Azië

Klassiek Java en Bali

Bali/Indonesië
Reisadviseur Leonie

Leonie

Klassiek Java en Bali, de naam zegt het al. Tijdens deze 15-daagse reis maakt u kennis met deze indrukwekkende eilanden van de Indonesische archipel.
15-daagse rondreis door Indonesië
Java Bromo Vulkaan Indonesië
Sekumpul waterval Bali Indonesie
Zonsondergang in Sanur, Bali

Indrukwekkend Indonesië

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Op Java bezoekt u onder meer de botanische tuinen van Bogor, reist u per trein door waanzinnig mooie natuur, ontdekt u de magische Prambanan tempel en maakt de zonsopkomst op de Bromo vulkaan een onuitwisbare herinnering.

Reisvoorstel aanvragen

Highlights

  • Bezoek de Bromo-vulkaan
  • Botanische tuinen van Bogor
  • Koffieplantages bij Kalibaru
  • Strandafsluiting op Bali

Inbegrepen

  • Internationale vluchten met KLM
  • 12 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Vervoer ter plaatse met Engelssprekende gids
  • Excursies conform programma

Tips

  • Eet in een Warung, een lokale eetgelegenheid waar de traditionele Balinese keuken wordt geserveerd
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam - Jakarta
U vliegt vanuit Amsterdam met KLM naar Jakarta, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst op de internationale luchthaven Jakarta-Soekarno Hatta wordt u opgewacht door de lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht zodat u kunt inchecken. Hierna wordt het tijd voor een eerste introductie van Jakarta! U verkent enkele modernere aspecten van Jakarta en maakt fotostops op iconische locaties zoals bij het Nationaal Monument. De rit passeert het Merdeka-plein en het presidentieel paleis. Begeef u op een wandeltocht door Oud-Batavia en start met een bezoek aan de 'Chicken Market Bridge'. Loop vervolgens langs de historische Kali Besar Barat naar Toko Merah, of Red Shop, het voormalige huis van de Nederlandse gouverneur-generaal van Imhoff.
Kaartje klassiek Java en Bali

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

* Wij maken u er graag van bewust dat op 29 maart 2025 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat u op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als u hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken.

* Wij adviseren u om niet over Java te reizen tussen 23 maart en 7 april 2025 vanwege Idul Fitri, de viering van het einde van de Ramadan. De vastenmaand vindt plaats tussen april en mei, gevolgd door Idul Fitri. Overigens zijn dit geen exacte data daar de start en tevens het vervolg afhankelijk is van de stand van de maan. Hoewel het indrukwekkend is om juist in deze tijd over Java te reizen zorgen de vele festiviteiten en het heen en weer gereis van de lokale bevolking voor heel veel vertraging. De meeste Javanen gebruiken dit feest om hun families te bezoeken en dat creëert een ware volksverhuizing. Gedurende deze periode zijn de meeste restaurants, attracties en winkels gesloten.

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie Java

Bezoek een van de Nusa eilanden en/of verblijf hier een tijdje. De eilanden zijn prachtig, ongerept en biedt veel natuur en snorkelmogelijkheden. Het is minder toeristisch dan Bali zelf.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
28°C
208mm
28°C
244mm
29°C
246mm
28°C
222mm
28°C
163mm
28°C
86mm
28°C
35mm
29°C
27mm
30°C
53mm
Beste periode
31°C
126mm
29°C
262mm
29°C
187mm
Klassiek Java en Bali

Vanaf3.425,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor