Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
namibie mensen

Autoreis Wonderlijk Namibië

18-daagse autoreis door Namibië
Vanaf:€ 3.775
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Deze wonderlijke reis brengt je langs de bekendere en onbekendere delen van Namibië. Rijd vanuit de hoofdstad Windhoek naar de bekende Sossusvlei en maak kennis met een surrealistische dimensie van de Dead Vlei. Je doorkruist het maanlandschap naar de kustplaats Swakopmund waar je bijvoorbeeld kunt kanoën met zeehonden. In Twyfelfontein kom je oog in oog te staan met de openlucht kunstgalerij. Je rijdt via de regio Damaraland naar het Etosha Nationaal Park waar je kennis maakt met de vele diersoorten. Je eindigt de reis in Otjiwarongo waar een bezoek aan het Waterberg Plateau niet ontbreekt.  Maatwerk Namibië

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.


  Pluspunten van deze reis

  • Een afwisselende route met vele hoogtepunten
  • De zandduinen van Sossusvlei
  • Rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Bezoek een onontdekte parel: het Onguma Game Reserve 
  • Het groene Waterberg Plateau Park
  • Verken de regio Damaraland

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Namibië
  Blog Namibië

 • Dag 1-2: Amsterdam – Windhoek - Centraal Namibië (ca. 65 km)
  Met Lufthansa vlieg je via Frankfurt naar Windhoek. Na aankomst haal je de huurauto op en maak je een korte rit naar je lodge. Je verblijft in de Auas Safari Lodge, in de Khomas regio. Deze regio is wat koeler qua temperatuur dan de rest van Namibië en je vindt in deze centrale regio veel boerderijen terug. Kom in de accommodatie tot rust alvorens de grote reis begint of maak een vliegende start en vraag een wandeling of game drive aan bij de lodge. Kom oog in oog met de eerste dieren op je reis. Vanuit de lodge zijn verschillende vogelsoorten en herten te spotten.

  Accommodatie: Auas Safari Lodge ***

  Dag 3: Centraal Namibië - Sossusvlei (ca. 330 km)
  Je verlaat de Khomas regio en rijdt in zuidelijke richting naar de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Voor een woestijn is het landschap zeer divers met een indrukwekkende flora en fauna. Omdat er geen mensen wonen, komen hier diersoorten en planten voor die je nergens ter wereld terug vindt. Je accommodatie ligt niet ver van de toegangspoort van de beroemde zandduinen van Sossusvlei.
  Accommodatie: Desert Quiver Camp ***

  Dag 4: Sossusvlei
  Het is zeer de moeite waard vroeg op te staan om tegen zonsopgang midden in het duinlandschap te staan. De immense zandhopen nemen prachtige kleuren aan als de zonnestralen hun werk doen. Een enkele dode boom zorgt voor een surrealistische dimensie. Dichtbij Sossusvlei ligt Dead Vlei; een landschap van witte zoutvlakten, oranje duinen en her en der verspreid een dode boom, afgezet tegen een felblauwe lucht. Een prachtige compositie, vergeet niet je camera op te laden!
  Accommodatie: Desert Quiver Camp ***

  Dag 5: Sossusvlei – Swakopmund (ca. 345 km)
  De eindbestemming voor vandaag is Swakopmund, gelegen aan de Atlantische kust. Je rijdt door een maanlandschap waar de uiterst zeldzame welwitschiaplant bloeit. Deze planten zijn bleekgroen en lijken uitgedroogd. Schijn bedriegt want de welwitschia is de langstlevende woestijnplant ter wereld en wordt gemiddeld zo'n 500 tot 600 jaar oud. Het is echter bekend dat er exemplaren zijn die zelfs 2.000 jaar oud zijn! De Afrikaanse naam is dan ook zeer toepasselijk: kanniedoodnie. Via het markante plaatsje Solitaire en door het maanlandschap kom je aan bij Swakopmund. Dit van oorsprong Duitse, koloniale plaatsje heeft leuke winkeltjes en terrasjes. Geniet van een lekker stuk onvervalste Duitse appeltaart. Een leuke excursie vanuit Swakopmund is het kanoën met zeeleeuwen, een ervaring om niet te vergeten! Wij boeken deze excursie graag voor je bij, vraag gerust naar de mogelijkheden. 
  Accommodatie: Organic Square Guesthouse ***

  Dag 6: Swakopmund
  Namibië is van 1884 tot 1915 Duits grondgebied geweest. Geen lange periode, maar in Swakopmund vind je nog opmerkelijk veel sporen uit deze tijd zoals oude koloniale gebouwen. Je kunt er op je gemak rondkijken in de winkeltjes of een terrasje pakken op de boulevard. In de omgeving van Swakopmund en het zuidelijker gelegen Walvisbaai zijn tal van excursiemogelijkheden. In de lagune van Walvisbaai kun je surfen, kajakken en flamingo's en pelikanen spotten. Vanuit Swakopmund kun je o.a. quad biken, sandboarden, op verkenning door de woestijn of een rondvlucht maken over de omgeving.
  Accommodatie: Organic Square Guesthouse ***

  Dag 7: Swakopmund – Twyfelfontein (ca. 330 km)
  Ruim 100 kilometer ten noorden van Swakopmund kun je een bezoek brengen aan de enorme pelsrobben kolonie van Cape Cross. Dan rijd je verder naar de rotswoestijn van Damaraland. Onderweg kom je stalletjes tegen waar kleurrijke Hererovrouwen hun handgemaakte sieraden, poppen en houtsnijwerk aanbieden. Twyfelfontein staat op de werelderfgoedlijst en is een waar 'openlucht kunstgallerij', waar meer dan 2500 verschillende rotsgravures en rotsschilderingen van de Bosjesmannen te vinden zijn. Tip: wandel onder begeleiding van een gids door het rode rotslandschap en krijg uitleg over de betekenis van de soms zeer bijzondere afbeeldingen.
  Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge ***

  Dag 8: Twyfelfontein – Damaraland (ca. 290 km)
  Je vervolgt je reis vandaag naar de regio Damaraland. In Damaraland liggen enkele zeer bijzondere geologische verschijnselen die een bezoek waard zijn, zoals de Organ Pipes, Burnt Mountain en Petrified Forest. In het onherbergzame landschap leven verschillende planten en diersoorten als woestijnolifanten en black rhino's. Ook kan je er leeuwen, cheeta's, kuddes oryxen en mountain zebra spotten.

  Accommodatie: Hobatere Lodge ***

  Dag 9: Damaraland – Kaokoveld (ca. 200 km)
  In het noorden van Namibië ligt Kaokoveld, een ongerepte gebied en thuis van de Himba-bevolking. De Himba houden nog steeds vast aan hun eeuwenoude tradities en cultuur en zijn een van de weinig overgebleven échte nomadische stammen. Je verblijft in de Opuwo Country Lodge. Omdat de lodge tegen een berghelling is gebouwd, heb je vanuit de accommodatie een prachtig uitzicht op de omgeving. Een ideale plek om te genieten van de zonsondergang.
  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***

  Dag 10: Kaokoveld
  Er zijn verschillende excursies mogelijk vanuit de lodge, zoals een bezoek aan een Himba dorp. Ook organiseren ze een drie uur durende excursie naar de noordelijker gelegen Epupa Falls. Aan jou de keuze hoe je deze extra dag doorbrengt. Indien gewenst kunnen wij voorafgaand aan de reis excursies bijboeken. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Aan het einde van de dag kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad en genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen.
  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***

  Dag 11: Kaokoveld – Owamboland (ca. 295 km)
  Dit weinig bezochte gebied is het thuis van de Ovambo, de grootste etnische bevolkingsgroep in Namibië. Bezoek een van de traditionele dorpen waar de tijd heeft stilgestaan en je je waant in het Afrika van 200 jaar geleden. Je verblijft vannacht in een rondavel bij de Ongula Village Homestead, de eerste lodge die hun gasten liet kennismaken met de traditionele levensstijl van de Ovambo.
  Accommodatie: Ongula Traditional Homestead **

  Dag 12: Owamboland – Etosha National Park (ca. 205 km)
  Na het ontbijt reis je verder naar het zuidoosten, in de richting van het wereldberoemde Etosha National Park. Aan deze oostkant ligt een van de best bewaarde geheimen; het Onguma Game Reserve. Met meer dan 34.000 hectare grond ontdek je hier het échte Afrika. Giraffes, koedoes, zebra’s, impala’s, leeuwen maar zelfs de zwarte neushoorn kun je hier tegenkomen.
  Accommodatie: Onguma Forest Camp ***

  Dag 13: Etosha National Park

  In dit El Dorado voor natuurliefhebbers kun je fantastische game drives maken. In dit game reserve leven onder meer leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en meer dan 300 vogelsoorten. Je kunt rustig wachten bij een waterpoel waar vele dieren hun dorst komen lessen, een prachtig gezicht! Houd de camera daarom in de aanslag want wie weet spot je hier wel een kudde dorstige olifanten. 

  Accommodatie: Onguma Forest Camp ***

   

  Dag 14: Etosha National Park (ca. 225 km)
  Je rijdt vandaag dwars door het Etosha National Park naar de zuidwestzijde van het park. Onderweg geniet je van het vele wild en spot je de wilde dieren vanuit je auto. Het is een komen en gaan van dieren en heel bijzonder om de interactie tussen de verschillende dieren te aanschouwen. De dieren zijn voor het grootste deel van het jaar afhankelijk van de natuurlijk en kunstmatige waterplaatsen die verspreid over het park liggen. Hierdoor kan het voorkomen dat je een kudde olifanten samen met een groep zebra’s of een troep leeuwen bij de waterplaats aantreft. 

  Accommodatie: Etosha Village ***

   

  Dag 15: Etosha National Park - Waterberg regio (ca. 170 km)
  Je reist zuidwaarts richting het open bush veld van de Centrale Namibië regio, met haar schat aan Afrikaans wildlife. Hier is echt een plek waar rust en natuur elkaar ontmoeten. De eindbestemming is Otjiwarongo nabij het Waterberg Plateau Park. Deze groene oase leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.
  Accommodatie: Frans Indongo Lodge ***

  Dag 16: Waterberg regio

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het Waterberg plateau wat hoog boven het landschap uittorent. Het Waterberg plateau is een grote tafelberg met bovenop een nationaal park, bekend om de goede leefomstandigheden voor bedreigde en zeldzame dieren omdat roofdieren en stropers het plateau niet of zeer moeilijk kunnen bereiken. Geniet in de prachtige omgeving van de lodge waar antilopen en springbokken hun dorst komen lessen bij de nabijgelegen waterplaats.

  Accommodatie: Frans Indongo Lodge ***

   

  Dag 17-18: Waterberg regio – Windhoek - Amsterdam (ca. 295 km)
  Alweer de laatste dag van jouw rondreis door Namibië! In de loop van de dag rijd je naar de luchthaven van Windhoek waar je jouw huurauto inlevert. Vervolgens check je in voor jouw vlucht naar Schiphol. Je vliegt met Lufthansa via Frankfurt terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag weer op Nederlandse bodem staat met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Lufthansa.

   

  Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij en vertrekt vanaf de belangrijkste luchthavens in Duitsland, Frankfurt en München. Lufthansa is onderdeel van de Star Alliance groep en heeft ook diverse dochterondernemingen. Dankzij de samenwerking met partners vliegt Lufthansa wereldwijd naar 195 landen. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. Naast de reguliere Economy Class biedt Lufthansa ook Premium Economy Class zitplaatsen aan. Tegen betaling van een toeslag ontvang je meer comfort tijdens je vlucht.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Windhoek (met overstap), circa 12,5 uur
  Windhoek - Amsterdam (met overstap), circa 14,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (CFND) - SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Nissan Xtrail of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Automaat
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Lufthansa
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 15 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 5x diner
  • 16 dagen Europcar autohuur, Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Inclusief afkoop eigen risico
  • Engelstalige routebeschrijving
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) – standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.775,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.775,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2023
  01 t/m 30 € 3.775,00
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.775,00
  Juni 2023
  01 t/m 29 € 3.775,00
  30 t/m 30 € 3.945,00
  Juli 2023
  01 t/m 31 € 3.945,00
  Augustus 2023
  01 t/m 31 € 3.945,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.945,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.945,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World