Latijns-Amerika

De hoogtepunten van Mexico

Mexico
Reisadviseur Leonie

Leonie

Deze autoreis biedt veel variatie, van Mexico City tot sfeervolle koloniale steden, oude Mayaruïnes en eindeloze zandstranden.
22-daagse autoreis door Mexico
Mexico sfeer
Mexico, Chichen Itza
Mexico, kunst afgeleid van Dia de Muertos

Beleef Mexico op uw manier

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Een huurauto is een comfortabele manier om door Mexico te reizen. Voor extra gemak en comfort zijn alle accommodaties vooraf in overleg met u vastgelegd, zodat u ontspannen kunt rondrijden en niet hoeft te zoeken naar een slaapplek voor de nacht. Zo kunt u de dag heerlijk naar eigen tempo indelen en zelf bepalen wat u gaat doen. Een spontane manier van reizen helemaal naar uw wensen.

Highlights

 • Bezoek Mexico-Stad
 • Reis langs beroemde Mayaruïnes
 • Koloniale architectuur in Mérida, Campeche en San Cristóbal de las Casas
 • Zie watervallen, flamingo’s en de Sumidero Canyon
 • Ontspannen afsluiting aan het strand

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met KLM/Delta Airlines
 • 20 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 18 dagen autohuur
 • Ongelimiteerd aantal kilometers

Tips

 • Geniet van de Mexicaanse keuken in Oaxaca dat talloze culinaire hotspots kent. Neem een vestje mee voor de avond, want het ligt op ruim 1500 meter.
 • Bezoek Oaxaca tijdens Dia de los muertos. Deze feestdag in Mexico draait om het eren van de voorvaderen en is uniek om een keer mee te kunnen maken.
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 3: Amsterdam – Mexico-Stad
Op de eerste dag vliegt u naar de hoofdstad van Mexico: Mexico-stad. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar uw hotel in het historische centrum van Mexico-Stad gebracht. Hier verblijft u de komende drie nachten. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de eerste indrukken van Mexico opdoen. De volgende dag brengt u een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán. Deze oude stad, een belangrijke archeologische plek, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Teotihuacán behoorde in het verleden tot één van de grootste steden ter wereld en ligt op ongeveer 50 kilometer van Mexico-Stad. Het tempelcomplex is één van de best bewaarde exemplaren van Mexico en mag daarom niet ontbreken in uw reisschema. Beklim de piramides van de Zon en de Maan of wandel over de ‘Avenue of the Dead’. Als beloning heeft u een mooi uitzicht over het gehele complex. Op dag drie wordt u door de gids opgehaald bij uw hotel voor een dagtocht door Mexico-Stad. De tour start in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo, het belangrijkste plein van Mexico-Stad. U brengt onder meer een bezoek aan het Nationale Paleis met indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero. Ook bezoekt u de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan en de grootste kathedraal van Mexico. Vervolgens gaat u naar het Alameda park waar het belangrijkste culturele gebouw van Mexico-Stad staat, het Palacio de Bellas Artes. Als laatste brengt u een bezoek aan het Museo de Antropología. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen. Een must voor iedereen die meer wil weten over de culturen van Mexico.
Kaartje Mexico: De hoogtepunten

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijs per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

Bezoek een beachclub als je naar het strand gaat. De beachclubs in Mexico vragen een te besteden bedrag per persoon. U mag dan de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van de beachclub én dit bedrag mag u ook besteden aan eten en drinken.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
61mm
27°C
33mm
Beste periode
27°C
26mm
29°C
37mm
30°C
64mm
30°C
86mm
31°C
55mm
31°C
68mm
31°C
78mm
29°C
121mm
28°C
66mm
27°C
58mm
De hoogtepunten van Mexico

Vanaf2.795,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor