Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Travel World
Laos Reizen (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Laos Reizen

Reizen naar Laos

Laos ligt in Azië en grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. Laos is met rond de zeven miljoen inwoners één van de dunst bevolkte landen van het werelddeel. De meeste mensen wonen in de Mekong-delta, slechts twintig procent woont in de andere steden. Laos heeft een gemengde bevolking. Er leven een groot aantal verschillende volken en stammen, wel zo'n zestig etnische groepen. 

De echt grote steden ontbreken. Laos staat bekend om de prachtige ongerepte natuur. Je vindt in het hele land bergen, watervallen, regenwouden, rivieren en een scala aan wilde diersoorten, zoals de olifant, tijger, luipaard, beer en verschillende slangsoorten. Ook vind je op grote schaal papavervelden voor de winning van opium.

De meeste bewoners wonen op het platteland en zijn actief in de agrarische sector. De vruchtbare gebieden liggen bijna allemaal rond de Mekong rivier. Deze doorkruist het hele land en heeft een lengte van zo'n 1800 kilometer. In het zuiden van het land staat de rivier bekend om de vierduizend eilandjes en de stroomversnellingen. Ook ligt er het Belovensplateau. Dit hoog gelegen, vruchtbare gebied leent zich uitstekend voor het verbouwen van koffie.

Laos was lange tijd geïsoleerd van de buitenwereld: toeristen mogen pas sinds 1990 het land binnen. Sindsdien is Laos snel gegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het boeddhisme is de meest populaire vorm van religie in Laos. Dit is terug te zien in het straatbeeld: overal zie je de in oranje pijen geklede monniken, nonnen, boeddhabeelden en sierlijke wats (tempels). Het grootste deel van de bevolking beleidt het Theravada-boeddhisme, een zeer oude vorm van boeddhisme, die voornamelijk door de mensen in Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja en Sri Lanka wordt beoefend. De andere volken, met name de kleinere in de berggebieden en in het laagland, hangen animistische natuurreligies aan. Voor een culturele en spirituele belevenis, volop in de prachtige natuur, zit je in Laos dus helemaal goed.

Travel World