Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Alaska
Alaska Reizen (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

De mooiste Alaska reizen!

‘Alaska reizen’ en ‘ruige wildernis’ worden vaak in één adem genoemd. De schoonheid van deze staat is iets om in levende lijve de ervaren en wordt gevormd door elementen zoals indrukwekkende gletsjers, rivieren en bergen. Vanwege de noordelijke ligging zijn de dagen bij Alaska reizen in de zomer lang. Het is gedurende 18 uur licht, dus tijd genoeg om wildlife te spotten! Denk aan kariboes, grizzlyberen, zeearenden, orka’s en grijze walvissen.

Wat je natuurbeleving tijdens het reizen door Alaska nóg overweldigender maakt, is de leegte. Alaska is verreweg de grootste staat van Amerika en telt slechts zo’n 700 000 inwoners. Je laat de bewoonde wereld dus al gauw achter je en geniet volop van uitgestrekte landschappen. In Denali National Park vind je de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley en vele wilde dieren. In Kenai Fjords National Park liggen fonkelende gletsjers en prachtige fjorden op je te wachten.

De grootste stad van Alaska is Anchorage, met ongeveer evenveel inwoners als Utrecht. Bij een bezoek aan het Native Heritage Center kom je meer te weten over de rijke culturen van de eerste bewoners van Alaska en je kan er een fraaie inheemse museumcollectie bekijken. Een andere noemenswaardige plaats om te bezoeken tijdens Alaska reizen is het dorpje North Pole: dan kan je bij thuiskomst toch mooi zeggen dat je het huis van de Kerstman hebt gezien! Alaska reizen zijn overigens goed te combineren met een bezoek aan de Canadese provincie Yukon.

Travel World