Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie 
  Noorwegen behoort tot Europa en is gelegen in het westelijke deel van Scandinavië. Het land is smal en langgerekt en heeft een fantastische fjordenkust en ongerepte berggebieden. De ruige natuur, zoals ruige bergen, watervallen en fjorden zijn ongekend mooi. Het is mogelijk om in het wild te kamperen tijdens een rondreis. 

  Klimaat 
  Door de langgerekte vorm van Noorwegen komen er verschillende klimaattypes voor in Noorwegen. Ook de bergen hebben invloed op het klimaat. Het oosten van Noorwegen, dat achter de bergen ligt, heeft in de zomer een vrij droog en zonnig landklimaat. Maar in het westelijke fjordengebied heerst een zeeklimaat met meer neerslag. In Noorwegen is het veel warmer dan op andere plekken op deze noordelijke breedtegraad. Dit komt door de invloed van de warme golfstroom, die heeft een matigende invloed op het klimaat. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 25-32°C. In de bergen en in het hogere noorden heerst een poolklimaat. 

  Klimaattabel  

  Noorwegen 

  jan 

  feb 

  mrt 

  apr 

  mei 

  jun 

  jul 

  aug 

  sep 

  okt 

  nov 

  dec 

  Gemiddelde dagtemperatuur 

  -1 

  -1 

  4 

  8 

  14 

  19 

  20 

  20 

  13 

  8 

  3 

  1 

  Zonuren per dag 

  1 

  2 

  3 

  5 

  7 

  8 

  7 

  6 

  5 

  3 

  2 

  1 

  Gemiddelde neerslag (mm) 

  150 

  80 

  80 

  80 

  80 

  80 

  150 

  150 

  150 

  150 

  150 

  150 

   

  Beste reistijd 
  Gedurende het hele jaar kunt u een bezoek brengen aan Noorwegen. Tijdens de maanden december, januari en februari zijn de dagen kort en de nachten lang. Ten noorden van de poolcirkel komt de zon soms weken of zelfs maanden niet op. Tijdens de maanden maart, april en mei worden in het hele land de dagen langer en stijgen de temperaturen. De smeltende sneeuw creëert overal natuurlijke watervallen die samen met de bloeiende bloemen de lente in Noorwegen heel speciaal maken. In de maanden juni, juli en augustus zijn de dagen lang en de nachten kort, of is er zelfs helemaal geen nacht, zoals ten noorden van de poolcirkel waar je de middernachtzon hebt. Het Noorse zomerweer is vaak stabiel met zowel prettige temperaturen in het binnenland als aan de kust. In de maanden september, oktober en november worden de dagen korter en de lucht frisser. Houdt u er rekening mee dat het hoogseizoen van juni tot augustus is en januari en februari erg donkere maanden zijn.    

  Tijdsverschil 
  Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen. 

  Taal 
  In Noorwegen wordt er Noors gesproken. Engels is de belangrijkste vreemde taal, gevolgd door het Duits en Frans.   

  Valuta 
  De munteenheid van Noorwegen is de Noorse Kroon.  

  Uiteraard is de koers variabel, dus controleer deze kort voor vertrek zodat u een goede inschatting heeft van de waarde van het geld.  

  Het is handig (en soms zelfs vereist bij bijv. autohuur) een creditcard (Mastercard of Visa) mee te nemen. 

  Kleding 
  Het weer kan zeer veranderlijk zijn in Noorwegen, vooral in de bergen. Goed schoeisel, een wind- en waterdichte jas, een meerdere ‘laagjes’-kleding zodat u voorbereid bent op zon, kou en regen zijn daarom aan te raden. Vergeet uw zonnebril niet en let ook op zonnebrandcrème als u de bergen intrekt, ook als er nog steeds sneeuw ligt. De witte sneeuw reflecteert het zonlicht waardoor u snel verbrandt. De zomer is vaak heerlijk warm, maar zorg altijd voor een trui/vest/regenjas of poncho voor als het weer omslaat of als er een frisse wind opsteekt.  

  De wintermaanden stellen andere eisen en kan in delen van Noorwegen bitter koud zijn: thermische onderkleding, tussenlagen, een wollen trui, een warme wind- en waterdichte winterjas, warme sjaal, muts, sokken, handschoenen en stevige (wandel)schoenen of laarzen met goed profiel zijn daarom aan te raden. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World