa Rica, Kenia, Mexico, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Stedenreis, Strandvakantie
Reisadviseur Esther

Esther

Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Stedenreis, Strandvakantie, Internationaal gezelschap
Reisadviseur Leonie

Leonie

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Stedenreis, Strandvakantie, Internationaal gezelschap
Reisadviseur Lieke

Lieke

Australië, Bali/Indonesië, Botswana, Kenia, Namibië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam/Laos/Cambodja, Zuid-Afrika, Singapore, Tanzania
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Strandvakantie, Stedenreis, Internationaal gezelschap

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor