Azië

Impressies van Java en Bali

Bali/Indonesië
Daniëlle reisadviseur

Daniëlle

Staat een kennismaking met Java en Bali op uw wensenlijst? Dan is dit uw kans! In een internationaal gezelschap reist u van Jakarta naar Denpasar.
11-daagse rondreis, internationaal-gezelschap door Indonesië
Indonesië Java Prambanan
Indonesië Java Borobodur tempel bloemen
Indonesië Java Borobodur

Kennismaking met Java en Bali

Daniëlle reisadviseur

Daniëlle

Reisadviseur

De rondreis start in de hoofdstad Jakarta. In een internationaal gezelschap reist u via de botanische tuin van Bogor naar Bandung. De trein brengt u oostwaarts naar Yogyakarta, waar u onder andere het Paleis van de Sultan bezoekt. Uiteraard staat 's werelds grootste boeddhistische monument, de Borobudur, op het programma. Ook een bezoek aan het tempelcomplex Prambanan ontbreekt niet in uw reis. Rondom Malang maakt u kennis met koffie- en cacaoplantages. Optioneel kunt u een tocht naar Mount Bromo bijboeken voor een spectaculaire zonsopkomst. Per ferry reist u naar het eiland Bali waar uw reis eindigt. 

Reisvoorstel aanvragen

Highlights

 • Korte kennismaking met Java en Bali
 • Bewonder de Borobodur
 • Tempelcomplex Prambanan
 • Botanische tuin van Bogor
 • Koloniaal Bandung
 • Stadstour door Yogyakarta

Inbegrepen

 • Vluchten met KLM
 • Internationaal reisgezelschap van min. 2 - max. 15 personen
 • Engelssprekende gids
 • Trein van Bandung naar Yogyakarta
 • Ferry overtocht naar Bali
 • Diverse maaltijden
 • Excursies conform programma

Tips

 • Verleng uw reis met een verblijf op Bali
 • Wanneer u in een eigen gezelschap van minimaal 4 personen reist, wordt de reis op privé-basis uitgevoerd onder begeleiding van een Nederlandstalige gids
Daniëlle reisadviseur
Uw reisadviseur

Daniëlle

Gespecialiseerd in

Canada, Jordanië, Bali/Indonesië, Singapore, Sri Lanka, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam – Jakarta
Vandaag vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Jakarta, gelegen op het eiland Java. Na aankomst wordt u per transfer naar uw hotel gebracht voor een eerste overnachting. Hier kunt u rustig bijkomen van de vlucht voordat uw rondreis over Java naar Bali morgen van start gaat.
Kaartje Java en Bali

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

* Wij maken u er graag van bewust dat op 29 maart 2025 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat u op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als u hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken.

* Wij adviseren u om niet over Java te reizen tussen 23 maart en 7 april 2025 vanwege Idul Fitri, de viering van het einde van de Ramadan. De vastenmaand vindt plaats tussen april en mei, gevolgd door Idul Fitri. Overigens zijn dit geen exacte data daar de start en tevens het vervolg afhankelijk is van de stand van de maan. Hoewel het indrukwekkend is om juist in deze tijd over Java te reizen zorgen de vele festiviteiten en het heen en weer gereis van de lokale bevolking voor heel veel vertraging. De meeste Javanen gebruiken dit feest om hun families te bezoeken en dat creëert een ware volksverhuizing. Gedurende deze periode zijn de meeste restaurants, attracties en winkels gesloten.

Vertrekdata 2024
Januari: 13, 27
Februari: 10, 24
Maart: 9, 23
April: 6, 20
Mei: 4, 18
Juni: 1, 15, 29
Juli: 13, 27
Augustus: 10, 24
September: 7, 21
Oktober: 5, 19

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

Daniëlle reisadviseur

Tip van Daniëlle

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
28°C
208mm
28°C
244mm
29°C
246mm
28°C
222mm
28°C
163mm
28°C
86mm
28°C
35mm
29°C
27mm
30°C
53mm
Beste periode
31°C
126mm
29°C
262mm
29°C
187mm
Impressies van Java en Bali

Vanaf2.345,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor