Caribbean

Authentiek Cuba

Cuba
Reisadviseur Leonie

Leonie

Ga op ontdekkingstocht door het veelzijdige Cuba. In korte tijd maakt u kennis met de natuur, cultuur en roerige geschiedenis van het land.
11-daagse autoreis door Cuba
old timer auto Cuba bomen
Cuba Havana gebouw EL Capitolio
Cuba Havana muzikant

Tussen de locals

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

De reis begint in het bruisende Havana, waar ronkende oldtimers en kleurrijke gebouwen vandaag de dag het straatbeeld bepalen. Laat u verbazen over de prachtige groene Vallei van Viñales gevuld met karstbergen en tabaksplantages tot het oog reikt. Een tabaksboer vertelt u graag meer over de grondstof van de Cubaanse sigaar. Reis terug in de tijd met een bezoek aan de koloniale stad Trinidad waar u tot in de vroege uurtjes de salsa kunt dansen met de lokale inwoners. Tijdens deze reis overnacht u in een Casa Particular, de Cubaanse vorm van een bed & breakfast. Veelal betreft het privéhuizen van Cubaanse families die haar gasten met open armen ontvangen. Een typische Cubaanse ervaring!

Highlights

 • Ronkende oldtimers in Havana
 • Sigaren en tabak in natuurrijk Viñales
 • Koloniaal juweel Trinidad
 • Playa Larga, toegangspoort voor Zapata
 • Bezoek de parel van het zuiden, Cienfuegos

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen in Casas Particulares
 • 7 dagen autohuur
 • Gepersonaliseerde reisbeschrijving
 • Visum Cuba

Tips

 • Neem de tijd in Havana. Bezoek barretjes en drink de lekkerste rum
 • Rol uw eigen sigaren in Viñales
 • Neem alle basisbehoeftes mee naar Cuba, u kunt daar niet alles kopen
 • Dans de salsa in Trinidad
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam - Havana
U vliegt naar Havana, waar u aan het eind van de dag aankomt. Bij aankomst wordt u welkom geheten en middels een privétransfer naar uw hotel in het hart van de stad gebracht. Start uw reis met een smaakvol diner in een van de talloze restaurantjes op loopafstand van het hotel. Verken de volgende dag de hoogtepunten van Havana op eigen gelegenheid. Struin door de straatjes van de sfeervolle wijk La Habana Vieja (oud Havana), wat in zijn geheel is aangemerkt als cultureel erfgoed. In de wijk vindt u barokke kathedralen, geplaveide straatjes en kleurrijke markten. Wilt u meer te weten komen over de Cubaanse revolutie? La Habana Vieja herbergt veel interessante musea, zoals Museo de la Revolución, gevestigd in het vroegere presidentiële paleis. In de middag haalt u de huurauto op in de stad. Een aanrader is om aan het eind van de middag te wandelen over de Malécon, een 8 kilometer lange boulevard. De lokale bevolking komt hier bij zonsondergang samen om te eten, muziek te maken en te dansen.
Route authentiek Cuba

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) 

Handige & praktische informatie

Als u naar Cuba reist, neem dan juist meer spullen mee zodat u wat kan weggeven aan de bevolking. Het land loopt achter in ontwikkeling en locals zijn niet alleen heel erg blij met een fooitje, maar ook met eerste levensbehoeftes zoals medicijnen (ibuprofen en Paracetamol), shampoo of tandpas

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
26mm
27°C
26mm
28°C
13mm
Beste periode
31°C
37mm
31°C
62mm
32°C
72mm
33°C
69mm
33°C
89mm
32°C
96mm
30°C
82mm
28°C
31mm
27°C
17mm
Authentiek Cuba

Vanaf2.225,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor