Vakantie Vietnam (reizen)
Sorteer op:
Filter uw reis
Streek / regio
  • Azië
  • Afrika
  • Noord-Amerika
  • Down Under
  • Caribbean
  • Europa
  • Latijns-Amerika
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10

Vakantie Vietnam

Een vakantie in Vietnam is een reis vol onvergetelijke indrukken. Geniet van mooie tempels en pagodes, prachtige heuvellandschappen en stranden en maak kennis met een lange geschiedenis.

Een van dé hoogtepunten van een reis in Vietnam is de beroemde Halong Bay. Een legende claimt dat de eilanden zijn gevormd door een grote draak uit de bergen. Steile rotsen rijzen op uit de zee en vormen, samen met de vissersboten, een prachtig plaatje. Ga aan boord van een cruiseboot of een traditionele jonk en ontdek de meest indrukwekkende, ongerepte plekjes van het gebied. De stad Hanoi is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Halong Bay. Hanoi is de oude hoofdstad van Vietnam en is een combinatie tussen moderne ontwikkeling en kleine smalle straatjes met handwerklieden. Vanwege het Franse verleden zijn er veel terrasjes. De binnenstad van Hoi An, een stuk verder zuidwaarts, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Vietnam. In Hoi An is het bijna altijd liefde op het eerste gezicht: de oude handelshuizen, smalle straatjes en een lieflijke haven spreken tot ieders verbeelding. Een andere verleidelijke kant van Hoi An is het strand. Op het uitgestrekte strand kan je heerlijk ontspannen of jezelf tegoed doen in een van de vele visrestaurants. Een leuke activiteit om aan je reis toe te voegen is het volgen van een kookworkshop.

Wil je ook kort de geschiedenis in duiken tijdens je vakantie in Vietnam? Breng dan een bezoek aan de indrukwekkende Cu Chi Tunnels, een ondergronds tunnelnetwerk aangelegd door de Vietcong. Deze liggen in de buurt van de hoofdstad Ho Chi Minh, het voormalige Saigon. Vanuit hier is het ook een aanrader om de drijvende markten in de Mekong Delta te verkennen. En wil je je nog wat meer in de cultuur van Vietnam verdiepen? Ga dan naar Sapa en maak kennis met traditionele bergvolken en kleine dorpjes in het mooie landschap. Kortom, maak je vakantie in Vietnam zo veelzijdig als je zelf wilt!