Mexico vakantie (reizen)
Sorteer op:
Filter uw reis
Streek / regio
  • Azië
  • Afrika
  • Noord-Amerika
  • Down Under
  • Caribbean
  • Europa
  • Latijns-Amerika
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10

Mexico vakantie

Bij Travelworld vind je je ideale Mexico vakantie. Met oude overblijfselen van de Maya’s, koloniale steden en witte stranden aan de Caraïbische Zee vormt dit land voor velen een droomplaatje. Onze reisspecialisten staan voor je klaar om je reis op maat samen te stellen. Helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

De metropool Mexico D.F. of Mexico-Stad heeft ontelbaar veel bezienswaardigheden. Aan de enorme Plaza de la Constitución staan bijvoorbeeld de Spaanse Kathedraal, het Nationaal Paleis en de restanten van de Azteekse Templo Mayor. Het Nationaal Museum voor Antropologie heeft topstukken uit de precolumbiaanse geschiedenis en laat ook het leven van de hedendaagse indiaanse bevolking zien. In deze stad kan je je tijdens je Mexico vakantie dagenlang vermaken.

Voor witte zandstranden, een zee in de mooiste blauwtinten en zonnig weer ben je in Mexico ook op de juiste plek, zoals in Playa del Carmen. In de Caribische Zee zwemmen onder andere zeeschildpadden, dus wie weet spot je er eentje tijdens een snorkeltrip. Ook landinwaarts is de natuur het verkennen waard, zoals de turkooizen watervallen van Agua Azul en Misol Ha. De Sumidero Canyon in Chiapas kan je vanaf verschillende uitkijkpunten bovenaf bekijken, maar nog leuker is het om tijdens je Mexico vakantie een boottocht door de kloof te maken.

Een van de belangrijkste bijzonderheden van Mexico is natuurlijk de Maya erfenis. Tijdens je Mexico vakantie mag een bezoek aan een archeologische site niet ontbreken. Op diverse plekken vind je trappiramides en andere overblijfselen, soms overwoekerd door de jungle zoals bij Palenque. Nog verder terug in de tijd gaan de sporen van de Olmeken. In Villahermosa kan je bijzondere beelden uit deze cultuur bewonderen.

Tot slot zal je tijdens je Mexico vakantie ook koloniale sporen tegenkomen. San Cristobal is wat dat betreft uniek: in dit koloniale stadje is namelijk ook heel duidelijk de lokale, inheemse cultuur aanwezig, dat leidt tot een unieke sfeer.

Wil je dit bijzondere land ook bezoeken? Bij Travelworld helpen we je graag met het samenstellen van jouw Mexico vakantie op maat.