Azië

Avontuurlijk Sumatra en ontspannen Bali

Bali/Indonesië
Reisadviseur Lieke

Lieke

Deze reis brengt u naar alle hoogtepunten in het noorden van Sumatra.
14-daagse rondreis door Indonesië
Sumatra Orang oetan in de bomen indonesie
Rijst oogster in Indonesië
Sumatra-lake-sunset-indonesie-avontuur3

Een reis vol avontuur

Reisadviseur Lieke

Lieke

Reisadviseur

Maak kennis met de hoofdstad Medan door middel van een leuke stadstour. Vervolgens reist u via verschillende indrukwekkende plekken richting het zuiden. U maakt een jungletrekking door het Gunung Leuser National Park om op zoek te gaan naar de orang-oetan. U bezoekt het grootste kratermeer van Indonesië, het Toba-meer en u ziet veel traditionele dorpjes waar u kennis maakt met de lokale bewoners. Vanuit Medan vliegt u naar Bali waar u de laatste dagen van uw reis zal doorbrengen. Ontdek het kunstenaarsdorpje Ubud en ontspan in het rustige Sanur.

Reisvoorstel aanvragen

Highlights

 • Bezoek de orang-oetans
 • Ontdek het indrukwekkende Tobameer
 • Maak kennis met de lokale bewoners
 • Op zoek naar de enorme Rafflesia bloem
 • Ontspannen verblijf op Bali
 • Geniet van de natuur en cultuur

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Singapore Airlines
 • Binnenlandse vluchten en ferry overtochten
 • 11 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Vervoer ter plaatse
 • Maaltijden: 6x lunch en 1x diner
 • Excursies conform programma

Tips

 • Eet in een Warung, een lokale eetgelegenheid waar de traditionele Balinese keuken wordt geserveerd
Reisadviseur Lieke
Uw reisadviseur

Lieke

Gespecialiseerd in

Australië, Bali/Indonesië, Botswana, Kenia, Namibië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam/Laos/Cambodja, Zuid-Afrika, Singapore, Tanzania.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam – Singapore - Medan
U vliegt met Singapore Airlines, via Singapore naar Medan op Sumatra waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de lokale agent en naar het centrum van Medan gebracht. Medan is de hoofdstad in het noorden van Sumatra en bestaat uit een harmonieuze samensmelting van verschillende culturen. U bezoek het Merdeka plein en u maakt een wandeling door de oude koloniale wijk waarbij u kennis maakt met de Nederlandse architectuur. U luncht in een voormalig Nederlands koloniaal restaurant voordat u naar uw hotel wordt gebracht. In de namiddag maakt u een stadstour door Medan en bezoekt u de Grote Moskee en het Maimoon Sultan paleis. Dit prachtige paleis bestaat uit een combinatie van traditionele elementen uit verschillende culturen. Als laatste bezoekt u de imposante Chinese Tempel Vihara Gunung Timur.
Kaartje rondreis avontuurlijk Sumatra en ontspannen Bali

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

* Wij maken u er graag van bewust dat op 29 maart 2025 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat u op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als u hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken. 

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie Sumatra

Bezoek een van de Nusa eilanden en/of verblijf hier een tijdje. De eilanden zijn prachtig, ongerept en biedt veel natuur en snorkelmogelijkheden. Het is minder toeristisch dan Bali zelf.

Reisadviseur Lieke

Tip van Lieke

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
27°C
161mm
28°C
176mm
28°C
198mm
28°C
229mm
28°C
178mm
28°C
115mm
28°C
98mm
Beste periode
29°C
125mm
28°C
154mm
29°C
164mm
27°C
235mm
27°C
170mm
Avontuurlijk Sumatra en ontspannen Bali

Vanaf3.275,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor