Latijns-Amerika

Uniek Mexico

Mexico
Reisadviseur Esther

Esther

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met koloniale steden, inheemse culturen, Maya tempels én u gaat de grens over naar Guatemala voor een bezoek aan Flores en het indrukwekkende Tikal National Park.
18-daagse rondreis door Mexico & Guatemala
Mexico, Palenque
mexico Flores tempel maya
Mexico cactus

Veelzijdig Mexico & Guatemala

Reisadviseur Esther

Esther

Reisadviseur

Uw reis begint in de wereldstad Mexico-Stad en gaat via de ‘Spaanse’ steden Oaxaca en San Cristóbal de las Casas naar Palenque. Ook maakt u tijdens een kookles kennis met de Mexicaanse keuken. iQue provecho! Een bezoek aan de archeologische plek Teotihuacán ontbreekt evenmin. U sluit de reis af aan het strand van Playa del Carmen aan de ‘Riviera Maya’ op het schiereiland Yucatán. De rondreis is een perfecte combinatie van twee Latijns-Amerikaanse landen en laat veel facetten van deze veelzijdige landen zien.

Highlights

 • Maak kennis met de interessante Maya beschaving
 • Reis langs beroemde Maya ruïnes
 • Mexicaanse kookles in Oaxaca
 • Zie watervallen en de Sumidero Canyon
 • Proef de koloniale sfeer in San Cristóbal de las Casas
 • Afsluiting op het strand aan de Caribische Zee

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM/Delta Airlines
 • Vervoer ter plaatse
 • 15 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in nachtbus van Oaxaca – Tuxtla Gutierrez
 • Excursies conform programma

Tips

 • Bezoek Oaxaca tijdens Dia de los muertos. Deze feestdag in Mexico draait om het eren van de voorvaderen en is uniek om een keer mee te kunnen maken.
 • Bezoek één van de vele Cenotes, dit zijn poelen of grotten gevuld met zoetwater. Douchen van tevoren is verplicht.
Reisadviseur Esther
Uw reisadviseur

Esther

Gespecialiseerd in

Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Mexico-Stad
U vliegt vanaf Schiphol Airport naar de hoofdstad van Mexico. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt met een transfer naar uw hotel in het centrum van Mexico-Stad gebracht waar u de komende drie nachten verblijft. Breng een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische plekken in de wereld. Teotihuacán ligt op circa 50 kilometer van Mexico-Stad en was ooit een van de grootste steden ter wereld. Op de Unesco Werelderfgoedlijst staat deze oude stad vermeld als 'de plaats waar de goden werden geschapen'. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van het land en een hoogtepunt voor velen bij een bezoek aan Mexico. Door alle mysteries is Teotihuacán een oord dat tot ieders verbeelding spreekt. Gaat u over de ‘Avenue of the Dead’ wandelen of beklimt u liever de piramides van de Zon en de Maan? Als beloning krijgt u een prachtig uitzicht over het gehele complex. Op de terugweg brengt u een bezoek aan de basiliek van Guadalupe, een moderne kathedraal gebouwd ter ere van Mexico's beroemde Maagd van Guadalupe. Dit heiligdom wordt dagelijks door veel pelgrims bezocht. Bij terugkomst in Mexico-Stad kunt u ’s avonds de koloniale wijk Coyoacán bezoeken. Geniet hier van de Mexicaanse sfeer en ’s lands keuken! U wordt door een Engelssprekende gids bij uw hotel opgehaald voor een dagtocht door deze kosmopolitische stad. De tour begint in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo. Dit plein wordt door velen het belangrijkste plein van Mexico-Stad genoemd. Hier brengt u onder meer een bezoek aan het Nationale Paleis waarin indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero te bezichtigen zijn. U bezoekt de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan op het ‘Templo Mayor’, en gaat naar de grootste en monumentale kathedraal van Mexico. Verken daarna het Palacio de Bellas Artes in het ruim 400 jaar oude Alameda-park. Tot slot treft u een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen aan in het Museo de Antropología in Parque Chapultepec. Deze verzameling is een must voor iedereen die meer wil weten over de al dan niet verdwenen culturen van Mexico.
Route uniek Mexico

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijs per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

Bezoek een beachclub als u naar het strand gaat. De beachclubs in Mexico vragen een te besteden bedrag per persoon. U mag dan de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van de beachclub én dit bedrag mag u ook besteden aan eten en drinken.

Reisadviseur Esther

Tip van Esther

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
61mm
27°C
33mm
Beste periode
27°C
26mm
29°C
37mm
30°C
64mm
30°C
86mm
31°C
55mm
31°C
68mm
31°C
78mm
29°C
121mm
28°C
66mm
27°C
58mm
Uniek Mexico

Vanaf2.695,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor