Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Natuurrijk Costa Rica

16-daagse individuele reis door Costa Rica
Vanaf:€ 3.575
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • In plaats van zelf achter het stuur te gaan zitten, kun je het indrukwekkende dierenrijk, de rokende vulkanen en de stranden van Costa Rica ook op individuele basis bereizen met privétransfers en shuttlebusjes. Tijdens deze 16-daagse rondreis maak je kennis met ‘natuurrijk’ Costa Rica. Je brengt een bezoek aan de spectaculaire vulkanen Irazú en Arenal. En maak kennis met de mooiste nationale parken van Costa Rica waaronder het Tortuguero, Manuel Antonio en Corcovado National Park waarbij de laatste het kroonjuweel onder de nationale parken is. Je kunt Costa Rica eigenlijk niet verlaten zonder naar het magische nevelwoud van Monteverde en het waterrijke gebied van Caño Negro te zijn geweest. De reis eindigt in de hoofdstad San José nadat je eerst op het strand van Dominical Beach hebt kunnen ontspannen.


   

  Maatwerk Costa Rica
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Vervoer ter plaatse per privétransfers en shuttlebusjes
  • Inclusief talrijke excursies
  • Het dierenrijk in Tortuguero National Park en Caño Negro
  • Bewonder de vulkanen Irazú en Arenal
  • Het magisch nevelwoud Monteverde
  • Kroonjuweel Corcovado National Park

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Costa Rica
  Blog Costa Rica

 • Dag 1: Amsterdam - San José
  Je vliegt naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar je hotel in San José gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de rest van de dag deze tamelijk moderne stad verkennen en een eerste indruk van Costa Rica opdoen.

  Accommodatie: 
  Standard: Hotel Presidente ***
  Superior: Bougainvillea Hotel ****

   

  Dag 2: San José, Irazú Volcano & Lankester Gardens

  Je maakt vanuit San José een begeleide excursie naar de vulkaan Irazú en de thermale waterbronnen van La Hacienda Orosi. Het uitzicht vanaf de bergweg is prachtig. Tijdens de beklimming passeer je dorpjes en kijk je uit over koffieplantplantages en weelderige groene landschappen. Je wordt naar een plaats gebracht met een spectaculair uitzicht over de gigantische Irazú-vulkaanopening met haar mysterieus groenachtig kratermeer. Bij goed weer kun je vanaf hier uitkijken over zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan! De afdaling gaat via de historische stad Cartago. Hier zie je de ruïnes van een rooms-katholieke kerk en kun je de kathedraal bezoeken. Daarna breng je een bezoek aan de botanische tuin van Lankester met meer dan 800 soorten orchideeën, bromelia's en talrijke plantensoorten. De tuinen worden beheerd door de Universiteit van Costa Rica en dienen als onderzoekscentrum.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Presidente ***
  Superior: Bougainvillea Hotel ****

   

  Dag 3: San José - Tortuguero National Park (ca. 175 km)

  Je wordt vroeg in de ochtend door een Engelstalige gids opgehaald en naar het Tortuguero National Park aan de Caraïbische kust gebracht. Het nationale park is één van de bekendste nationale parken van Costa Rica. Zeeschildpadden komen hier van juli tot september aan land om op het strand hun eieren te leggen. Je kunt er vanuit de bootjes waarmee je door de junglekanalen vaart tal van exotische dieren zien. Je bereikt het nationale park via een rit door het spectaculaire landschap van het nationale park Braulio Carrillo. Onderweg passeer je het agrarische gebied van Limón Lowlands en je ziet bananenplantages. Over het laatste stuk van de dagtocht word je per boot naar de lodge gebracht. Je maakt hier kennis met de prachtige Tortuguero rivier en doorkruist de kanalen. De totale reistijd naar de lodge is ongeveer 6,5 uur. Na aankomst in de lodge staat de lunch voor je klaar en misschien kies je ervoor om de middag door te brengen aan het zwembad in de lodge. Of ga je liever op verkenning in het dorp Tortuguero waar je de komende twee nachten verblijft? ’s Avonds worden je smaakpapillen gestimuleerd tijdens het buffetdiner in het restaurant. De komende twee nachten verblijf je in Tortuguero.

  Accommodatie:
  Standard: Turtle Beach Lodge ***
  Superior: Pachira Lodge ***

   

  Dag 4: Tortuguero National Park

  Vandaag trek je er in het nationale park opuit en ga je op zoek naar avontuur! Je kunt het natuurgebied verkennen via een wandeling op de paden rond het hotel of je maak kennis met de gemoedelijke levensstijl in het dorp. In de namiddag maak je met een gids een boottocht door de jungle. Via een oneindig netwerk van kronkelende rivieren en mangroven ervaar je een uniek contact met de natuur. Als je geluk hebt kun je in die weelderige vegetatie verschillende exotische diersoorten spotten zoals apen, papegaaien, toekans en kaaimannen.

  Accommodatie:
  Standard: Turtle Beach Lodge ***
  Superior: Pachira Lodge ***

   

  Dag 5: Tortuguero National Park - Arenal/La Fortuna (ca. 225 km)

  Je verlaat de prachtige natuur van het Tortuguero National Park en gaat naar een ander natuurfenomeen: Volcán Arenal, de opvallendste vulkaan van Costa Rica. Je reist vanuit Guápiles met de shuttle transfer via een wonderschone omgeving naar La Fortuna, een dorp aan de voet van de Arenal. Dit gebied is ruig en gevarieerd, rijk aan dieren in het wild en er zijn talrijke wandelpaden. Na een boeiende rit kom je in La Fortuna aan waar je de komende drie nachten verblijft.

  Accommodatie:
  Standard: Arenal Volcano Inn ***
  Superior: Arenal Manoa & Hot Springs Resort ****

   

  Dag 6: Arenal/La Fortuna

  Je maakt vandaag een begeleide wandeling over de hangbruggen die hoog tussen de boomtoppen van de jungle zijn geplaatst. Het is ideaal voor wandelaars die zo de uitzonderlijke kenmerken van het tropische regenwoud willen ontdekken en bewonderen. De wandeling is ongeveer drie kilometer en je passeert hierbij 15 indrukwekkende bruggen waarvan sommige pal boven het bos hangen. De bruggen hebben verschillende lengtes en zijn gemaakt met de bedoeling een ander beeld van de flora en fauna te krijgen. Hier kun je naar apen, vogels en slangen kijken, naar kikkers en zelfs naar everzwijnen als je tenminste geluk hebt om die aan te treffen.

  Accommodatie:
  Standard: Arenal Volcano Inn ***
  Superior: Arenal Manoa & Hot Springs Resort ****

   

  Dag 7: Arenal/La Fortuna, Caño Negro
  Tijdens een boottocht naar het 25.000 hectare omvattende Caño Negro National Wildlife Refuge leer je meer over dit waterrijke gebied. Het is een toevluchtsoord voor dieren en men beschouwt het gebied als een van de beste op het continent voor ‘birdwatching’. En ook deze dag kun je op zoek gaan naar apen, kaaimannen, schildpadden en zelfs naar de niet luie maar wel voorzichtige luiaards. Misschien zie je er de Jezus Christushagedis die erom bekend staat om met zijn achterpoten meters over het water te rennen. De lunch is inbegrepen. iBuen provecho!

  Accommodatie: 
  Standard: Arenal Volcano Inn ***
  Superior: Arenal Manoa & Hot Springs Resort ****

   

  Dag 8: Arenal/La Fortuna - Monteverde (ca. 110 km)

  Vandaag verlaat je de vulkanische regio en reis je naar het unieke en vochtige nevelwoud Monteverde waar je de komende twee nachten verblijft. Monteverde is een natuurgebied met kronkelige bergpaden en mooie uitzichten. Met de bus reis je over kronkelende wegen met mooie uitzichten op het El Arenal-meer, het grootste meer van Costa Rica. Per boot vaar je het meer over en gaat vervolgens per minibus verder naar je hotel in Monteverde. Monteverde is een van de spectaculairste natuurreservaten ter wereld en hier is opvallende exotische plantengroei. In deze omgeving kunnen natuur- en vogelliefhebbers hun hart ophalen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest bedreigde diersoorten op aarde. Een bezoek aan deze natuurrijke omgeving is een bijzondere ervaring. En vergeet niet de ‘wereldbekende’ kazen uit dit gebied te proeven.

  Accommodatie:

  Standard: Trapp Family Lodge Hotel ***
  Superior: Poco a Poco Hotel & Spa ****

   

  Dag 9: Monteverde

  Vandaag maak je een begeleide wandeling door het nevelwoud van Monteverde. De mist die hier vaak lang blijft hangen zorgt voor een mysterieuze omgeving. Je gaat ervaren waarom het Monteverde National Park zo vaak een magisch nevelwoud wordt genoemd. Voor vogelliefhebbers is dit gebied een walhalla. Misschien zie je hier de zeer zeldzame quetzal, een kleurrijke vogel met een lange groene staart. Je gids zal er alles aan doen om deze vogel in het gezichtsveld te krijgen! 

  Accommodatie:
  Standard: Trapp Family Lodge Hotel ***
  Superior: Poco a Poco Hotel & Spa ****

   

  Dag 10: Monteverde - Quepos/Manuel Antonio (ca. 190 km)

  Je reist met een privé transfer verder langs de Grote Oceaan naar het zuiden naar Manuel Antonio. Dit stadje is een bekende strandbestemming dat aan het Manuel Antonio National Park grenst. Daar zijn prachtige en ongerepte stranden, en regenwouden waar nieuwsgierige kapucijnaapjes rondstruinen. Je hebt er het gevoel dat je in een paradijs bent aangekomen. Je verblijft de komende twee nachten op dit nog groene schiereiland. 

  Accommodatie:
  Standard: Plaza Yara Hotel ***
  Superior: Parador Resort & Spa ****

   

  Dag 11: Quepos/Manuel Antonio

  Je maakt een wandeling door het Manuel Antonio National Park onder begeleiding van een gids. Je krijgt alles te horen over de plaatselijke flora en fauna, en gaat samen op zoek naar de mooiste plekken in het park. Manuel Antonio is één van de kleinste nationale parken in Costa Rica. Toch is het een van de populairste parken en je gaat vandaag zelf ervaren waarom. Trek het weelderige oerwoud van het binnenland in waar je veel diersoorten kunt tegenkomen waaronder de kapucijnaapjes. Let op: het park is op dinsdag gesloten. De rest van de middag kun je uitrusten bij het hotel of aan de prachtige stranden. Maar je kunt ook gaan wildwatervaren, surfen, paardrijden of snorkelen.

  Accommodatie:
  Standard: Plaza Yara Hotel ***
  Superior: Parador Resort & Spa ****

   

  Dag 12: Manuel Antonio - Dominical Beach (ca. 45 km)

  Je reist verder naar het zuiden, per privé transfer, en je overnacht de komende twee nachten in het zuidwesten van het land. In de omgeving van Dominical Beach liggen mooie en ongerepte stranden. Een bezoek aan Naucaya, een van de prachtige watervallen van het land, kan niet ontbreken. Dominical is een charmant kustplaatsje en een ideale plek voor surfers. Hier kun je optimaal van zon, zee en strand genieten.

  Accommodatie: 
  Standard: Villas Rio Mar Hotel ***
  Superior: La Cusinga Lodge Hotel ***

   

  Dag 13: Dominical Beach, Corcovado National Park

  In de vroege ochtend trek je er met een gids op uit om een kroonjuweel van Costa Rica’s nationale parken te bezoeken: het Corcovado National Park. Dit park dat via een boottocht bereikbaar is, wordt zo gewaardeerd omdat er tropische regenwouden zijn met de rijkste biodiversiteit binnen Midden-Amerika. In het nationale park heb je de kans om wel vier apensoorten, luiaards, jaguars en meer dan 400 vogelsoorten te spotten. Een groot deel van het gebied is nog ongeschonden en heeft geen paden. Je zult ook kennis maken met de waterval San Pedrillo en in deze buurt kun je van de lunch genieten. De drie kilometer lange wandeling hiernaartoe is niet erg moeilijk maar wees voorbereid op grote hoogteverschillen. Na afloop keer je terug naar je hotel waar je ontspanning kunt vinden bij het zwembad of op het strand.

  Accommodatie: 
  Standard: Villas Rio Mar Hotel ***
  Superior: La Cusinga Lodge Hotel ***

   

  Dag 14: Dominical Beach - San José (ca. 195 km)

  Vandaag laat je het kustgebied achter je en reis je terug naar de hoofdstad en tevens grootste stad van Costa Rica, San José. Als de tijd het toelaat kun je naar het Nationaal Theater waar je in het gebouw nog koloniale overblijfselen ziet. Of bezoek het Goud- en Jademuseum met haar collectie precolumbiaans goud. Of slenter je liever door de moderne winkelcentra, over ‘inheemse’ markten en gaat restaurants binnen waaraan San José zo rijk is?

  Accommodatie: 
  Standard: Hotel Presidente ***
  Superior: Wyndham Herradura Hotel ****

   

  Dag 15-16: San José – Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan jouw bijzondere rondreis door Costa Rica. Je wordt per transfer naar de luchthaven van San José gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - San José (met overstap), ca. 14 uur
  San José - Amsterdam (met overstap), ca. 14 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 14 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 5x lunch en 2x diner
  • Luchthaventransfers
  • Vervoer ter plaatse per privétransfers en shuttlebusjes
  • Excursie naar de Irazú vulkaan en Lankester Gardens (excursie in groepsverband)
  • Begeleide excursies Tortuguero National Park (excursie in groepsverband)
  • Excursie Arenal hangbrug wandeling (excursie in groepsverband)
  • Excursie boottocht naar Caño Negro (excursie in groepsverband)
  • Begeleide wandeling door het Monteverde nevelwoud (excursie in groepsverband)
  • Excursie naar Manual Antonio National Park (excursie in groepsverband)
  • Begeleide wandeling door het regenwoud in Corcovado National Park (excursie in groepsverband)
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Vertrekbelasting; ter plaatse te voldoen
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.725,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2023
  01 t/m 30 € 3.725,00
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.575,00
  Juni 2023
  01 t/m 23 € 3.575,00
  24 t/m 30 € 3.645,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 3.775,00
  08 t/m 31 € 3.825,00
  Augustus 2023
  01 t/m 05 € 3.825,00
  06 t/m 19 € 3.775,00
  20 t/m 31 € 3.725,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.645,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.645,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.275,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2023
  01 t/m 30 € 4.275,00
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 4.245,00
  Juni 2023
  01 t/m 23 € 4.245,00
  24 t/m 30 € 4.295,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 4.395,00
  08 t/m 31 € 4.475,00
  Augustus 2023
  01 t/m 05 € 4.475,00
  06 t/m 19 € 4.395,00
  20 t/m 31 € 4.325,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 4.325,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 4.325,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World