Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Vakantie in Mexico
 • Introductie
  Mexico is al millennia lang bewoond. Diverse ontwikkelde beschavingen volgden elkaar op, waaronder de Olmeken, de Maya’s, Tolteken en Azteken. Op verschillende plekken in het land zijn archeologische sites te vinden, met onder meer de kenmerkende piramidetempels van de Maya’s. Vooral Chichén Itzá, Uxmal en Palenque zijn beroemd. In de hoofdstad Mexico D.F. is bovendien het Nationaal Museum voor Antropologie gevestigd, met enkele topstukken uit de precolumbiaanse geschiedenis. In de 16e eeuw zetten Spaanse veroveraars voet aan wal en zij bestuurden Mexico tot in de 19e eeuw. In diverse steden is dit koloniale verleden duidelijk aanwezig en zal je de typische koloniale gebouwen en pleinen met kerken vinden. Soms is er een unieke sfeer en mix ontstaan met de inheemse indiaanse cultuur, zoals in San Cristóbal de las Casas. Een andere belangrijke trekpleister voor reizigers dat zijn de stranden en het klimaat van Mexico. Zo kun je je rondreis dus afsluiten met een ontspannen verblijf in bijvoorbeeld Playa del Carmen.

  Geografie
  Mexico grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala. Met een oppervlak van bijna 2 miljoen vierkante kilometer is Mexico ruim 57 keer zo groot als Nederland. Het landschap wisselt van hoge bergen en plateaus tot lage kustvlakten, regenwoud en woestijn. Aan de oostzijde liggen de Golf van Mexico en de Caribische Zee, de westzijde grenst aan de Grote Oceaan.

  Klimaat
  Mexico kent drie klimaatzones.
  Tierra caliente (warme zone): alle gebieden onder de 750 meter, zoals de kustvlakten. De gemiddelde jaartemperatuur ligt tussen de 23 en 26°C. In het regenseizoen liggen de temperaturen veel hoger dan in het droge seizoen en dit gaat gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Op het schiereiland Yucatán komen de temperaturen overdag nauwelijks onder de 24°C.
  Tierra templada (gematigde zone): deze subtropische gebieden liggen tussen de 750 en 2000 meter. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 17 en 23°C, maar de nacht- en dagtemperaturen kunnen flink uit elkaar liggen. Een groot deel van de Mexicaanse hoogvlakte ligt in deze zone en de dagtemperaturen hebben het hele jaar door een lenteachtig karakter.
  Tierra fría (koude zone): boven de 2000 meter liggen de koude gebieden. De gemiddelde temperatuur ligt in deze zone beneden de 17°C, hoog in de bergen kan het vriezen. Mexico-Stad (2240 meter) ligt ook in deze zone. De temperaturen zijn daar het hele jaar door vrij lenteachtig.

  Klimaattabel Playa del Carmen (Yucatán)

  Playa del Carmen jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 30 31 32 34 32 32 32 32 31 29 29
  Zonuren per dag 6 7 8 8 8 7 7 7 6 6 6 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 18 12 9 6 36 72 75 60 84 75 33 30

   

  Klimaattabel San Cristóbal de las Casas (Chiapas)

  San Cristóbal jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 20 21 23 23 23 22 22 21 21 21 21 19
  Zonuren per dag 6 7 7 8 6 5 5 6 5 5 6 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 0 6 9 30 39 111 69 87 129 39 9 6

   

  Klimaattabel Mexico-Stad

  Mexico-Stad jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 22 24 26 27 27 25 24 24 23 23 22 22
  Zonuren per dag 6 7 7 7 6 5 5 5 4 5 6 5
  Gemiddelde neerslag (mm) 32 5 55 70 62 343 194 225 310 180 57 1

   

  Beste reistijd
  Het droge seizoen loopt van oktober tot mei en het natte seizoen van mei tot oktober met een piek in juli en augustus. De regenbuien vallen dan meestal in de middag. Het orkanenseizoen in het Caribisch gebied loopt gelijk met de regenperiode, maar Yucatán of de Golf van Mexico worden zelden geraakt. De kans dat je tijdens je reis met een orkaan te maken krijgt is dus klein, maar aanwezig.

  Tijdsverschil
  In het grootste deel van Mexico is het ’s zomers 8 uur vroeger en ’s winters 7 uur vroeger dan in Nederland. Uitzonderingen zijn de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit (-9 en -8 uur verschil) en Baja California Norte (-10 en -9 uur verschil).

  Taal
  Spaans is de officiële taal van Mexico. Net als in bijna alle Latijns-Amerikaanse landen en daarom zijn er weinig mensen die een vreemde taal (Engels) spreken. In hotels en restaurants in de toeristische gebieden spreekt of begrijpt men wel Engels.

  Valuta
  De officiële munteenheid van Mexico is de peso (MXN).

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Mexico reizen
18-daagse autoreis Mexico
Wat je ook wenst, Mexico heeft het! Wie door Mexico reist mag de vele indrukwekkende Maya ruïnes, de witte zandstranden én Mexico-Stad niet missen. Maar deze route leidt ook langs bijvoorbeeld de beroemde Santo Domingokerk in Oaxaca, het ommuurde stadje Campeche en het sfeervolle San Cristóbal de las Casas. Gelet op de natuur heeft Mexico tal van verrassingen voor je: turquoise watervallen, de Sumidero Canyon en lagunes met flamingo-kolonies. Kortom, de hoogtepunten van Mexico in één reis!
Vanaf:€ 2.375
16-daagse autoreis Mexico
Het is een bijzondere ervaring om tussen enorme piramides en tempels te lopen die oude beschavingen ooit bouwden. Tijdens deze reis maak je kennis met het schiereiland Yucatán en je zult zien dat dit uitgestrekte deel van Mexico veel gezichten heeft. Zo is er alle gelegenheid om de ruïnesteden Chichén Itzá en Uxmal te bezoeken. Je maakt kennis met de interessante Maya-beschaving en met de prachtige natuur in hun woongebieden. In Tulum tref je op een klif bij zee overblijfselen aan van een Maya-maatschappij en zie je hoe de Mayastad Palenque in de loop van de lange tijd deels door jungle is overwoekerd. Verken koloniale stadjes en sluit je reis af met een verblijf op en bij de witte stranden aan de felblauwe Caraïbische Zee. Een strandverlenging is een ideale afsluiting van deze prachtige reis.
Vanaf:€ 2.245
22-daagse rondreis Mexico, Belize & Guatemala
Mexico, Belize en Guatemala vormden samen het centrum van de Maya beschaving. Maak tijdens deze rondreis kennis met de eeuwenoude cultuur en dwaal door de verlaten Maya ruïnes in Chichén Itzá, Tikal en Palenque. Geniet onderweg in Mexico van de afwisselende landschappen en proef de koloniale sfeer in onder andere Oaxaca en San Cristóbal de las Casas. Een rustpauze aan het prachtige strand van Playa del Carmen is ook inbegrepen. En rondom het eiland Caye Caulker, voor de noordkust van Belize, is een van de grootste koraalriffen ter wereld te zien. Een perfecte match van drie landen!
Vanaf:€ 2.975
;
Travel World