Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Autoreis Op ontdekkingsreis door Costa Rica

17-daagse autoreis door Costa Rica
Vanaf:€ 2.875
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • De natuur overheerst in Costa Rica. Het tropisch klimaat zorgt voor een weldadige begroeiing en voor vele unieke en kleurrijke planten en dieren. Tel je mee? Minstens 240 verschillende zoogdieren, 850 vogelsoorten, 1.400 te onderscheiden orchideeën en 180 soorten amfibieën! Je begint deze reis in de hoofdstad San José vanwaar je verder reist naar de Caraïbische kust in Tortuguero. Hier breng je een bezoek aan één van de bekendste nationale parken van Costa Rica: het Tortuguero National Park. Via het gebied van Sarapiquí, waarin het regenwoud en de rivier centraal staan, reis je met de huurauto naar de Hot Springs bij El Arenal. Zodra je deze vulkanische regio verlaat ga je naar het nevelwoud van Monteverde en vervolgens naar de modderpoelen in Rincón de la Vieja. De reis eindigt bij de Grote Oceaan op het schiereiland Nicoya. Hier geniet je van mooie en langgerekte zandstranden. Dit zorgt voor een complete ronde door Costa Rica. iPura Vida!


   

  Maatwerk Costa Rica
  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Costa Rica te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Met een 4WD Costa Rica verkennen
  • Geschikt voor de natuur- en rustliefhebber
  • Ontdek het Tortuguero National Park
  • Natuurlijke schoonheid in Sarapiquí
  • Vulkanen, nevelwouden, Hot Springs en stranden
    

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Costa Rica
  Blog Costa Rica

 • Dag 1: Amsterdam - San José
  Vliegreis naar de Costa Ricaanse hoofdstad. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar je hotel in San José gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de rest van de dag deze tamelijk moderne stad verkennen en een eerste indruk van Costa Rica opdoen.

  Accommodatie: 
  Standard: Hotel Presidente ***
  Superior: Bougainvillea Hotel ****

   

  Dag 2: San José - Tortuguero National Park (ca. 175 km)

  In de vroege ochtend word je door een Engelstalige gids opgehaald en naar het Tortuguero National Park gebracht. Dit nationale park ligt aan de Caraïbische kust en is één van de bekendste nationale parken van Costa Rica. Door de ligging is dit gebied alleen door junglekanalen per boot bereikbaar. Van juli tot september komen zeeschildpadden hier aan land om op het strand hun eieren te leggen. Je kunt er vanuit de bootjes waarmee je door de waterwegen in de jungle vaart tal van exotische dieren zien zoals apen, toekans en kaaimannen. Je bereikt het nationale park via een rit door het spectaculaire landschap van het nationale park Braulio Carrillo. Onderweg passeer je het agrarische gebied van Limón Lowlands en je ziet bananenplantages. Over het laatste stuk van de dagtocht word je per boot naar de lodge gebracht. Hier maak je kennis met de prachtige rivier Tortuguero en doorkruis je de kanalen. De totale reistijd naar de lodge is ongeveer 6,5 uur. Na aankomst in de lodge staat de lunch voor je klaar en misschien  kies je ervoor om de middag door te brengen aan het zwembad in de lodge. Of ga je liever op verkenning in het dorp Tortuguero waar je de komende twee nachten verblijft? ’s Avonds worden je smaakpapillen gestimuleerd tijdens het buffetdiner in het restaurant. iBuen provecho!
  Accommodatie:
  Standard: Turtle Beach Lodge ***

  Superior: Pachira Lodge ***

   

  Dag 3: Tortuguero National Park

  Verken het natuurgebied via een wandeling op de paden rond het hotel of maak kennis met de gemoedelijke levensstijl van het dorp. In de namiddag maak je met een gids een boottocht door de jungle. Via een oneindig netwerk van kronkelende rivieren en mangroven ervaar je een uniek contact met de natuur. Als je geluk hebt kun je in die weelderige vegetatie verschillende uitheemse diersoorten spotten. Je zult er dan bijvoorbeeld apen, papegaaien, toekans en kaaimannen aantreffen!

  Accommodatie:
  Standard: Turtle Beach Lodge ***

  Superior: Pachira Lodge ***

   

  Dag 4: Tortuguero National Park - Sarapiquí (ca. 65 km)

  Vandaag verlaat je de prachtige natuur van het Tortuguero National Park. Je wordt per boot en bus naar Guápiles gebracht waar je de huurauto ophaalt. Vervolgens rijd je richting Puerto Viejo de Sarapiquí. Dit is een geweldige plek om de natuurlijke schoonheid van Costa Rica op je te laten inwerken. Het is ook een uitstekende startlocatie voor liefhebbers van wandelen, paardrijden en het staat bekend als een van de betere plekken om te wildwatervaren of te kajakken. Vogelliefhebbers zijn hier hun element. De komende twee nachten breng je door in een eco-lodge in het regenwoud of op een haciënda.

  Accommodatie:
  Standard: Selva Verde Lodge & Rainforest Reserve ***
  Superior: Selva Verde Lodge & Rainforest Reserve ***

   

  Dag 5: Sarapiquí

  Vandaag kun je het gebied van Sarapiquí gaan verkennen waarin het regenwoud centraal staat. Hiervoor zijn verschillende manieren. Zo nodigt de Sarapiquí-rivier je uit om er boottochten te maken en avonturiers kunnen wildwaterraften. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het biologische Tirimbina reservaat. Hier worden diverse wandelingen door het regenwoud aangeboden en je kunt er zelfs een chocoladewandeling maken. Tijdens deze tour word je over een hangbrug naar een cacaoplantage geleid. Daar zal men je de cacaoboon in de verschillende stadia tot aan het maken van chocolade laten proeven. Je kunt ook op eigen gelegenheid door de prachtige natuur struinen en daarbij de hangbruggen en het netwerk van paden benutten. De langste hangbrug die je over de Sarapiquí rivier naar het majestueuze regenwoud brengt, heeft een lengte van 262 meter en een hoogte tot 22 meter.

  Accommodatie:
  Standard: Selva Verde Lodge & Rainforest Reserve ***
  Superior: Selva Verde Lodge & Rainforest Reserve ***

   

  Dag 6: Sarapiquí - Arenal/Fortuna (ca. 100 km)
  De reis gaat verder richting de vulkaan El Arenal waar je de komende twee nachten in het dorp La Fortuna verblijft. In deze omgeving is voldoende te beleven want de machtigste vulkaan in Costa Rica staat hier in het middelpunt. Er zijn ook uiteenlopende wandelpaden. Zo kun je een pittige wandeling naar de prachtige waterval Catarata de la Fortuna maken, en avonturiers kunnen over hangbruggen lopen en de natuur zo vanuit de hoogte bekijken. Of ga je toch liever kajakken op het meer? Fietsen en zelfs ‘boomtop slingeren’ behoren ook tot de mogelijkheden.

  Accommodatie:
  Standard: Arenal Volcano Inn ***
  Superior: Arenal Manoa & Hot Springs Resort ****

   

  Dag 7: Arenal/Fortuna
  Dit is een vrije dag. Je kunt op verkenningstocht gaan in La Fortuna en omgeving. Er is hier een groot aanbod aan activiteiten. Zo kun je een bezoek brengen aan de door een vulkaan verwarmde warmwaterbron van Tabacón Hot Springs. Je zou er zelfs kunnen badderen. Misschien spreekt een tocht naar het 25.000 hectare omvattende Caño Negro National Wildlife Refuge je meer aan. Dit toevluchtsoord voor dieren wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Hier kun je ook kijken naar apen, kaaimannen, schildpadden en zelfs naar luiaards als je tenminste het geluk hebt om ze aan te treffen. 

  Accommodatie:
  Standard: Arenal Volcano Inn ***
  Superior: Arenal Manoa & Hot Springs Resort ****

   

  Dag 8: Arenal/Fortuna - Monteverde (ca. 110 km)

  Vandaag verlaat je de vulkanische regio en rijdt naar het unieke en vochtige nevelwoud Monteverde dat in de Cordillera de Tilarán ligt. Tijdens de reis rijd je over kronkelende wegen en heb je mooie uitzichten op het El Arenal-meer, het grootste meer van Costa Rica. Monteverde is een natuurgebied met kronkelige bergpaden en mooie uitzichten. In deze omgeving kunnen natuur- en vogelliefhebbers hun hart ophalen. Monteverde is een van de spectaculairste natuurreservaten ter wereld en waarin opvallende exotische flora aanwezig is. Het is de thuisbasis van enkele van de meest bedreigde soorten op aarde. Een bezoek aan deze natuurrijke omgeving is een bijzondere ervaring. Je verblijft de komende twee nachten in Monteverde waar je de frisse berglucht op je lichaam kunt laten inwerken. En vergeet ook niet de bekende kazen uit dit gebied te proeven.

  Accommodatie:

  Standard: Trapp Family Lodge Hotel ***
  Superior: El Establo Mountain Hotel & Private Reserve ****

   

  Dag 9: Monteverde

  De mist die vaak lang in het nevelwoud blijft hangen zorgt voor een mysterieuze omgeving. Je hebt een vrije dag om de omgeving te verkennen en te ervaren waarom het Monteverde National Park dikwijls een magisch nevelwoud wordt genoemd. Voor vogelliefhebbers is dit gebied een waar walhalla. De zeldzame en kleurrijke quetzal-vogel is een van de bijzondere vogelsoorten. Er zijn hier goed gemarkeerde paden zodat je de bossen op eigen gelegenheid kunt verkennen. Door de grootte van het reservaat is het de ideale bestemming voor een ‘wandeling in de wolken'. Je kunt het tropisch woud van boven bekijken door over de hangbruggen te lopen, of je kunt een canopytocht maken waarbij je via kabels van platform naar platform door de jungle zweeft. Rondom zonsondergang zou je kunnen kiezen voor een begeleide natuurwandeling. Op die tijdstippen zijn veel dieren in de jungle op allerlei manieren actief. De vlindertuin is ook een aanrader.

  Accommodatie:
  Standard: Trapp Family Lodge Hotel ***
  Superior: El Establo Mountain Hotel & Private Reserve ****

   

  Dag 10: Monteverde - Rincón de la Vieja (ca. 135 km)

  Je laat het nevelwoud achter je en reist verder naar de volgende vulkaan: Rincón de la Vieja. Deze vulkaan ligt in het beschermde Rincón de la Vieja National Park in de laaglanden van Guanacaste, met tropische bergwouden vol met exotische diersoorten. In Rincón de la Vieja is veel vulkanische activiteit. Je merkt dat aan de kokende modderpotten, sissende fumarolen en borrelende meertjes. Verspreid over ruim 14.000 hectare is de verscheidenheid aan planten en dieren hier en in de hogerop gelegen nevelwouden opvallend groot. Het is hier een paradijs voor wandelaars. Je loopt gefascineerd door de groene vegetatie en tussen de laurier- en guanacastebomen. En er is zelfs een kans dat je tijdens de wandeling apen, toekans en gordeldieren ziet. Let op: het park is op maandag gesloten.

  Accommodatie:
  Standard: Hacienda Guachipelin ***
  Superior: Hacienda Guachipelin ***

   

  Dag 11: Rincón de la Vieja
  Ga je vandaag uiteenlopende activiteiten ondernemen in het nationale park of ontspan je liever bij het hotel? Er zijn in Rincón de la Vieja verschillende mogelijkheden. Je kunt vanuit de haciënda waar je verblijft paardrijdtochten maken naar het Rincón de la Vieja National Park. Sta je liever met twee benen op de grond? Dan kun je dit Park verkennen door het maken van wandeltochten. Deze wandelroutes zijn buitengewoon aantrekkelijk door de fauna maar misschien nog meer vanwege het prachtige landschap dat je onderweg naar de top ziet. Je zult diverse bontgekleurde vogels zien. Voor de ontspanning kun je stoppen bij de thermale bronnen of watervallen. Andere mogelijkheden zijn het meedoen aan een canopy-tour of gaan wildwatervaren.

  Accommodatie:
  Standard: Hacienda Guachipelin ***
  Superior: Hacienda Guachipelin ***

   

  Dag 12: Rincón de la Vieja – Sámara/Puerto Carrillo (ca. 140 km)
  Het laatste deel van de reis breng je door in Sámara of bij Puerto Carrillo op het Nicoya schiereiland pal bij de Grote Oceaan. Sámara is een schilderachtig stadje met ongerepte stranden. De hoofdweg leidt hier rechtstreeks naartoe en eindigt bij het prachtige Playa Sámara. Hier vind je een mooi en langgerekt wit zandstrand dat als een van de veiligste stranden wordt beschouwd. De badplaats Playa Carrillo ligt op korte afstand van Sámara. Het strand is hier omringd door palmbomen waar je optimaal van rust en ontspanning kunt genieten. Het koraalrif voor de kust zorgt voor een aangename branding en maakt het snorkelen en duiken tot een interessante bezigheid. Je kunt hier prima genieten van de ongedwongen sfeer.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Belvedere ***
  Superior: Nammbu Beach Front Bungalows ****

