Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Curaçao is de Caribische lieveling van vele vakantievierders. Niet zo gek, want het is er praktisch altijd mooi weer, de hotels liggen aan de mooiste stranden en de sfeer is vrolijk en kleurrijk. Wie kent niet de beelden van de gekleurde pakhuizen aan de handelskade in Willemstad? Voor veel Nederlanders heeft Curaçao iets vertrouwds. In de 17e eeuw werd het Benedenwindse eiland gekoloniseerd door Nederlandse kooplieden. Zo kun je je er vandaag de dag prima redden in het Nederlands. Verspreid over het eiland vind je vele leuke restaurantjes, bars, mooie hotels en leuke bezienswaardigheden of activiteiten wanneer je eens een dagje niet op het strand wil doorbrengen. Op Curaçao geniet je met volle teugen van een zonnige, onbezorgde vakantie en hoef je je geen moment te vervelen.

  Geografie
  Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is ongeveer twee keer zo groot als Terschelling. Curaçao ligt tussen Aruba en Bonaire in, voor de kust van Venezuela. Het heeft een droog landschap. Het hoogste punt is de Christoffelberg, 372 meter hoog. Het noorden van het eiland is nauwelijks bewoond en is het terrein van de natuur met onder meer het Christoffelpark. De hoofdstad Willemstad ligt op het zuidelijk deel van het eiland.

  Klimaat
  Curaçao heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Het is er altijd warm en meestal droog en zonnig. De temperatuurverschillen zijn nihil. Net als op Aruba en Bonaire valt in de periode van oktober tot en met januari de meeste neerslag. Gemiddeld valt er jaarlijks 50 tot 75 mm regen. Curaçao ligt buiten de orkaangordel maar kan af en toe wel te maken krijgen met uitlopers van orkanen of tropische stormen in het Caribisch gebied.

  Klimaattabel Curacao

  Curacaojanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 30 31 31 32 32 32 32 33 32 31 30
  Zonuren per dag 8 9 9 8 8 9 9 9 9 8 8 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 40 15 12 12 10 14 16 20 25 40 60 60

    

  Beste reistijd
  Je kunt prima het hele jaar door op vakantie naar Curaçao. In het najaar is er wat meer kans op een bui, maar het is nooit lang achter elkaar slecht weer. De meest gunstige tijd qua weer, prijzen en drukte zijn april, mei en juni. Daarmee vermijd je de drukste vakantieperiodes, maar ook in andere maanden is Curaçao een heerlijk vakantie eiland. 

  Tijdsverschil
  Het is op Curaçao 5 uur vroeger in onze wintertijd en 6 uur vroeger in onze zomertijd.

  Taal
  Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen op Curaçao.

  Valuta
  De Nederlands-Antilliaanse gulden (Nafl of ANG) is de officiële valuta. Op veel plekken kun je ook betalen met de Amerikaanse dollar. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Curaçao reizen
9-daagse strandvakantie Curaçao - vroegboekspecial
Het populaire LionsDive Beach Resort ligt direct aan zee aan een eigen kindvriendelijk strand grenzend aan de Beach Boulevard met gezellige restaurants, bars en goede strandvoorzieningen. Voor veel Nederlanders heeft Curaçao iets vertrouwds. Ze voelen zich er meteen thuis. Dat klopt, want het eiland werd in de 17de eeuw gekoloniseerd door Nederlandse kooplieden. Zij bouwden de hoofdstad, Willemstad, met haar felgekleurde woningen en pakhuizen die hen deden denken aan de architectuur van Amsterdam. Zonaanbidders kunnen kiezen uit 38 mooie stranden aan de zuidkust, variërend van beschutte baaien tot grote, uitgestrekte stranden. Langs de oostkust ligt het Curaçao Sea Aquarium. Hier is ook het Curaçao Underwater Park met een onderwaterroute voor duikers en snorkelaars. Je kunt bij het eiland ook vissen, windsurfen en waterskiën, en op het eiland zelf heerlijk golfen of mountainbiken.
Vanaf:€ 1.345
9-daagse strandvakantie Curaçao - vroegboekspecial
Dolphin Suites is een familiehotel dat zich primair richt op gasten met een speciale behoefte. Het is een boutique hotel en volledig rolstoeltoegankelijk. Het bevindt zich op loopafstand van het prachtige Mambo Beach en de gloednieuwe Beach Boulevard en Sea Aquarium Park. Voor veel Nederlanders heeft Curaçao iets vertrouwds. Ze voelen zich er meteen thuis. Dat klopt, want het eiland werd in de 17de eeuw gekoloniseerd door Nederlandse kooplieden. Zij bouwden de hoofdstad, Willemstad, met haar felgekleurde woningen en pakhuizen die hen deden denken aan de architectuur van Amsterdam. Zonaanbidders kunnen kiezen uit 38 mooie stranden aan de zuidkust, variërend van beschutte baaien tot grote, uitgestrekte stranden. Langs de oostkust ligt het Curaçao Sea Aquarium. Hier is ook het Curaçao Underwater Park met een onderwaterroute voor duikers en snorkelaars. Je kunt bij het eiland ook vissen, windsurfen en waterskiën, en op het eiland zelf heerlijk golfen of mountainbiken.
Vanaf:€ 1.175
;
Travel World