Afrika

Zo zag u Zuid-Afrika nog nooit

Zuid-Afrika
Paradijselijke vogels in Zuid-Afrika
20-03-2019
Deel dit blogbericht Delen

Esther Brenninkmeijer ging vorig jaar met haar vriend naar Zuid-Afrika en kwam met heel bijzondere herinneringen terug.

Reis naar Zuid-Afrika

Ik kan minstens een jaar genieten van een vakantie van tweeënhalve week. Het begint met het plannen. Voor onze reis naar Zuid-Afrika bedachten we zelf een route en Travelworld regelde de vliegreis, autohuur en de accommodaties. Die waren echt super! Vaak gelegen midden in de natuur. Vanuit de lodge in Agulhas zagen we dolfijnen bij het ontbijt, vanuit ons huisje in de Hope National Park struisvogelkuikens, vanaf het terras in Tsitsikamma zelfs walvissen en in Wilderness National Park ijsvogeltjes.

De natuur van Zuid-Afrika

We zijn al een keer eerder via Travelworld naar Zuid-Afrika geweest en waren zo onder de indruk van de natuur en de vele dieren dat we nog een keer terug wilden. Dit keer reden we een ronde vanuit Kaapstad. Van de vorige reis had ik een ouderwets scrapboek gemaakt, met afgedrukte foto’s, kaartjes, gevonden veertjes en recepten uit een Zuid-Afrikaans tijdschrift. Tijdens deze reis kreeg ik volop inspiratie om een boekje met tekeningen te maken. Het fynbos is uniek in Zuid-Afrika, de bloemen en dieren zijn prachtig. Vogels met hele lange veren of juist een lange snavel (de suikerbekkies), antilopen met allemaal anders gevormde hoorns en schildpadden die zo langzaam voorbij kruipen dat je ze goed kan observeren. Wist je dat schildpadden hele mooie patronen hebben op hun schild?

Tekening van suikerbekkie in Zuid-Afrika
Tekening van walvissen en zeemeeuw in Zuid-Afrika
Tekening van schildpad en bloemen in Zuid-Afrika
Exotische vogels in Zuid-Afrika
Tekening van antiloop in Zuid-Afrika

Creatieve herinneringen

Tijdens de reis maakte ik schetsen en thuis begon ik aan een boekje van 18 pagina’s. Het leuke van tekenen vind ik dat je echt anders gaat kijken en nog beter let op kleuren, structuren en patronen. En omdat ik niet zo’n goede fotograaf ben, denk ik vaak bij het zien van de foto ‘maar in het echt was het mooier’. In een tekening kan je een dier precies zo positioneren zoals je dat zelf mooi vindt. Op de tekening kijkt zo’n blesbok me dan opeens wél aan, terwijl hij op de foto net weg keek (was ik weer te laat met klikken). Of ik laat iets weg; stond er in werkelijkheid een grote watertank achter de poelepetaten, dan zie je daar in mijn tekening niets van.

Ik heb nu alweer zin in mijn volgende reis. En vooral in de napret: heel veel inspiratie en ideeën opdoen om minstens weer een half jaar vooruit te kunnen met tekenen.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Zuid-Afrika? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor