Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Uniek Mexico

18-daagse rondreis Mexico en Noord-Guatamala
Vanaf:€ 2.645
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Tijdens deze rondreis maak je kennis met koloniale steden, inheemse culturen, Maya tempels én je gaat de grens over naar Guatemala voor een bezoek aan Flores en het indrukwekkende Tikal National Park. Je reis begint in de wereldstad Mexico-Stad en gaat via de ‘Spaanse’ steden Oaxaca en San Cristóbal de las Casas naar Palenque. Ook maak je tijdens een kookles kennis met de Mexicaanse keuken. iQue provecho! Een bezoek aan de archeologische plek Teotihuacán ontbreekt evenmin. Je sluit de reis af aan het strand van Playa del Carmen aan de ‘Riviera Maya’ op het schiereiland Yucatán. De rondreis is een perfecte combinatie van twee Latijns-Amerikaanse landen en laat veel facetten van deze veelzijdige landen zien.


   

   

  Maatwerk Mexico
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Maak kennis met de interessante Maya beschaving
  • Reis langs beroemde Maya ruïnes
  • Mexicaanse kookles in Oaxaca
  • Zie watervallen en de Sumidero Canyon
  • Proef de koloniale sfeer in San Cristóbal de las Casas
  • Afsluiting op het strand aan de Caraïbische Zee

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Mexico

   

 • Dag 1: Amsterdam - Mexico-Stad
  Je vliegt vanaf Schiphol Airport naar de hoofdstad van Mexico. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging van Travelworld. Je wordt met een transfer naar je hotel in het centrum van Mexico-Stad gebracht waar je de komende drie nachten verblijft.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***


  Dag 2: Mexico-Stad
  Vandaag breng je een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische plekken in de wereld. Teotihuacán ligt op circa 50 kilometer van Mexico-Stad en was ooit een van de grootste steden ter wereld. Op de Unesco Werelderfgoedlijst staat deze oude stad vermeld als 'de plaats waar de goden werden geschapen'. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van het land en een hoogtepunt voor velen bij een bezoek aan Mexico. Door alle mysteries is Teotihuacán een oord dat tot ieders verbeelding spreekt. Ga je over de ‘Avenue of the Dead’ wandelen of beklim je liever de piramides van de Zon en de Maan? Als beloning krijg je een prachtig uitzicht over het gehele complex. Op de terugweg breng je een bezoek aan de basiliek van Guadalupe, een moderne kathedraal gebouwd ter ere van Mexico's beroemde Maagd van Guadalupe. Dit heiligdom wordt dagelijks door veel pelgrims bezocht. Bij terugkomst in Mexico-Stad kun je ’s avonds de koloniale wijk Coyoacán bezoeken. Geniet hier van de Mexicaanse sfeer en ’s lands keuken! 

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***

  Dag 3: Mexico-Stad
  Je wordt door een Engelssprekende gids bij je hotel opgehaald voor een dagtocht door deze kosmopolitische stad. De tour begint in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo. Dit plein wordt door velen het belangrijkste plein van Mexico-Stad genoemd. Hier breng je onder meer een bezoek aan het Nationale Paleis waarin indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero te bezichtigen zijn. Je bezoekt de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan op het ‘Templo Mayor’, en gaat naar de grootste en monumentale kathedraal van Mexico. Verken daarna het Palacio de Bellas Artes in het ruim 400 jaar oude Alameda-park. Tot slot tref je een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen aan in het Museo de Antropología in Parque Chapultepec. Deze verzameling is een must voor iedereen die meer wil weten over de al dan niet verdwenen culturen van Mexico.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***

   

  Dag 4: Mexico-Stad - Oaxaca 
  Vandaag is het tijd om het gebied ten zuiden van de hoofdstad te gaan ontdekken. Je gaat met de taxi naar de centrale bus terminal van Mexico-Stad. Hier stap je op de bus voor een ongeveer 6,5 uur durende rit naar Oaxaca Juárez, meestal kort Oacaxa genoemd. Deze kleurrijke stad is door haar rijke geschiedenis een koloniaal juweel geworden. Je neemt vanuit het busstation op eigen gelegenheid een taxi naar je hotel in het centrum waar je twee nachten verblijft. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je later op de dag door de smalle steegjes, langs kleurrijke huizen en over de pleinen slenteren.

  Accommodatie: Oaxaca Real ***

   

  Dag 5: Oaxaca 
  Deze dag maak je kennis met de precolumbiaanse cultuur van de Zapoteken. Je brengt tijdens een vier uur durende tour een bezoek aan Monte Albán, de voormalige grootste stad van de Zapoteken en nog altijd vol mysteries. De terrassen, dammen, piramides en kunstmatige heuvels van Monte Albán werden letterlijk uitgehouwen in de berg. Het zijn symbolen van een heilige plaats. Door de ligging op een heuvel heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de Oaxaca-vallei. In de middag keer je terug naar Oaxaca en kun je zelf een verkenningstocht door dit koloniale juweel maken. Ga zelf ontdekken waarom de binnenstad op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Breng een bezoek aan het centrale plein Zócalo dat bekend is om zijn levendige sfeer, zeker wanneer marimba-bandjes er muziek maken. Je kunt hier de monumentale kathedraal bezichtigen. Als je een paar blokken verder wandelt kom je bij de Santa Domingo, de beroemdste barokke kloosterkerk van Mexico. Vergeet ook niet om in een lokale taqueria de Mexicaanse taco’s te proeven! 

  Accommodatie: Oaxaca Real ***

   

  Dag 6: Oaxaca - Tuxtla Gutierrez
  Wil je je kennis van de Mexicaanse keuken uitbreiden? Dat kan vandaag! Je gaat deze dag ervaren waarom de staat Oaxaca befaamd is om zijn keuken. ’s Morgens bezoek je de lokale markt en verzamel je alle ingrediënten die nodig zijn om heerlijke gerechten te maken. Je gaat als een ware chef in een professionele keuken koken. Het eindresultaat proef je zelf! ’s Middags kun je nog in Oaxaca rondkijken voordat je in de avond een taxi neemt naar het busstation van Oaxaca. Vanuit hier reis je verder met de nachtbus in de richting van de staat Chiapas waar je de volgende ochtend arriveert in de stad Tuxtla Gutierrez. 

  Accommodatie: Overnachting in nachtbus


  Dag 7: Tuxtla Gutierrez - San Cristóbal de las Casas
  Op het busstation van Tuxtla Gutierrez word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en reis je verder naar San Cristóbal, de eindbestemming van vandaag. Onderweg maak je een stop bij het indrukwekkende Nationale Park Cañon del Sumidero. Je kunt de kilometerslange kloof vanaf de uitkijkpunten van bovenaf bewonderen. Geniet van het uitzicht op deze indrukwekkende canyon waarvan de wanden tot wel 1.000 meter hoog reiken. Via de bergachtige streek reis je verder naar San Cristóbal, de voormalige hoofdstad van Chiapas en een van de mooiste plaatsen in Mexico. Hier verblijf je de komende twee nachten. 

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ***


  Dag 8: San Cristóbal de las Casas
  Om de bijzondere sfeer van de Maya cultuur te ervaren breng je een bezoek aan de Tzotzil Maya gemeenschappen. Je wordt bij je hotel opgehaald om de Tzotzil indianen in de hooglanden van Chiapas in San Juan Chamula en in Zinacantán te bezoeken. Hier gaat de bevolking nog gekleed in traditionele klederdracht. In de namiddag keer je na een zes uur durende tour terug naar San Cristóbal en heb je vrije tijd om dit unieke stadje te verkennen. Je kunt een wandeling maken door het koloniale centrum van San Cristóbal met zijn barokke kerken, levendige pleinen en markten. Je dwaalt hier door de beklinkerde straatjes, langs de tegen elkaar aanleunende pastelgekleurde huizen en proeft de authentieke sfeer dankzij de indringend aanwezige inheemse cultuur. 

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ***

   

  Dag 9: San Cristóbal de las Casas - Palenque
  In de ochtend vertrek je richting de mystieke Maya stad Palenque. Je rijdt via het mooie berglandschap van Chiapas vanuit de koele hooglanden naar het bijna op zeeniveau liggende en tropische Palenque. Tijdens deze dagroute worden stops gemaakt bij de twee spectaculaire watervallen Misol Ha en Agua Azúl. Door de hoge concentratie mineralen is het water prachtig turquoise gekleurd. Na een interessante rit kom je aan in Palenque. Het is één van de natste plekken in het land en de begroeiing in het gebied is daardoor ongekend groen. Palenque is een ruïnestad die de grootsheid van het Maya rijk in de zevende eeuw goed laat zien. Hier verblijf je de komende twee nachten. 

  Accommodatie: Plaza Palenque Inn ***

  Dag 10: Palenque
  De mooiste Maya ruïnes staan in Palenque en die plaats is dan ook een van de meest bezienswaardige archeologische plekken van Mexico. Voor veel reizigers is de ‘Archeological Zone of Palenque’ een van dé redenen om naar Mexico te gaan. Het is een groot gebied waar je uren tussen de opgravingen kunt wandelen. De combinatie van Maya architectuur en groene jungle is zeer bijzonder. Het onderzoek naar de Maya’s gaat hier onverminderd voort. Tip: je kunt tijdens een hike door de jungle met een lokale gids meer schatten van deze verdwenen maar rijke beschaving zien. 

  Accommodatie: Plaza Palenque Inn ***

  Dag 11: Palenque - Lacanjá
  Vandaag heb je een vroege start voor een tweedaagse excursie naar Bonampak en Yaxchilan. Je overnacht bij de Lacandón Maya’s, de oorspronkelijke bevolking van Lacanjá-Chansayab. Dit kleine dorp ligt in de Selva Lacandona, het laatste stukje ongerept regenwoud in Mexico. Eerst ga je naar Corozal vanwaar je met een kano naar Yaxchilan gaat. Deze plek ligt midden in de jungle van Lacandon. Na een bezoek aan Yaxchilan lunch je in Corozal en vertrek je naar de overnachtingsplaats waar je in gedeelde hutten wordt ontvangen.

  Accommodatie: Campamento Rio Lacanja **


  Dag 12: Lacanjá - Flores
  Na het ontbijt reis je met de transfer naar Flores, een stadje aan het Petén Itzá-meer in Noord-Guatemala. Hier kom je aan het eind van de middag aan. Het oude stadscentrum is door middel van een dijk verbonden aan het vasteland. Wandel door het stadscentrum en ontdek wat dit schitterende stadje te bieden heeft.

  Accommodatie: La Casona de la Isla Flores ***

   

  Dag 13: Flores
  Door de gekleurde huizen en smalle straatjes krijgt deze stad een heel aparte sfeer. Die sfeer en de vele leuke restaurants en bars maken Flores een prima plaats zonder dat het echte bezienswaardigheden heeft. In de buurt van Flores ligt het indrukwekkende Tikal National Park waaraan je vandaag een bezoek aan brengt. Natuur en archeologie komen op deze plek samen. Het was ooit een belangrijk gebied van de Maya beschaving. 

  Accommodatie: La Casona de la Isla Flores ***

   

  Dag 14: Flores - Chetumal
  Je verlaat Guatemala en je reist per bus terug naar de oostelijke kust van Yucatán met Chetumal als eindbestemming voor vandaag. Na een reis van ongeveer acht uur kom je aan in de moderne stad Chetumal, nabij de grens met Belize en aan de Baai van Chetumal. 

  Accommodatie: Los Cocos ****


  Dag 15: Chetumal - Playa del Carmen
  Vanuit Chetumal is het nog ongeveer vier uur rijden naar de badplaats Playa del Carmen. De hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en het zonnige klimaat zijn de trekpleisters van deze regio. Eenmaal in je hotel aangekomen kun je gaan genieten van je welverdiende rust aan de Caraïbische Zee! 

  Accommodatie: Hacienda Real ****

  Dag 16: Playa del Carmen 
  Wat is er fijner dan je reis afsluiten met zon, zee en strand aan de Riviera Maya zoals de kustlijn tussen Cancún en Tulum ook wel heet? Wil je naar het strand of geef je de voorkeur aan ‘inspannende’ activiteiten? Je kunt prima gaan duiken of snorkelen in de Caraïbische Zee. Wie wil kan de drukte én winkels opzoeken aan Fifth Avenue. En vergeet vooral niet van de Mexicaanse keuken te genieten samen met een koude Coronita!

  Accommodatie: Hacienda del Caribe ***


  Dag 17 - 18: Playa del Carmen - Cancun - Amsterdam
  Helaas is er een einde gekomen aan jouw unieke rondreis door Mexico. Je wordt vanaf het hotel in Playa del Carmen naar het vliegveld gebracht dat op circa 45 minuten rijden ligt. Je vliegt vanuit Cancun weer terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Mexico-Stad (rechtstreeks), ca. 11,5 uur
  Cancún - Amsterdam (met overstap), ca. 13 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM/Delta Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse per shuttle bus of touringcar
  • 15 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • 1 overnachting in nachtbus van Oaxaca – Tuxtla Gutierrez
  • Excursie naar de ruïnes van Teotihuacán
  • Stadstour Mexico-Stad inclusief entree Museum voor Antropologie
  • Bezoek Monte Albán
  • Kookles in Oaxaca inclusief lunch
  • Bezoek Chamula en Zinacantán
  • Bezoek watervallen Misol Ha & Agua Azúl 
  • Bezoek Palenque ruïnes
  • Bezoek Tital National Park
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon 

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • Overige kosten (o.a. taxi)
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 31 € 2.645,00
  November 2021
  01 t/m 25 € 2.645,00
  26 t/m 30 € 2.675,00
  December 2021
  01 t/m 11 € 2.675,00
  12 t/m 15 € 2.695,00
  16 t/m 31 € 2.675,00
  Januari 2022
  01 t/m 31 € 2.645,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 2.645,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 2.645,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 2.645,00
  Mei 2022
  01 t/m 31 € 2.645,00
  Juni 2022
  01 t/m 14 € 2.645,00
  15 t/m 30 € 2.795,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 2.925,00
  Augustus 2022
  01 t/m 20 € 2.925,00
  21 t/m 31 € 2.745,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 2.745,00
  06 t/m 30 € 2.645,00
  Oktober 2022
  01 t/m 31 € 2.645,00
  November 2022
  01 t/m 25 € 2.645,00
  26 t/m 30 € 2.675,00
  December 2022
  01 t/m 11 € 2.675,00
  12 t/m 15 € 2.695,00
  16 t/m 31 € 2.675,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 2.645,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 2.645,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 2.645,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecialis. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World