   

  Dag 13-14: Sámara/Puerto Carrillo
  Je hebt twee vrije dagen om in en bij deze paradijselijke oorden te genieten. Wil je je ontspannen aan brede zandstranden of wil je ‘inspannende’ activiteiten ondernemen? Er is volop keuze. Door de ideale locatie aan de Stille Oceaan zijn er talrijke water- en buitenactiviteiten georganiseerd. Denk hierbij aan surfen, stand up paddling, vissen, kajakken, paardrijden en canopy-tours. Het koraalrif voor de kust zorgt voor een aangename branding en maakt snorkelen en duiken tot een interessante bezigheid. Of maak een boottocht naar het afgelegen eiland Isla Chora met zijn ‘lege’ strand en waar je nog meer kunt snorkelen.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Belvedere ***
  Superior: Nammbu Beach Front Bungalows ****

   

  Dag 15: Sámara/Puerto Carrillo - San José (ca. 235 km)

  Vandaag rijd je terug naar de hoofdstad San José. Hier lever je de huurauto in en vul je de laatste dag in Costa Rica naar eigen goeddunken in. Als de tijd het toelaat kun je door de moderne winkelcentra en over markten slenteren of gaat een van de vele restaurants binnen die San José rijk is. Je kunt ook naar het Nationaal Theater gaan waar je in het gebouw nog koloniale overblijfselen ziet. Of bezoek je liever het Goud- en Jademuseum met haar collectie precolumbiaans goud?

  Accommodatie:
  Standard: Wyndham San Jose Herradura Hotel ***
  Superior: Wyndham San Jose Herradura Hotel ***

   

  Dag 16-17: San José - Amsterdam

  Aan jouw ontdekkingsreis door Costa Rica komt helaas een einde. Je wordt per transfer naar de luchthaven van San José gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - San José (met overstap), ca. 14 uur
  San José - Amsterdam (met overstap), ca. 14 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 15 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 2x lunch en 2x diner
  • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • 3-daagse tour naar Tortuguero National Park in internationaal gezelschap 
  • Begeleide excursie Tortuguero National Park (excursie in groepsverband)
  • Toegang Tortuguero National Park
  • 12 dagen National Rental Car Midsize autohuur; Suzuki Vitara 4WD of gelijkwaardig (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • CDW-verzekering zonder eigen risico
  • 1 extra medebestuurder & Wifi hotspot
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige entreekosten
  • Vertrekbelasting; ter plaatse te voldoen
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 2.875,00
  Juni 2023
  01 t/m 22 € 2.875,00
  23 t/m 30 € 2.945,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 3.075,00
  08 t/m 31 € 3.145,00
  Augustus 2023
  01 t/m 04 € 3.145,00
  05 t/m 19 € 3.075,00
  20 t/m 31 € 3.025,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 2.895,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 2.895,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.225,00
  Juni 2023
  01 t/m 22 € 3.225,00
  23 t/m 30 € 3.275,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 3.325,00
  08 t/m 31 € 3.395,00
  Augustus 2023
  01 t/m 04 € 3.395,00
  05 t/m 19 € 3.325,00
  20 t/m 31 € 3.275,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.225,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.225,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

  • Travel World
   Reserveren voor nationale parken
   Om het aantal bezoekers in de nationale parken beter te kunnen regulieren hebben diverse nationale parken hun voorwaarden voor toegang aangepast. Het niet langer mogelijk om ter plaatse een toegangsbewijs aan te schaffen. Dit kan alleen nog maar via een boekingslink, per email of in een enkel geval telefonisch. Het betreft onder andere de toegang voor de Poas vulkaan, Irazú vulkaan, Manuel Antonio National Park en Corcovado National Park. Graag attenderen wij je erop dat je zelf verantwoordelijk bent voor een tijdige reservering op de door jouw gewenste dag en/of dagen. Wanneer je een excursie in één van bovengenoemde parken via ons boekt, zorgen wij ervoor dat ook de toegang tot het park wordt gereserveerd.
Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World