Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie 
  Finland behoort tot Scandinavië en ligt in het noordelijke deel van Europa. Finland is negen keer zo groot als Nederland. Het grootste gedeelte van Finland is bedekt met bossen en wordt ook wel het land van duizend meren genoemd. Het rechtse deel van Finland is gelegen aan de kust en wordt gevormd door eilanden, rotsstranden en uitgestrekte zandstranden. 

  Klimaat 
  Finland heeft een landklimaat, wat gekenmerkt wordt door de neerslag en verschil in temperatuur tussen de zomer en de winter. In de maanden oktober en november valt de meeste regen, de zomermaanden juni, juli en augustus zijn over het algemeen zonnig en droog. 

  Klimaattabel  

  Zweden 

  jan 

  feb 

  mrt 

  apr 

  mei 

  jun 

  jul 

  aug 

  sep 

  okt 

  nov 

  dec 

  Gemiddelde dagtemperatuur 

  -4 

  -4 

  1 

  7 

  15 

  20 

  21 

  20 

  14 

  9 

  3 

  -1 

  Zonuren per dag 

  1 

  2 

  4 

  6 

  8 

  9 

  8 

  7 

  4 

  3 

  1 

  1 

  Gemiddelde neerslag (mm) 

  45 

  45 

  45 

  45 

  45 

  45 

  80 

  80 

  80 

  80 

  80 

  45 

   

  Beste reistijd 
  Gedurende het hele jaar kunt u een bezoek brengen aan Finland. Gaat u voor de sneeuw naar Fins Lapland? Dan is de beste reistijd vanaf eind februari en maart, de dagen zijn weer langer, de zon laat zich weer zien en u heeft de minste kans op regen. Er ligt nog wel een lekker dik pak sneeuw. Rond deze tijd heeft u de meeste kans om een glimp op te vangen van het spectaculaire poollicht. De zon laat zich rond deze tijd nauwelijks zien en het is erg koud.  

  Tijdsverschil 
  In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. 

  Taal 
  De officiële taal in Finland is Fins en verder wordt er ook Zweeds gesproken.  

  Valuta 
  In Finland wordt er met de Euro betaald.  

  Kleding 
  Wij raden u aan om comfortabele kleding mee te nemen. Een regenjas of kleine paraplu mogen niet in uw koffer ontbreken. Wat schoeisel betreft, zijn comfortabele, goed ingelopen schoenen zeer aan te raden.  

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World