Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Autoreis De hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

27-daagse autoreis Nieuw-Zeeland
Vanaf:€ 3.395
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Wie aan Nieuw-Zeeland denkt, denkt aan prachtige natuur en indrukwekkende Maori cultuur. Deze reis bied je het beste van beide werelden. Je reis start op het Noordereiland. Van de zonnige Bay of Island in het hoge noorden reis je via Auckland naar Coromandel schiereiland. De geisers van Rotorua en de vulkanen van het Tongariro National Park zijn je volgende bestemmingen. Uiteraard ontbreekt Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, niet in je programma. Vervolgens maak je de oversteek naar het Zuidereiland. Het aquamarijnblauwe water van de Marlborough Sounds, de merkwaardig gevormde Punakaiki Pancake Rocks en de Franz Josef gletsjer passeren de revue. In Queenstown kun je je hart ophalen qua sportieve activiteiten. Na de machtige fjorden van Milford Sounds en de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook, eindigt je reis in Christchurch.


   

  Maatwerk Nieuw-Zeeland

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Nieuw-Zeeland te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

  Pluspunten van deze reis

  • De hoogtepunten in één mooie reis gecombineerd
  • Aanschouw de vulkanen in het Tongariro Nationaal Park
  • Proef de culinaire hapjes in Wellington
  • Maak de oversteek naar het Zuidereiland
  • Verken de Franz Josef gletsjer
  • Queenstown: bakermat van outdoor activiteiten

   

 • Dag 1-2: Amsterdam - Auckland
  Je vliegt vandaag naar Auckland op het Noordereiland. Hier kom je de volgende dag in de avond aan, uw reist op eigen gelegenheid naar uw hotel. 

  Accommodatie:
  Standard: Scenic Hotel Auckland ****
  Superior: Rydges Auckland ****

   

  Dag 3: Auckland - Bay of Islands (ca. 230 km)
  In de ochtend haal je jouw huurauto op en rijdt noordwaarts  langs baaien en over groene heuvels via Whangarei naar Paihia, gelegen aan de Bay of Islands.

  Accommodatie:
  Standard: Paihia Pacific Resort ***+
  Superior: Copthorne Hotel & Resort Bay Of Islands ****

   

  Dag 4: Bay of Islands
  Een vrije dag in de mooie omgeving. De Bay of Islands is een subtropisch oord met vele groene eilandjes. Je kunt er boottochten maken naar onder meer de 'Hole in the Rock'. Een bezoek aan het Waitangi Treaty House en een excursie naar de vuurtoren op het meest noordelijke punt bij Cape Reinga zijn ook aanraders.

  Accommodatie:
  Standard: Paihia Pacific Resort ***+
  Superior: Copthorne Hotel & Resort Bay Of Islands ****

   

  Dag 5: Bay of Islands – Orewa/Auckland (ca. 200 km)
  Door het majestueuze Waipoua Forest met de reusachtige, oeroude kauribomen rijd je naar het noordelijke stuk van Auckland.

  Accommodatie:
  Standard: Waves Motel ****
  Superior: Waitakere Estate ****

   

  Dag 6: Orewa/Auckland - Coromandel (ca. 190 km)
  Een mooie tocht staat vandaag op het programma, naar Pauanui op het Coromandel schiereiland, ten oosten van Auckland. Een leuke bezienswaardigheid is Hot Water Beach. Op dit strand, waar de Tauwaiwe in zee stroomt, kunt je jouw eigen warmwaterbron in het zand graven.

  Accommodatie: 
  Standard: Pauanui Pines Motor Lodge ****
  Superior: Grand Mercure Puka Park Resort ****

   

  Dag 7: Coromandel
  Je hebt een dag vrij te besteden op het schiereiland. De Coromandel regio staat bekend om de Pohutukawa bomen aan de westkust, die bloeien in december/januari en haar prachtige witte stranden aan de oostkust. Het historische verleden van dit gebied is duidelijk zichtbaar in de door het landschap verspreid liggende mijnbouw overblijfselen en de Maori Pa sites.

  Accommodatie: 
  Standard: Pauanui Pines Motor Lodge ****
  Superior: Grand Mercure Puka Park Resort ****

   

  Dag 8: Coromandel - Rotorua (ca. 190 km)
  Je verlaat het schiereiland en rijdt naar de borrelende geisers van Rotorua. De namiddag is vrij te besteden om dit thermale wonderland te ontdekken.

  Accommodatie:
  Standard: Sudima Hotel Lake Rotorua ****
  Superior: Millennium Rotorua ****+

   

  Dag 9: Rotorua
  Je hebt een hele dag om de vele geothermische bezienswaardigheden bij onder meer Te Puia en Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Te Puia Thermal Reserve waar je actieve geisers en borrelende modderpoelen ziet. Bij Rainbow Springs heb je goede kans de kiwi in een verduisterde ruimte te zien rondscharrelen. Heerlijk ontspannen kun je in de thermale baden van de Polynesian Spa. 's Avonds geniet je van een traditioneel Maori Hangi-diner en een concert, je wordt bij jouw hotel opgehaald en ook weer afgezet.

  Accommodatie:
  Standard: Sudima Hotel Lake Rotorua ****
  Superior: Millenium Rotorua ****+

   

  Dag 10: Rotorua - Tongariro National Park (ca. 190 km)
  Langs de oever van Lake Taupo, het grootste meer van het Noordereiland, rijd je naar Tongariro Nationaal Park, met drie indrukwekkende vulkanen.

  Accommodatie:
  Standard: Skotel Alpine Resort ***+
  Superior: Chateau Tongariro Hotel ****

   

  Dag 11: Tongariro National Park – Wellington (ca. 290 km)
  Je rijdt via Wanganui en langs de kustplaatsjes van de Kapiti Coast naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

  Accommodatie:
  Standard: Ibis Wellington ***
  Superior: Rydges Wellington ****

   

  Dag 12: Wellington
  In deze mooi gelegen havenstad kun je een bezoek brengen aan het gratis, interactieve museum Te Papa.

  Accommodatie:
  Standard: Ibis Wellington ***
  Superior: Rydges Wellington ****

   

  Dag 13: Wellington - Nelson (ca. 110 km)
  Je gaat aan boord van de ferry naar Picton op het Zuidereiland en vaart door de Marlborough Sounds. Bij aankomst volg je een mooie route naar Nelson. 

  Accommodatie:
  Standard: Balmoral Motel ***
  Superior: Grand Mercure Nelson Monaco ****

   

  Dag 14: Nelson - Greymouth (ca. 290 km)
  Zuidwaarts rijd je door het gebied rondom Nelson Lakes en door de Buller Gorge naar de ruige westkust van het Zuidereiland. Op weg naar Greymouth kun je een stop maken bij de merkwaardig gevormde Punakaiki Pancake Rocks.

  Accommodatie:
  Standard: Charles Court Motel ***
  Superior: The Ashley Hotel Greymouth ***+

   

  Dag 15: Greymouth - Franz Josef (ca. 180 km)
  Je gaat verder langs de kust. Onderweg kom je langs het nagebouwde goudmijnstadje Shantytown.
  Je rijdt verder naar Franz Josef, een plaats die vijf kilometer van de gelijknamige gletsjer ligt. Vanaf de parkeerplaats bij de gletsjer kan je naar verschillende uitzichtpunten wandelen voor een mooi zicht op de gletsjer. Er zijn ook mogelijkheden om een ‘icewalk’ met een gids te maken. In de omgeving ligt Lake Mapourika, waar je kajaks kan huren. Genoeg mogelijkheden dus om deze mooie omgeving te verkennen.

  Accommodatie:
  Standard: Glacier View Motel ***
  Superior: 58 on Cron Motel ****

   

  Dag 16: Franz Josef
  Vrije dag om bijvoorbeeld te wandelen met zicht op de ijsvelden. Je kunt de ijzige wereld van de machtige Franz Josef Gletsjer verkennen door bijvoorbeeld een helikoptervlucht te maken over de gletsjer of stijgijzers onder te binden om de ijsmassa te bedwingen en een wandeling te maken over een stuk van de gletsjer.

  Accommodatie:
  Standard: Glacier View Motel ***
  Superior: 58 on Cron Motel ****

   

  Dag 17: Franz Josef – Wanaka (ca. 290 km)
  Op het programma vandaag staat een memorabele trip door enkele van de mooiste landschappen van Nieuw-Zeeland! Je reist over de Haast Pass en door de zilverkleurige bossen van het Mount Aspiring National Park. Hierna gaat de reis verder langs de oevers van Lake Wanaka en Hawea naar het gemoedelijke Wanaka, genesteld aan de oevers van het prachtige gelijknamige meer.

  Accommodatie:
  Standard: Oakridge Resort ****
  Superior: Edgewater Resort ****

   

  Dag 18: Wanaka – Queenstown (ca. 120 km)
  's Ochtends heb je nog vrij te besteden en kun je lekker uitslapen of een wandeling maken langs het meer. Optionele activiteiten kunnen ook geboekt worden, zoals een 4WD excursie of een cruise op Lake Wanaka. 's Middags verlaat je dit rustige dorp en rijd je door de ruw gevormde Kawarau Gorge naar Queenstown.

  Accommodatie: 
  Standard: Blue Peaks Lodge ***
  Superior: Copthorne Hotel & Resort Queenstown - Lakefront ****

   

  Dag 19: Queenstown
  In dit leuke toeristenplaatsje kun je jezelf sportief uitleven, want Queenstown is de bakermat van vele buitenactiviteiten, zoals het bungeejumpen.

  Accommodatie:
  Standard: Blue Peaks Lodge ***
  Superior: Copthorne Hotel & Resort Queenstown - Lakefront ****

   

  Dag 20: Queenstown - Te Anau (ca. 170 km)
  Door het Fiordland Nationaal Park kun je naar de Milford Sound rijden. Een boottocht door deze fjord, langs onder andere Bowen Falls en Mitre Peak, mag je eigenlijk niet overslaan.

  Accommodatie:
  Standard: Edgewater Motel ***
  Superior: Distinction Te Anau Hotel & Villas ****

   

  Dag 21: Te Anau - Dunedin (ca. 290 km)
  Door het agrarische zuiden ga je op weg naar de levendige studentenstad Dunedin, ook wel ‘Edinburgh van het Zuiden’ genoemd.

  Accommodatie:
  Standard: Heritage Dunedin Leisure Lodge ***+
  Superior: Scenic Hotel Dunedin City ****

   

  Dag 22: Dunedin
  Vrije dag. Op het Otago schiereiland bij Dunedin nestelt een albatroskolonie en kun je pinguïns zien. Ook Larnach Castle, het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, is een bezoek waard.

  Accommodatie:
  Standard: Heritage Dunedin Leisure Lodge ***+
  Superior: Scenic Hotel Dunedin City ****

   

  Dag 23: Dunedin – Mount Cook (ca. 320 km)
  Noordwaarts langs de kust zie je de gladde, grijze Moeraki Boulders op het zandstrand van Moeraki liggen. Je rijdt landinwaarts richting Mt. Cook Nationaal Park, met de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mt. Cook (3764 m).

  Accommodatie:
  Standard: Mount Cook Lodge & Motel ***
  Superior: The Hermitage ****

   

  Dag 24: Mount Cook – Christchurch/Akaroa (ca. 340 km/390 km)
  Je rijdt naar Lake Tekapo, waar de Church of the Good Shepherd staat, het meest gefotografeerde kerkje van Nieuw-Zeeland. De weg leidt verder door de Canterbury Plains naar Akaroa.

  Accommodatie:
  Standard: Breakfree on Cashel Christchurch ***+
  Superior: Beaufort House ****

   

  Dag 25: Christchurch/Akaroa
  Het mooie plaatsje Akaroa heeft nog typisch Franse invloeden die een gezellige uitstraling geven. Ook komen er dolfijnen en zeehonden voor in de baai. Een havencruise is daarom een echte aanrader!

  Accommodatie: 
  Standard: Breakfree on Cashel Christchurch ***+
  Superior: Beaufort House ****

   

  Dag 26-27: Akaroa - Christchurch - Amsterdam (ca. 90 km)
  Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven van Christchurch en vlieg je terug naar Amsterdam. Hier landt je de volgende dag, met een koffer vol herinneringen! 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Singapore Airlines.

  Thuis is nooit ver weg als je vliegt met Singapore Airlines. Trek je schoenen uit, ga op je gemak zitten en geniet. Of je nu avontuurlijk over de wereld reist of een relaxte vakantie ver weg hebt gepland. Singapore Airlines, samen met zustermaatschappij Silk Air, brengt je niet alleen naar locaties maar geeft je alle mogelijkheden om de wereld te verkennen. Singapore Airlines biedt naast de reguliere Economy Class ook Premium Economy zitplaatsen aan. Tegen een meerprijs ontvang je een ruimere zitplaats met meer beenruimte alsook een uitbreiding op de service aan boord.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Singapore - Auckland - circa 25 uur
  Christchurch - Singapore - Amsterdam - circa 30 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen.
  Wij werken onder andere samen met Cathay Pacific, QantasEmirates en Etihad Airways.

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

   

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Apex Group P - Mid Size Sedan
   Apex Nieuw-Zeeland

   Fysiek

    • Toyota Corolla of vergelijkbaar
    • 4 deurs

   Comfort

    • Automaat

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 24 overnachtingen
  • Maaltijden standard: op basis van logies
  • Maaltijden superior: 2x ontbijt
  • 24 dagen Apex autohuur type Midsize Sedan (Andere autotypes op aanvraag)
  • Base Rate Plus Inclusive (afkoop eigen risico)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Achterlatingskosten
  • Ferry van het Noorder- naar het Zuidereiland voor passagiers en voertuig
  • Maori Hangi-diner en concert
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof
  • Maaltijden
  • Overige kosten
  • Persoonlijke uitgaven
  • Optionele excursies
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m februari hoogseizoen in Nieuw-Zeeland. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 08 € 3.625,00
  09 t/m 09 € 3.645,00
  10 t/m 17 € 3.675,00
  18 t/m 23 € 3.695,00
  24 t/m 31 € 3.725,00
  November 2021
  01 t/m 24 € 3.725,00
  25 t/m 26 € 3.795,00
  27 t/m 30 € 3.895,00
  December 2021
  01 t/m 01 € 3.895,00
  02 t/m 12 € 3.745,00
  13 t/m 31 € 3.795,00
  Januari 2022
  01 t/m 31 € 3.795,00
  Februari 2022
  01 t/m 10 € 3.795,00
  11 t/m 11 € 3.875,00
  12 t/m 26 € 3.975,00
  27 t/m 27 € 3.875,00
  28 t/m 28 € 3.825,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 3.825,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 3.395,00
  Mei 2022
  01 t/m 31 € 3.395,00
  Juni 2022
  01 t/m 05 € 3.395,00
  06 t/m 22 € 3.545,00
  23 t/m 24 € 3.645,00
  25 t/m 29 € 3.575,00
  30 t/m 30 € 3.645,00
  Juli 2022
  01 t/m 01 € 3.795,00
  02 t/m 31 € 3.725,00
  Augustus 2022
  01 t/m 10 € 3.725,00
  11 t/m 31 € 3.575,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 3.575,00
  06 t/m 09 € 3.425,00
  10 t/m 20 € 3.495,00
  21 t/m 27 € 3.595,00
  28 t/m 30 € 3.645,00
  Oktober 2022
  01 t/m 08 € 3.625,00
  09 t/m 09 € 3.645,00
  10 t/m 17 € 3.675,00
  18 t/m 23 € 3.695,00
  24 t/m 31 € 3.725,00
  November 2022
  01 t/m 24 € 3.725,00
  25 t/m 26 € 3.795,00
  27 t/m 30 € 3.895,00
  December 2022
  01 t/m 01 € 3.895,00
  02 t/m 12 € 3.745,00
  13 t/m 31 € 3.795,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 3.795,00
  Februari 2023
  01 t/m 10 € 3.795,00
  11 t/m 11 € 3.875,00
  12 t/m 26 € 3.975,00
  27 t/m 27 € 3.875,00
  28 t/m 28 € 3.825,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.825,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 09 € 4.275,00
  10 t/m 18 € 4.375,00
  19 t/m 25 € 4.395,00
  26 t/m 26 € 4.425,00
  27 t/m 29 € 4.495,00
  30 t/m 31 € 4.525,00
  November 2021
  01 t/m 30 € 4.525,00
  December 2021
  01 t/m 12 € 4.525,00
  13 t/m 31 € 4.545,00
  Januari 2022
  01 t/m 27 € 4.545,00
  28 t/m 31 € 4.625,00
  Februari 2022
  01 t/m 12 € 4.625,00
  13 t/m 19 € 4.575,00
  20 t/m 26 € 4.595,00
  27 t/m 28 € 4.545,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 4.545,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 06 € 4.225,00
  07 t/m 30 € 4.175,00
  Mei 2022
  01 t/m 31 € 4.175,00
  Juni 2022
  01 t/m 05 € 4.175,00
  06 t/m 30 € 4.325,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 4.475,00
  Augustus 2022
  01 t/m 10 € 4.475,00
  11 t/m 31 € 4.325,00
  September 2022
  01 t/m 03 € 4.325,00
  04 t/m 05 € 4.295,00
  06 t/m 23 € 4.145,00
  24 t/m 25 € 4.225,00
  26 t/m 30 € 4.275,00
  Oktober 2022
  01 t/m 09 € 4.275,00
  10 t/m 18 € 4.375,00
  19 t/m 25 € 4.395,00
  26 t/m 26 € 4.425,00
  27 t/m 29 € 4.495,00
  30 t/m 31 € 4.525,00
  November 2022
  01 t/m 30 € 4.525,00
  December 2022
  01 t/m 12 € 4.525,00
  13 t/m 31 € 4.545,00
  Januari 2023
  01 t/m 27 € 4.545,00
  28 t/m 31 € 4.625,00
  Februari 2023
  01 t/m 12 € 4.625,00
  13 t/m 19 € 4.575,00
  20 t/m 26 € 4.595,00
  27 t/m 28 € 4.545,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.545,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecialis. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World