Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Laos, Vietnam en Cambodja

18-daagse privérondreis door Laos, Vietnam en Cambodja
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Zie het mooiste van Laos, Vietnam en Cambodja tijdens deze comfortabele rondreis per auto met chauffeur. In Laos verken je de mooie natuur en tempels in Luang Prabang. Je vliegt door naar Hanoi in Vietnam en vaart door de fotogenieke Halong Bay. Wandel door de oude, pittoreske stad Hoi An en na een bezoek aan Hué en Ho Chi Minh vaar je door de vruchtbare Mekong Delta. De reis eindigt met een bijzonder bezoek aan de beroemde tempels van Angkor. Je verblijft hier meerdere dagen en de gids neemt je mee naar de meest bijzondere bouwwerken. Een unieke rondreis!


   

  Maatwerk Laos, Vietnam en Cambodja

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis 

  • Reis per auto met chauffeur en Engelssprekende gids
  • Bewonder tempels in Luang Prabang
  • Cruise door Halong Bay
  • Wandeltour door Hoi An
  • Vaar door de Mekong Delta
  • Bewonder de oude en mysterieuze tempels van Angkor

   

   

  Info en tips:
  Landeninformatie Vietnam

 • Dag 1-2: Amsterdam - Luang Prabang
  Je vliegt met Singapore Airlines via Singapore naar Vientiane in Laos waar je de volgende ochtend aankomt. Vervolgens vlieg je met een binnenlandse vlucht door naar Luang Prabang. Na aankomst wordt je naar het hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Het idyllische stadje Luang Prabang ligt aan de Mekong en aan de monding van de zijrivier de Nam Khan, midden in het heuvelachtige, met regenwoud bedekte, binnenland van Laos. Luang Prabang is een oude koningsstad die wordt gezien als een van de leukste steden van Azië.

  Accommodatie: 
  Standard: Parasol Blanc ***
  Superior: Maison Dalabua Hotel ****


  Dag 3: Luang Prabang

  Luang Prabang is een zeer leuke, kleine stad die met zijn smalle straatjes‚ laagbouw en vele goedbewaarde tempels eigenlijk meer aandoet als een dorp. Je maakt een stadstour waarbij je allereerst een bezoek brengt aan de mooiste tempel van Luang Prabang namelijk Vat Xiengthong. Vervolgens stap je aan boord van een traditionele boot en bezoek je de tempel Vat Longkhoune. Je vaart verder over de Mekong rivier naar de grotten van Pak Ou. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je de grotten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Mekong rivier. In de grotten vind je duizenden Boeddhabeelden. Hierna vaar je terug naar Luang Prabang en onderweg bezoek je het dorpje Xang Hai. In Luang Prabang bezoek je nog enkele tempels. 

  Accommodatie: 
  Standard: Parasol Blanc ***
  Superior: Maison Dalabua Hotel ****

   

  Dag 4: Luang Prabang
  Vandaag sta je vroeg op om de processie van de monniken bij te wonen. Hierna keer je kort terug naar het hotel voor je ontbijt. Daarna ga je weer lekker op pad, naar de Khouang Sy watervallen. Hier kun je een lekkere frisse duik nemen en genieten van een lekkere lunch bij het water. In de namiddag rijdt je weer terug naar Luang Prabang, waar je het voormalig Royal Palace bezoekt, dat tegenwoordig een mooi museum is.

  Accommodatie: 
  Standard: Parasol Blanc ***
  Superior: Maison Dalabua Hotel ****


  Dag 5: Luang Prabang - Hanoi
  Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Hanoi. Bij aankomst wordt je opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je vrij doorbrengen in Hanoi. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Meren, parken en pagodes maken Hanoi tot een charmante stad. 

  Accommodatie:
  Standard: Chalcedony Hotel ***
  Superior: The Ann Hotel ****


  Dag 6: Hanoi

  Vandaag verken je Hanoi samen met je gids. Uiteraard breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de laatste rustplaats van Vietnam's nationale held te vinden is (gesloten op maandag en vrijdag), en zijn voormalige woonhuis. Je gaat naar de One-Pillar Pagoda, een boeddhistische letter gebouwd op één stenen pilaar, en de Tran Quoc Pagoda, een van de oudste pagodes in de stad. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar Vietnams' eerste universiteit en de tempel van de literatuur. Per fietstaxi verken je 's middags het charmante oude gedeelte van de stad. 

  Accommodatie: 

  Standard: Chalcedony Hotel ***
  Superior: The Ann Hotel ****


  Dag 7: Hanoi - Halong Bay

  In de ochtend word je naar de pier gebracht waar je aan boord gaat van de boot waarmee je de prachtige Halong Bay gaat verkennen. Vanaf het water heb je prachtig zicht over de ontelbare rotsformaties die overal in het water omhoog rijzen. Het adembenemende landschap met begroeide rotsen en duizenden eilandjes is een van de hoogtepunten van je reis. Het is niet voor niets dat Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam en onderdeel is van het UNESCO werelderfgoed. Na de lunch aan boord breng je een bezoek aan de grootste parelkwekerij van Halong Bay waar je meer te weten komt over het kweken van parels. Ook is er gelegenheid om te kajakken en bezoek je Ti Top, een klein kalkstenen eiland met één van de beste zandstranden van Halong Bay.

  Accommodatie:

  Standard: Glory Legend ***

  Superior: Peony Cruise ****


  Dag 8: Halong Bay - Hoi An

  In de vroege ochtend kun je vanaf de boot genieten van de prachtige zonsopgang. Je brengt nog een bezoek aan een mooie grot en geniet je van een brunch aan boord. Vervolgens word je naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor de vlucht naar Hoi An. Hoi An is een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een voormalig vissersdorpje dat 's avonds prachtig verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen. Het centrum met mooie houten koopmanshuizen is volledig gerestaureerd en er zijn verschillende levendige markten en een levendige kade aan de rivier.

  Accommodatie:
  Standard: Ancient House Hotel ****
  Superior: Hoi An Historic Hotel ****


  Dag 9: Hoi An

  Wandel met de gids door de oude stad Hoi An. Je ziet de lokale markt, de haven en de eeuwenoude traditionele huisjes. Je zult ontdekken dat Hoi An een zeer fotogenieke stad is. In de stad barst het van de kleermakers waardoor het erg leuk is hier te winkelen. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamezen voor je klaar om allerlei lappen stoffen om te toveren tot op maat gemaakte kleding. De oude straatjes, bruggetjes, leuke restaurantjes, verschillende markten en het heerlijke strand maken Hoi An tot een sfeervol stadje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Als afsluiting van de ochtend leer je een eigen lantaren te maken. Na de lunch is de rest van de dag ter vrije invulling.

  Accommodatie:
  Standard: Ancient House Hotel ****
  Superior: Hoi An Historic Hotel ****


  Dag 10: Hoi An - Hué

  De reis gaat verder naar naar Hué. Onderweg geniet je van een lunch bij een klein lokaal restaurantje en kun je een bezoek brengen aan My Khe Beach. In de namiddag bezoek je het indrukwekkende mausoleum van keizer Ming Mang. Hué ligt aan de voet van het Truong Son Gebergte in het smalste gedeelte van Vietnam. Hué is een sfeervolle, middelgrote stad met een rijk verleden en de derde-eeuwse keizerstad staat vol met mooie paleizen en pagodes.

  Accommodatie:
  Standard: Romance Hotel Hué ****
  Superior: Romance Hotel Hué ****


  Dag 11: Hué

  Vandaag een leuke dag met een fietstocht naar het oudje dorpje Thuy Bieu. Je ontdekt de monumenten die doen herinneren aan de tijd van de Nguyen dynastie. Daarna ga je lunchen bij een lokale familie en kun je kennis maken met het rustieke leven van de lokale bevolking. In de namiddag vaar je over de Parfumrivier naar de Celestial Lady, een prachtige pagode. 

  Accommodatie:
  Standard: Romance Hotel Hué ****
  Superior: Romance Hotel Hué ****


  Dag 12: Hué - Ho Chi Minh

  Je vliegt naar Saigon, tegenwoordig Ho Chi Minh genoemd. Na aankomst maak je met de gids een tour door de stad. Je bezoekt onder andere de oude stad en het oorlogsmuseum. Terwijl het verleden hier diep geworteld zit maakt de stad tegelijkertijd een snelle economische groei door. Ho Chi Minh Stad ligt aan de oever van de Saigon rivier. Het vroegere Saigon ligt in het rijkere kosmopolitische zuiden en is zich aan het ontwikkelen tot een belangrijke metropool in Azië. Het is een bruisende handelsstad die voortdurend in beweging is dat te zien is aan de hoge gebouwen die als paddenstoelen uit de grond schieten.

  Accommodatie:
  Standard: Acnos Grand Hotel ***
  Superior: Northern Charm Hotel ****


  Dag 13: Ho Chi Minh, Mekong Delta

  Je vertrekt naar Ben Tre, waar je aan boord gaat van de houten boot waarmee je vandaag de Mekong Delta gaat verkennen. De Mekongdelta is een erg vruchtbaar gebied, waardoor er in dit vlakke, gevarieerde, waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Je krijgt vanaf het water een mooi uitzicht op het dagelijks leven op het platteland grenzend aan de Mekong. Vervolgens krijg je een workshop kokossnoepjes maken en krijg je het proces uitgelegd hoe kokosnoten gedroogd worden. In de middag keer je weer terug en kun je de rest van de dag ontspannen in Ho Chi Minh. 

  Accommodatie: 

  Standard: Acnos Grand Hotel ***
  Superior: Northern Charm Hotel ****


  Dag 14: Ho Chi Minh - Siem Reap

  Je bezoekt deze ochtend de Cu Chi Tunnels. De Cu Chi tunnels zijn een immens netwerk van ondergrondse tunnels die de locatie waren van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag de dag zijn de tunnels een beroemde bezienswaardigheid. De meeste gangen zijn ingestort, maar een klein deel is bewaard gebleven en kun je bezoeken. 's Middags word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je naar Siem Reap in Cambodja. Dit rustige plaatsje is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Angkor.

  Accommodatie:
  Standard: Angkor Paradise Hotel ****
  Superior: Anjali by Syphon ****


  Dag 15: Siem Reap

  Deze hele dag breng je door tussen de mysterieuze tempels van Angkor. De wonderbaarlijke en mysterieuze tempels liggen op een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Het reusachtige Angkor Wat behoort tot een van de imposantste en grootste monumenten ter wereld. Na een tocht langs verschillende unieke ruïnes bezoek je in de middag Angkor Thom. Vooral wanneer de schemering gaat invallen is dit een zeer fotogenieke plek. 

  Accommodatie:
  Standard: Angkor Paradise Hotel ****
  Superior: Anjali by Syphon ****


  Dag 16: Siem Reap

  Vandaag bezoek je een aantal minder bekende, maar minstens zo mooie tempels. Een goed voorbeeld daarvan is de Ta Prohm, een overwoekerde tempel die eruitziet zoals de Europese ontdekkers van het tempelcomplex destijds waarschijnlijk alle tempels aantroffen. Je eindigt de dag bij de Banteay Srei, een kleine tempel van roze/rood zandsteen met prachtige reliëfs.

  Accommodatie:
  Standard: Angkor Paradise Hotel ****
  Superior: Anjali by Syphon ****


  Dag 17-18: Siem Reap - Amsterdam

  Je wordt naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor je terugvlucht via Singapore naar Amsterdam. Je komt de volgende dag aan in Amsterdam met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Singapore Airlines.

  Thuis is nooit ver weg als je vliegt met Singapore Airlines. Trek je schoenen uit, ga op je gemak zitten en geniet. Of je nu avontuurlijk over de wereld reist of een relaxte vakantie ver weg hebt gepland.

  Singapore Airlines, samen met zustermaatschappij Silk Air, brengt je niet alleen naar locaties maar geeft je alle mogelijkheden om de wereld te verkennen.

  Singapore Airlines biedt naast de reguliere Economy Class ook Premium Economy zitplaatsen aan. Tegen een meerprijs ontvang je een ruimere zitplaats met meer beenruimte alsook een uitbreiding op de service aan boord.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Singapore - Vientiane, ca. 21 uur

  Siem Reap - Singapore - Amsterdam, ca. 20 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Singapore Airlines
  • Binnenlandse vluchten  
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 15 overnachtingen in standard of superior accommodaties o.b.v. logies & ontbijt
  • Maaltijden: 11x lunch, 1x brunch en 8x diner
  • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • Vervoer ter plaatse per auto met chauffeur en Engelssprekende gids
  • Stadstour Luang Prabang
  • Bijwonen van het ochtendritueel van de monniken & bezoek Khouang Sy watervallen
  • Stadstour Hanoi
  • Cruise Halong Bay
  • Wandeltour Hoi An
  • Fietstour Thuy Bieu & bezoek lokale familie
  • Stadstour Ho Chi Minh
  • Boottocht door de Mekong Delta
  • Bezoek Cu Chi Tunnels
  • Dagtocht Angkor: bezoek o.a. Angkor Thom en Angkor Wat
  • Dagtocht Angkor: bezoek o.a. Ta Prohm en Banteay Srei
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon


  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijd
  • Optionele excursies
  • Visa
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten

   

 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World