Vakantie Canada (reizen)
Sorteer op:
Filter uw reis
Streek / regio
  • Azië
  • Afrika
  • Noord-Amerika
  • Down Under
  • Caribbean
  • Europa
  • Latijns-Amerika
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10

Vakantie Canada

Genieten van imposante landschappen en een rijk wildleven tijdens je vakantie? Canada is een waar natuurparadijs en hét land voor een mooie camper- of autoreis. Met zijn vijf nationale en 62 provinciale parken heeft Alberta meer parkgebieden dan iedere andere provincie. Banff en Jasper zijn grote trekpleisters. Dat kan ook haast niet anders, want de pieken van de Canadese Rocky Mountains en de bossen en meren zijn schitterend. Deze Smaragdblauwen meren zijn regelmatig te zien in prachtige foto's en natuurdocumentaires. 

British Columbia, door de Canadezen simpelweg BC genoemd, is een ander paradepaardje van Moeder Natuur. De variatie is groot, met bossen, bergmassieven, adembenemende rivieren en meren en een 8850 km lange ruige kustlijn. Tofino op Vancouver Island is een goede uitvalsbasis om whale watching tours te maken. Wells Gray Provincial Park is bekend om zijn twee beroemde highlights, de Dawson en Helmcken Falls, maar je kan er ook uitstekend kanoën, raften of kajakken. Een stuk onbekender – maar niet minder mooi – is de Sunshine Coast. En dan zijn er natuurlijk nog de sfeervolle provinciehoofdstad Victoria en het verrassend leuke Vancouver.

Nog ruigere natuur vind je tijdens een vakantie in het noordwesten van Canada, in het dunbevolkte Yukon.

Het oosten is eveneens een mooie bestemming voor een vakantie. Canada’s beroemdste watervallen, de Niagara Falls, liggen in Ontario. Andere hoogtepunten van deze provincie zijn de inheemse cultuur op Manitoulin Island, de glanzende Georgian Bay en Algonquin Provincial Park. Franse sferen vind je in Québec en een vakantie in Atlantisch Canada staat voor onontdekt genot in de zilte zeelucht. Geniet van eindeloze kustlijnen, bijzondere vogels en een overvloed aan zeedelicatessen.

Bij Travelworld is het mogelijk om een reis samen te stellen op basis van jouw behoeften.