Azië

Bali en de Sunda-eilanden

Bali/Indonesië
Reisadviseur Leonie

Leonie

Combineer het prachtige Bali met de ongerepte Sunda-eilanden tijdens deze fantastische reis.
14-daagse rondreis door Indonesië
Komodo Padar Island Indonesie view
Pink Beach Indonesië
Komodo Dragon indonesië

Ongerepte natuur

Reisadviseur Lieke

Lieke

Reisadviseur

U verblijft de eerste week in Bali waarbij u overnacht in Ubud en Lovina. U maakt vanuit Permuteran in het westen van Bali een snorkelexcursie naar Menjangan Island, de beste duikplek van heel Bali. Vervolgens reist u naar Seminyak waar u nog een nacht verblijft voordat u de Sunda-eilanden gaat verkennen. Hier maakt u kennis met traditionele dorpen en bezoekt u de bijzondere Mount Kelimutu, bekend om de gekleurde meren. U wandelt naar het uitzichtpunt over de spinnenweb rijstvelden en maakt zelfs een dagtocht naar het Komodo Nationaal Park en u eindigt de dag met een bezoek aan het indrukwekkende Pink Beach.

Reisvoorstel aanvragen

Highlights

 • Verblijf in het kunstenaarsdorpje Ubud
 • Ontdek het ongerepte Flores
 • Maak kennis met de Komodovaraan
 • Bewonder de spinnenweb rijstvelden in Cancar
 • Excursie naar het mysterieuze Mount Kelimutu

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Binnenlandse vluchten
 • 11 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer ter plaatse
 • Maaltijden: 5x lunch en 7x diner
 • Excursies conform programma

Tips

 • Eet in een Warung, een lokale eetgelegenheid waar de traditionele Balinese keuken wordt geserveerd
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Denpasar - Ubud
Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Denpasar op Bali waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht in Ubud. Het kunstenaarsdorpje Ubud wordt omgeven door sawa’s, valleien en tropische bossen. Deze dagen heeft u ter vrije invulling in en rondom Ubud. In de omgeving vindt u prachtige, oude tempels, winkeltjes, rijstterrassen, watervallen, dansshows, een majestueuze actieve vulkaan, het grootste zoetwatermeer op Bali en nog veel meer. Ubud staat bekend als het kunst- en handwerkcentrum van het eiland. Vaak zijn de districten ingedeeld op basis van hun specifieke kunstvorm. Het gebied waar Ubud ligt is erg heuvelachtig waarmee een stukje lopen soms wel een flinke wandeling kan zijn. Tijdens een optionele stadstour komt u meer te weten over dit prachtige plaatsje. Ook kunt u fietsen door de prachtige, groene omgeving en in de meeste gevallen wordt u dan met fiets naar een van de hogere heuvels gebracht. Wij boeken graag enkele excursies voor u bij.
Kaartje rondreis Bali en de Sunda eilanden

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

 * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

* Wij maken u er graag van bewust dat op 29 maart 2025 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat u op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als u hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken.

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie Bali

Bezoek een van de Nusa eilanden en/of verblijf hier een tijdje. De eilanden zijn prachtig, ongerept en biedt veel natuur en snorkelmogelijkheden. Het is minder toeristisch dan Bali zelf.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
28°C
102mm
28°C
75mm
29°C
69mm
28°C
53mm
28°C
55mm
27°C
37mm
26°C
25mm
26°C
18mm
27°C
21mm
Beste periode
28°C
35mm
28°C
62mm
28°C
100mm
Bali en de Sunda-eilanden

Vanaf3.845,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor