Latijns-Amerika

Mexico, Belize en Guatemala

Mexico
Reisadviseur Leonie

Leonie

Mexico, Belize en Guatemala vormden samen het centrum van de Maya beschaving. Maak tijdens deze rondreis kennis met de eeuwenoude cultuur en dwaal door verlaten Maya ruïnes.
22-daagse rondreis door Mexico, Belize & Guatemala

Ontdek het beste van Mexico, Guatemala & Belize

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Geniet van de afwisselende landschappen in Mexico en proef de koloniale sfeer in onder andere Oaxaca, Puebla en San Cristóbal. Bezoek verschillende Maya ruïnes en overnacht bij de Lacandon-gemeenschap. In Guatemala bewondert u de oude Maya stad Tikal. Rondom het eiland Caye Caulker, voor de noordkust van Belize, is één van de grootste koraalriffen ter wereld te zien. Een perfecte combinatie van drie landen!

Highlights

  • Reis langs beroemde Mayaruïnes zoals Tikal en Palenque
  • Proef de koloniale sfeer in Oaxaca en San Cristóbal
  • Zie watervallen en de Sumidero Canyon
  • Ontdek een van 's werelds grootste koraalriffen in Belize
  • Ideale combinatie van cultuur, natuur en strand

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Vervoer ter plaatse
  • 20 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Excursies volgens programma

Tips

  • Rijkelijk versierde 'schedels' zijn heel kenmerkend voor Mexico. Ze verwijzen naar Dia des Muertos, een belangrijk herdenkingsfestival op 1 en 2 november.
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Mexico-Stad
Vanaf Schiphol Airport vliegt u naar de hoofdstad van Mexico. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt met een transfer naar uw hotel in het centrum van Mexico-Stad gebracht waar u de komende drie nachten verblijft. De volgende dag brengt u een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán, één van de belangrijkste archeologische plekken in de wereld. Teotihuacán ligt op circa 50 kilometer van Mexico-Stad en was ooit een van de grootste steden ter wereld. Op de Unesco Werelderfgoedlijst staat deze oude stad vermeld als 'de plaats waar de goden werden geschapen'. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van het land en een hoogtepunt voor velen bij een bezoek aan Mexico. Door alle mysteries is Teotihuacán een oord dat tot ieders verbeelding spreekt. Gaat u over de ‘Avenue of the Dead’ wandelen of beklimt u liever de piramides van de Zon en de Maan? Als beloning krijgt u een prachtig uitzicht over het gehele complex. Op de terugweg brengt u een bezoek aan de basiliek van Guadalupe, een moderne kathedraal gebouwd ter ere van Mexico's beroemde Maagd van Guadalupe. Dit heiligdom wordt dagelijks door veel pelgrims bezocht. Bij terugkomst in Mexico-Stad kunt u ’s avonds de koloniale wijk Coyoacán bezoeken. Geniet hier van de Mexicaanse sfeer en ’s lands keuken! Op de derde dag wordt u door de gids bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door deze kosmopolitische stad. De tour begint in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo. Dit plein wordt door velen het belangrijkste plein van Mexico-Stad genoemd. Hier brengt u onder meer een bezoek aan het Nationale Paleis waarin indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero te bezichtigen zijn. U bezoekt de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan op het ‘Templo Mayor’, en gaat naar de grootste en monumentale kathedraal van Mexico. Verken daarna het Palacio de Bellas Artes in het ruim 400 jaar oude Alameda-park. Tot slot treft u een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen aan in het Museo de Antropología in Parque Chapultepec. Deze verzameling is een must voor iedereen die meer wil weten over de al dan niet verdwenen culturen van Mexico.

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijs per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

Bezoek een beachclub als je naar het strand gaat. De beachclubs in Mexico vragen een te besteden bedrag per persoon. U mag dan de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van de beachclub én dit bedrag mag u ook besteden aan eten en drinken.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
61mm
27°C
33mm
Beste periode
27°C
26mm
29°C
37mm
30°C
64mm
30°C
86mm
31°C
55mm
31°C
68mm
31°C
78mm
29°C
121mm
28°C
66mm
27°C
58mm
Mexico, Belize en Guatemala

Vanaf3.425,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor