Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Het poollicht in Noorwegen

5-daagse rondreis Noorwegen
Vanaf:€ 2.295
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Beleef een typische Noorse winter in hoge noorden van Noorwegen in de betoverende omgeving van Alta. De stad heeft een mooie ligging aan het Altafjord en wordt omringd door bossen, bergplateaus en arctische toendra's. De stad heeft de bijnaam ‘Nordlysbyen Alta’, wat betekent Noorderlichtstad Alta. De kans dat je hier het natuurfenomeen Aurora Borealis kunt waarnemen is relatief groot. Daarnaast zijn er talrijke winterse activiteiten te ondernemen, een aantal zijn al inbegrepen bij je reis. Het is volop genieten in dit magische winterparadijs.


   

  Maatwerk Lapland

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

  Pluspunten van deze reis

  • Ontdek het hoge noorden van Noorwegen
  • Belevenis: hondensleetocht
  • Spot het noorderlicht
  • Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
  • Verblijf inclusief ontbijt
  • Per sneeuwscooter door de Noorse hooglanden


  Meer tips en info:
  Landeninformatie Lapland

  Lapland: vijftig tinten wit

 • Dag 1: Amsterdam – Olso - Alta 
  Je vliegt met de Scandinavian Airlines naar Alta, gelegen in het hoge noorden van Noorwegen. Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald en per transfer naar je hotel in het centrum van Alta gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, afhankelijk van je aankomsttijd. Wandel door de stad en bezoek de kathedraal van het Noorderlicht of maak een avontuurlijke wandeling naar de top van de Kumso berg en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en fjorden.
  Accommodatie: 3* hotel

  Dag 2: Alta
  Na een goed ontbijt maak je vandaag kennis met een echte Noorse ervaring. Je maakt een hondensleetocht en je mag zelf de slee met enthousiaste husky's aansturen. De avontuurlijk tocht sluit je af met een warm drankje bij het knisperende kampvuur. Maar de dag is nog niet ten einde. In de avond ga je op jacht naar het Noorderlicht. Het zogeheten blauwe seizoen zorgt voor de ideale omstandigheden om dit indrukwekkende natuurfenomeen te kunnen bewonderen. Een ervaren en lokale gids geeft meer uitleg over de kleurrijke oplichtende hemel. 
  Accommodatie: 3* hotel

  Dag 3: Alta 
  Vandaag maak je avontuurlijk wandeling op sneeuwschoenen door het prachtige winterse landschap. Je wordt opgehaald en naar het startpunt van de wandeling gebracht. Samen met een gids loop je door het dennenbos naar een bevroren meer waar je les krijgt in ijsvissen. Boor een gat door het ijs en probeer je eigen vis te vangen. In een traditionele Lavvu tent wordt de vers gevangen vis op open vuur bereid voor de lunch. Een husky hond vergezelt de groep en helpt om de uitrusting te vervoeren.  
  Accommodatie: 3* hotel

  Dag 4: Alta
  Na deze bijzondere ervaring is het tijd voor wat meer actie. Per sneeuwscooter maak je een tocht tot ver in de hooglanden van Noorwegen. Eindeloze vlaktes bedekt met sneeuw, witte valleien en majestueuze bergen passeren de revue. Je geniet van een smakelijke lunch in de buitenlucht voordat je terugkeert naar Alta voor een laatste overnachting.
  Accommodatie: 3* hotel

  Dag 5: Alta - Oslo - Amsterdam
  De reis loopt alweer ten einde. Als de tijd het toelaat kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan het museum van Alta met de grootte collectie aan rotstekeningen van Noord-Europa. Per transfer word je weer teruggebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met SAS.


  Scandinavian Airlines is onderdeel van de SAS Groep. Het is de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij van de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Kopenhagen, Oslo en Stockholm zijn de belangrijkste knooppunten voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Mondiaal werkt de SAS samen met het Star Alliance, met op dit moment 28 airlines in het netwerk als partner. Dit betekent eenvoudige mogelijkheden om over te stappen naar 192 landen in de wereld. De SAS maakt gebruikt van verschillende boekingsklassen, van SAS Go Light tot SAS Business. Vraag ons naar de mogelijkheden en de bijbehorende dienstverlening.  

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Oslo - Alta - circa 5 uur
  Alta - Oslo - Kopenhagen - Amsterdam - circa 7 uur


  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

   

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Scandinavian Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 4 overnachtingen in een drie sterren hotel in Alta o.b.v. ontbijt
  • Luchthaventransfers 
  • Noorderlicht tour
  • Hondensleetocht
  • Sneeuwschoenwandelen & ijsvissen incl. lunch
  • Sneeuwscootertocht incl. lunch
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of heb je voorkeur voor een andere accommodatie? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  December 2023
  01 t/m 31 € 2.295,00
  Januari 2024
  01 t/m 31 € 2.295,00
  Februari 2024
  01 t/m 29 € 2.295,00
  Maart 2024
  01 t/m 31 € 2.295,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

  * De reis wordt niet uitgevoerd in april t/m november. 

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World