Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • KLIMAAT 

  Door de ligging vlak bij de evenaar heeft Singapore een tropisch klimaat. Het is er het gehele jaar door warm. Overdag liggen de temperaturen rond de 30 graden en ’s nachts is het zelden kouder dan 20 graden. Er waait wel bijna altijd een verkoelende wind.  

  Het kan in Singapore het gehele jaar door regenen. Meestal zijn het korte, heftige buien. In de maanden mei t/m juli valt de minste regen, de maanden november t/m januari zijn het natst. Houdt u er rekening mee, dat het in Singapore van tijd tot tijd flink kan stormen. Dit komt vooral voor in april, mei, oktober en november. 

   

  REISPERIODE 

  De periode maart t/m oktober is wat betreft weersomstandigheden de beste reisperiode. De kans op neerslag is dan het laagst. 

   

  TIJDSVERSCHIL 

  Tijdens Nederlandse zomertijd: 6 uur later 

  Tijdens Nederlandse wintertijd: 7 uur later 

   

  TAAL 

  Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Chinees wordt het meest gesproken. In de praktijk worden in de dagelijkse omgang talen door elkaar gebruikt. De meeste mensen gebruiken Engels, Chinees en Maleis door elkaar. Deze variant wordt aangeduid met Singlish (Singapore English), waarmee wordt aangegeven dat het hier een duidelijk onderscheiden taalvariant betreft. Veel Singaporezen zijn hier trots op. 

   

  KLEDING 

  Neem voornamelijk luchtige, katoenen kleding mee. Een paar gemakkelijke schoenen komen altijd van pas. Aangezien het in restaurants, winkels en hotels fris kan zijn door de airconditioning, is het verstandig een dunne trui mee te nemen. 

   

  ETEN EN DRINKEN 

  Gebakken noedels zijn op elke straathoek te krijgen. Het is zo’n beetje het enige nationale gerecht. Dat Singapore omgeven wordt door water, maakt dat er veel verse vis en zeevruchten op het menu staan. Het aanbod aan vers fruit is overweldigend. Papaja, meloen, ananas, pomeloramboetan en stervrucht: het is er allemaal even lekker en gezond. Even wennen is de Doerian, een vrucht die zo groot als een voetbal kan worden. De stank houdt vele westerlingen tegen er een hap van te nemen.  

   

  Het kan zijn dat u moet wennen aan het eten in Singapore. Het gevolg kan reizigersdiarree zijn. Als u de eerste verschijnselen van maag- of darmproblemen bemerkt, probeer dan een dieet van warme, niet te sterke, thee en lichte maaltijden.  

   

  Maagproblemen zijn vaak het gevolg van verandering in voedsel en omgeving; meestal is het ongemak na enige dagen  vanzelf weer verdwenen. Mocht u langer last houden, dan raden wij u het bezoek aan een dokter aan. 

   

  Kraanwater in Singapore is drinkbaar maar niet lekker. Wij adviseren dan ook om mineraal- of bronwater te drinken. U kunt Singapore niet verlaten zonder een Singapore Sling te hebben gedronken. De cocktail bevat een mix van onder andere gin en kersenbrandewijn. In zijn algemeenheid is alcohol niet goedkoop. 

  TELEFONEREN 

  Uw mobiele telefoon werkt, afhankelijk van uw provider, ook in Singapore. Informeer bij uw provider naar de tarieven. Het bereik is niet in het hele land even goed. Met name rond de grote steden en in de bewoonde gebieden is mobiel bellen mogelijk. In de afgelegen binnenlanden of in de bergen is dit een stuk lastiger, zo niet onmogelijk. 

   

  ELEKTRICITEIT 

  De voltage bedraagt 220/240 volt. Omdat stekkers en stopcontacten niet altijd overeenkomen met de Nederlandse kunt u het beste een verloopstekker meenemen. Deze is op de meeste grote luchthavens te koop. 

   

   

   

  FEESTDAGEN 

  De belangrijkste feestdagen in Singapore zijn:  

   

  Nieuwjaar1 januari 

  Chinees Nieuwjaar februari 

  Hari Raya Haji21 februari 

  Goede vrijdagWisselend 

  Dag van de arbeid1 mei 

  Dag van Budha3 juni 

  National Day Parade9 augustus 

  Hari Raya Puasa3 november 

  Kerstmis25 december 

   

  Houd u er rekening mee dat banken, winkels en overheidsgebouwen op deze date gesloten kunnen zijn. 

   

  VEILIGHEID 

  Over het algemeen is Singapore een zeer veilig land. Het is echter verstandig om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen:  
  * Maak kopieën van uw waardepapieren en mail deze naar uzelf.  
  * Neem niet te veel cash mee en verdeel het contante geld over verschillende tassen. 
   
  * Draag geen sieraden en opzichtige camera’s.
   

  Voor het meest actuele reisadvies adviseren wij u het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen via http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen 

   

  GEZONDHEIDSZORG 

  De gezondheidszorg in Singapore is van uitstekende kwaliteit. Omdat medische hulp contant afgerekend dient te worden, is een goede reisverzekering noodzakelijk. 

   

  FINANCIËN 

  De munteenheid van Singapore is: Singapore Dollar (SGD) 

  Uiteraard is de koers variabel, dus controleer deze kort voor vertrek zodat u een goede inschatting heeft van de waarde van het geld. U kunt in Singapore bij de meeste banken gewoon pinnen met uw Nederlandse bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Geld kunt u het beste wisselen bij een van de vele wisselkantoortjes die in de winkelcentra te vinden zijn. Zij hanteren vaak een gunstige koers. Alle internationale creditcards worden over het algemeen geaccepteerd. 

   

  Belangrijk: Veel Nederlandse banken hebben de functie ‘betalen buiten Europa’ standaard uitgezet om pasfraude te voorkomen. Vergeet niet om deze optie aan te zetten voor uw bestemming voordat u op reis gaat. Dit kan vaak online via een app van de bank. Neem hiervoor anders contact op met uw bank. 

   

  FOOIEN 

  Het geven van fooien is in Singapore niet gebruikelijk. Een ober, taxichauffeur of kruier zal uw fooi uiteraard wel in dank aannemen. De meeste restaurants tellen 10% bij de rekening op voor de service. 

   

  VERTREKBELASTING 

  Singapore kent een vertrekbelasting op internationale vluchten, welke al opgenomen is in de ticketprijs. Ook voor binnenlandse vluchten geldt een vertrekbelasting. Deze belasting is eveneens opgenomen in de ticketprijs. 

   

  VERVOER 

  Het openbaar vervoer in Singapore is zeer goed geregeld en relatief goedkoop. Singapore beschikt over een van de modernste metronetwerken ter wereld. Met de metro kunt u in vrijwel de gehele stad komen. Er is ook een goede metroverbinding tussen het vliegveld en het centrum. Daarnaast rijden er veel bussen in Singapore, waarmee u ook overal kunt komen.  

  Een taxi is ook een goede optie. Deze kunt u overal in de stad vinden en zijn redelijk goedkoop. Vrijwel alle taxi’s rijden met een meter. Houdt u er wel rekening mee, dat het in de spitsuren erg moeilijk kan zijn om een taxi te krijgen.  

  Naast gebruik maken van het openbaar vervoer, kunt u in Singapore ook een auto huren. De meeste grote verhuurbedrijven hebben een verhuurstation in Singapore. De verkeersborden zijn in het Engels. Het verkeer in de stad is echter erg druk en hectisch en in Singapore wordt links gereden 

   

  VERKEERSVOORSCHRIFTEN 

  In Singapore wordt links gereden. Rechts heeft voorrang (mits rechts geen markering op de weg heeft). Echter is het vreemde aan deze regel dat wanneer u linksaf wilt slaan en een tegemoetkomende auto gaat rechtsaf, dan heeft deze rechtsaf draaiende auto voorrang. Hij komt namelijk op het moment dat u afslaat van rechts. Verder geldt er voor binnen de bebouwde kom een snelheidslimiet van 50 km/uur. Voor buiten bebouwde kom is dit 100km/uur.

  DUURZAAM REIZEN 

  Duurzaam een verre reis maken. Kan dat wel? Wij geloven dat duurzaam reizen vooral te 

  maken heeft met bewuste keuzes maken. Duurzaam betekent immers dat iets nog lang blijft voortbestaan. Dat geldt voor onze bijzondere planeet én voor de herinneringen aan uw eigen reis. Juist door te reizen worden bijvoorbeeld kwetsbare natuurgebieden goed beschermd, want toerisme is een belangrijke inkomstenbron. En door u te verdiepen in andere gebruiken en gewoonten voegt u een extra dimensie toe aan uw reis. U bent niet langer bezoeker, maar maakt echt even onderdeel uit van uw gastland, omdat u de ander beter begrijpt. Dat leidt tot mooie ontmoetingen en wederzijds respect. Is het sowieso niet leuker bij de lokale bevolking een aandenken of een lokaal gerecht te halen in plaats van bij een grote, buitenlandse keten? Zo investeert u op een mooie manier in uw vakantiebestemming en bevordert u de authenticiteit. En niet onbelangrijk, uw herinneringen worden waardevoller. Kortom, wij adviseren u volop te genieten en uw reis bewust te beleven.  

;
Travel World