Caribbean

De hoogtepunten van Cuba

Cuba
Reisadviseur Leonie

Leonie

Cuba, het land van de ronkende oldtimers, zwoele salsamuziek en dikke sigaren. Tijdens deze rondreis door Cuba zal u zich telkens weer verbazen over de koloniale pracht en weelderige landschappen.
15-daagse autoreis door Cuba
Cuba Havana El Capitolio oldtimers
Cuba bossen palmboom
Cuba strand zee vlonder

Het beste van Cuba

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Leer Havana kennen met zijn oldtimers, barokke kathedralen, kleurrijke façades en de levendige boulevard Malecón. Reis verder naar de karakteristieke Viñales Vallei, waar de wereldberoemde tabak voor Cubaanse sigaren tussen de karstbergen groeit. Dompel u onder in de boeiende geschiedenis van het land met een bezoek aan de Varkensbaai, waar de troepen van Che Guevara de beslissende slag vochten. Om vervolgens de sterren van de hemel te dansen in het fotogenieke Trinidad. De reis eindigt in Varadero, beroemd om zijn paradijselijke stranden, kraakheldere wateren en wuivende palmen.

Highlights

 • Proef de authentieke Cubaanse charme
 • Verken de groene Vallei van Viñales
 • Koloniaal Remedios
 • Zon, zee en strand in Varadero

Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM
 • 10 overnachtingen in hotels en Casas Particulares
 • 8 dagen autohuur
 • 3 overnachtingen in hotel Varadero
 • Visum Cuba

Tips

 • Neem de tijd in Havana. Bezoek barretjes en drink de lekkerste rum
 • Rol uw eigen sigaren in Viñales
 • Neem alle basisbehoeftes mee naar Cuba, u kunt daar niet alles kopen
 • Dans de salsa in Trinidad
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Havana
De start van uw reis naar Cuba! U vliegt naar Havana. Bij aankomst op de luchthaven wordt u per privétransfer naar uw hotel in Havana gebracht. Verken de komende dagen de hoogtepunten van Havana. Vanuit het hotel stapt u direct La Habana Vieja, het oude centrum van Havana, in. Smalle klinkerstraatjes en karakteristieke pleinen als Plaza de Armas wisselen elkaar af. Deze sfeervolle wijk is in zijn geheel aangemerkt als cultureel erfgoed en ademt de historie van het land. Met een breed scala aan musea kunt u als bezoeker dieper in de Cubaanse geschiedenis duiken. Kijk uw ogen uit wanneer u door de brede straten van het indrukwekkende Capitolio Nacional loopt; glimmende oldtimers, cocotaxi’s, bicitaxi’s en handkarren met fruit en groenten rijden hier af en aan. Stap aan het eind van de middag zelf in de cocotaxi en laat u over de Malécon rijden. Deze boulevard langs de kust is dé ontmoetingsplaats van de inwoners, zij komen hier om te eten, kletsen en muziek te maken. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de talloze paladares. In Cuba worden tot op heden veel restaurants door de staat beheerd, maar paladares daarentegen zijn restaurants in privébeheer. Op dag 3 haalt u in de middag de huurauto op.
Route de hoogtepunten van cuba

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) 

Handige & praktische informatie

Als u naar Cuba reist, neem dan juist meer spullen mee zodat u wat kan weggeven aan de bevolking. Het land loopt achter in ontwikkeling en locals zijn niet alleen heel erg blij met een fooitje, maar ook met eerste levensbehoeftes zoals medicijnen (ibuprofen en Paracetamol), shampoo of tandpasta.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
26°C
26mm
27°C
26mm
28°C
13mm
Beste periode
31°C
37mm
31°C
62mm
32°C
72mm
33°C
69mm
33°C
89mm
32°C
96mm
30°C
82mm
28°C
31mm
27°C
17mm
De hoogtepunten van Cuba

Vanaf2.625,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor