Azië

De hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Bali/Indonesië
Reisadviseur Leonie

Leonie

Sumatra is een jungleachtig eiland dat nog niet door een grote toeristenstroom wordt bezocht.
18-daagse rondreis door Indonesië
Sumatra Waterval Sipiso Piso
Bukit Lawang Indonesie
Sumatra Orang Oetan

Bekend en onbekend Indonesië

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Hier vindt u schitterende natuur met in het wild levende orang-oetans en bijzondere cultuur aan het Tobameer. Java, het grootste eiland van Indonesië, herbergt bijzondere schatten als oude tempels, vruchtbare tuinen en rommelende vulkanen. Als laatste maakt u kennis met Bali waar je het kunstenaarsdorpje Ubud ontdekt en vervolgens neerstrijkt op de uitgestrekte stranden van Bali.

Reisvoorstel aanvragen

Highlights

 • Ontdek het ongerepte Sumatra
 • Op zoek naar orang-oetans
 • Uitgebreide kennismaking met Java
 • Bewonder cultureel erfgoed als de Borobodur
 • Uitrusten op Bali

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Singapore Airlines
 • Binnenlandse vluchten
 • 15 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Vervoer ter plaatse per privétransfers
 • Treinritten en ferry overtochten
 • Excursies conform programma

Tips

 • Eet in een Warung, een lokale eetgelegenheid waar de traditionele Balinese keuken wordt geserveerd
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam - Singapore - Medan
U vliegt vanaf Amsterdam, via Singapore, met Singapore Airlines naar Medan op Sumatra waar u de volgende dag aan het begin van de ochtend arriveert. Vanwege de vroege aankomst maakt u gelijk een stadstour door Medan. De gids haalt u op bij de luchthaven en in de ochtend bezoekt u onder meer het Maimoon Sultan's Deli paleis en de moskee. Na een smakelijke lunch wordt u naar uw hotel gebracht om in te checken en is er gelegenheid om u op te frissen in uw kamer. In de namiddag vervolgt u samen met de gids de stadstour en bezoekt u de oudste Hindoe tempel, Sri Marimman, en de grootste boeddhistische tempel Viahara Gunung Timur in Medan.
Kaartje de hoogtepunten van sumatra bali en java

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

 * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

* Wij maken u er graag van bewust dat op 11 maart 2024 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat u op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als u hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken.

* Wij adviseren u om niet over Java te reizen tussen 2 april en 20 april 2024 vanwege Idul Fitri, de viering van het einde van de Ramadan. De vastenmaand vindt plaats tussen april en mei, gevolgd door Idul Fitri. Overigens zijn dit geen exacte data daar de start en tevens het vervolg afhankelijk is van de stand van de maan. Hoewel het indrukwekkend is om juist in deze tijd over Java te reizen zorgen de vele festiviteiten en het heen en weer gereis van de lokale bevolking voor heel veel vertraging. De meeste Javanen gebruiken dit feest om hun families te bezoeken en dat creëert een ware volksverhuizing. Gedurende deze periode zijn de meeste restaurants, attracties en winkels gesloten.

Prijzen per persoon (op basis van 2 personen)

Handige & praktische informatie Sumatra

Bezoek een van de Nusa eilanden en/of verblijf hier een tijdje. De eilanden zijn prachtig, ongerept en biedt veel natuur en snorkelmogelijkheden. Het is minder toeristisch dan Bali zelf.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
27°C
161mm
28°C
176mm
28°C
198mm
28°C
229mm
28°C
178mm
28°C
115mm
28°C
98mm
Beste periode
29°C
125mm
28°C
154mm
29°C
164mm
27°C
235mm
27°C
170mm
De hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Vanaf3.945,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor