Latijns-Amerika

Klassiek Mexico

Mexico
Reisadviseur Leonie

Leonie

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met alles waar Mexico om bekend staat: koloniale steden, inheemse culturen en Maya tempels.
15-daagse rondreis door Mexico
Mexico strand playa del carmen palmbomen
mexico chichen itza tempel maya's
mexico eten taco's limoen

Van Mexico-Stad naar de oude Maya's

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Uw reis begint in de wereldstad Mexico-Stad en gaat via de koloniale stad San Cristóbal de las Casas naar de ‘witte stad’ Mérida in Yucatán. Een bezoek aan de bekende Maya-stad Chichén Itzá ontbreekt ook niet en u verkent de archeologische plek Teotihuacán en de ruïnes van Palenque. De reis sluit u af aan het prachtige strand van de ‘Riviera Maya’ op het schiereiland Yucatán. Hier kunt u zorgeloos van uw vakantie genieten.

Highlights

 • Reis langs beroemde Mayaruïnes zoals Chichén Itzá en Palenque
 • Proef de koloniale sfeer in San Cristóbal de las Casas
 • Bezoek de ‘witte stad’ Mérida
 • Afsluiting op het strand aan de Caribische Zee

Inbegrepen

 • Internationale- en binnenlandse vluchten
 • Vervoer ter plaatse
 • 13 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Excursies volgens programma

Tips

 • Bezoek één van de vele Cenotes, dit zijn poelen of grotten gevuld met zoetwater. Douchen van tevoren is verplicht.
 • Zwemmen met walvishaaien? In Cancún kan dit tussen mei en september en in Baja California tussen oktober en april.
 • Rijkelijk versierde 'schedels' zijn heel kenmerkend voor Mexico. Ze verwijzen naar Dia des Muertos, een belangrijk herdenkingsfestival op 1 en 2 november.
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 4: Amsterdam - Mexico-Stad
Bij aankomst op de luchthaven van Mexico-Stad wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar uw hotel in het historische centrum van Mexico-Stad gebracht. Hier verblijft u de komende vier nachten. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de eerste indrukken van Mexico opdoen. U brengt een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische plekken in de wereld. Teotihuacán was ooit een van de grootste steden ter wereld en ligt op circa 50 kilometer van Mexico-Stad. Deze oude stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld als 'de plaats waar de goden werden geschapen'. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van het land en voor velen een must bij een bezoek aan Mexico. Door alle mysteries is Teotihuacán een oord dat tot ieders verbeelding spreekt. U kunt hier gaan wandelen over de ‘Avenue of the Dead’of de piramides van de Zon en de Maan beklimmen. Als beloning krijgt u een schitterend uitzicht over het gehele complex. Op de terugweg brengt u ook een bezoek aan de basiliek van Guadalupe, een moderne kathedraal gebouwd ter ere van Mexico's beroemde Maagd van Guadalupe. Dit heiligdom wordt dagelijks door veel pelgrims bezocht. Een Engelssprekende gids haalt u bij het hotel op voor een dagtocht door de kosmopolitische stad. Er is genoeg te zien en te doen in deze stad met bijna 10 miljoen inwoners! U begint de tour in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo dat door velen als het belangrijkste plein van Mexico-Stad wordt genoemd. Hier brengt u een bezoek aan onder meer het Nationale Paleis dat indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero binnen de muren heeft. U gaat ook naar de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan op het ‘Templo Mayor’ en doet de grootste en monumentale kathedraal van Mexico aan. Verken daarna het Palacio de Bellas Artes in het ruim 400 jaar oude Alameda-park. Tot slot vindt u een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen in het Museo de Antropología in Parque Chapultepec. Een must voor iedereen die meer wil weten over de al dan niet verdwenen culturen van Mexico. ’s Avonds kunt u de koloniale wijk Coyoacán bezoeken die in het weekend mede dankzij de vele straatartiesten een sfeervolle omgeving is.
Route rondreis klassiek Mexico

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijs per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

Bezoek een beachclub als je naar het strand gaat. De beachclubs in Mexico vragen een te besteden bedrag per persoon. U mag dan de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van de beachclub én dit bedrag mag u ook besteden aan eten en drinken.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
61mm
27°C
33mm
Beste periode
27°C
26mm
29°C
37mm
30°C
64mm
30°C
86mm
31°C
55mm
31°C
68mm
31°C
78mm
29°C
121mm
28°C
66mm
27°C
58mm
Klassiek Mexico

Vanaf2.695,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor