Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis De hoogtepunten van Java en Bali

21-daagse complete rondreis door Indonesië
Vanaf:€ 3.625
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Indonesië is het land van de rijstvelden, vulkanen en culturele hoogtepunten als de Borobudur en Prambanan. Tijdens deze rondreis over Java en Bali krijg je een goed beeld van het adembenemende eilandenrijk in de Grote Oceaan. je reist per auto met chauffeur en gids. Om te zorgen dat je niets mist van al het moois, hebben we ook diverse excursies inbegrepen. Een zeer aangename en ontspannen manier van reizen. Je hoeft alleen nog maar te genieten!


   

  Maatwerk Indonesië

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Uitgebreide kennismaking met Java
  • Overnacht nabij de Bromo vulkaan
  • Bezoek aan de Bromo vulkaan én Mount Ijen
  • Bewonder cultureel erfgoed als de Borobodur
  • Ontdek de prachtige plekken op Bali
  • Wandeling door de rijstterrassen

  Tips & info
  Landeninformatie Bali

   

 • Dag 1-2: Amsterdam - Jakarta
  Je vliegt vanuit Amsterdam naar Jakarta waar je de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven word je naar het hotel in Jakarta gebracht. Jakarta is de bruisende hoofdstad van Indonesië die alsmaar groter wordt. De afgelopen jaren is er veel veranderd waardoor er veel onherkenbaar is geworden. Overal zie je wolkenkrabbers maar toch lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je kunt in Jakarta nog veel terugvinden uit de Nederlandse koloniale tijd. Zo vind je in het historische deel van Jakarta de wijk Kota, het voormalige centrum van het oude Batavia.

  Accommodatie: Mercure Jakarta Kota****

   

  Dag 3: Jakarta - Bogor
  Voor vertrek naar Bogor maak je een stadstour door Jakarta waarbij je onder andere de grootste moskee van Zuidoost Azië en het oude Batavia ziet. In de middag ervaar je het echte Jakarta en reis je met lokaal transport naar China Town waar je de lokale bevolking ontmoet. Hierna vervolg je de reis naar Bogor. Bogor is niet te missen tijdens een rondreis door Java. De omgeving van Bogor bestaat voornamelijk uit rijstvelden en koffie- en theeplantages. 

  Accommodatie: Santika Bogor ***

   

  Dag 4: Bogor - Bandung
  's Morgens bezoek je de serene botanische tuinen van Bogor, een mooie omgeving met vijvers, lotusbloemen en orchideeën. Het is soms wonderlijk hoeveel soorten bloemen en planten er bestaan. In de orchideeënhuizen groeien bijvoorbeeld meer dan 3000 soorten orchideeën! Een bezienswaardige rit langs theeplantages brengt je naar Bandung. Onderweg zijn er vele plekken waar je prachtige foto's kunt maken van de groene omgeving. In de namiddag kom je aan in Bandung, ook wel het Parijs van Java genoemd.

  Accommodatie: Mercure Bandung City Center ****

   

  Dag 5: Bandung
  Vanuit Bandung maak je een excursie naar de vulkaan Tangkuban Perahu en naar de warmwaterbronnen van Ciater. Deze warmwaterbronnen worden door de lokale bevolking als heilig gezien omdat de bronnen zwavelhoudend water hebben. Hier breng je ook een bezoek aan een theeplantage waar je een korte rondleiding krijgt. Onderweg naar Bandung breng je ook een bezoek aan een muziekschooltje waarbij ze gebruik maken van traditionele instrumenten van Bamboe. 

  Accommodatie: Mercure Bandung City Center ****

   

  Dag 6: Bandung - Wonosobo
  Per trein reis je van Bandung naar Kutoarjo. Eerst rijd je door de hooglanden en daarna daal je af naar de vlaktes van Centraal Java, de ‘rijstkom’ van Indonesië. De treinrit laat je genieten van de mooiste uitzichten. Vanaf Kutoarjo reis je verder per transfer naar de kleine stad Wonosobo, omgeven door bergen. Het is het beginpunt voor een excursie naar de belangrijkste bezienswaardigheid in de omgeving: Dieng Plateau.

  Accommodatie: Kresna Gallery ***

   

  Dag 7: Wonosobo - Yogyakarta

  In de ochtend bezoek je een mooi hindu tempelcomplex op het Dieng Plateau waar je op 2200 meter hoogte een open veld ontdekt van de oudste tempels van Java. In de middag reis je via Mungkid naar Yogyakarta. Onderweg vang je een glimp op van de actieve vulkaan Mount Sumbing. In de namiddag kom je aan in Yogyakarta. Yogyakarta, ook wel Yogya genoemd, staat bekend om de batikindustrie en om haar lederbewerking. Het is een levendige stad met leuke restaurantjes en een kleurige straatmarkt.

  Accommodatie: Adhistana Hotel ***

   

  Dag 8: Yogyakarta
  In de ochtend bezoek je de Borobodur, de massieve stenen stoepa die tot de mooiste architectonische monumenten van heel Indonesië wordt gerekend. Pas in 1815 werd de Borobudur ontdekt en kwam het tevoorschijn onder een laag vulkanische as en tropische begroeiing. Het is nu helemaal gerestaureerd en een van de hoogtepunten van een reis naar Indonesië. Vervolgens bezoek je de nabijgelegen tempels Medut en Pawon. Onderweg terug naar Yogyakarta ervaar je het lokale leven in het dorpje Candirejo. Met een paardenkoets word je door dit rustige en charmante dorpje gereden.

  Accommodatie: Adhistana Hotel ***

   

  Dag 9: Yogyakarta

  Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kun je deze stad ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de bekende winkelstraat Malioboro of ontspan bij het hotel. Je kunt optioneel een stadstour maken waarbij je langs onder meer de Kraton, een 18e-eeuws sultanpaleis, de vogelmarkt en een batikatelier bezoekt. 

  Accommodatie: Adhistana Hotel ***

   

  Dag 10: Yogyakarta - Bromo
  In de ochtend reis je met de trein door het prachtige landschap naar Jombang. Onderweg doorkruis je de vulkanische landschappen van Oost-Java. Na aankomst in Jombang word je opgehaald en bezoek je Trowulan. Hier bezoek je het archeologisch museum en de tempels Candi Bajang en Candi Tikus. Vanuit Trowulan reis je naar het kustplaatsje Pasuruan voordat je via een indrukwekkende route naar de Bromo vulkaan reist. In de namiddag kom je aan bij je accommodatie. Je overnacht nabij de Bromo vulkaan zodat je niet rond middernacht al op hoeft te staan voor de zonsopgang bij de Bromo vulkaan.

  Accommodatie: Lava View Lodge ***

   

  Dag 11: Bromo - Kalibaru
  Je staat vandaag vroeg op om de zonsopgang mee te maken bij de Bromo vulkaan. Met een 4WD reis je naar het uitzichtpunt over de Bromo vulkaan en de omgeving. Bekijk hoe de zon opkomt achter de vulkaan in Penanjakan. Hierna reis je naar de actieve Bromo krater. Vervolgens ga je terug naar het hotel waar het ontbijt voor je klaar staat. Na het ontbijt staat een prachtige route op het programma door het oosten van Java naar Kalibaru. Na aankomst in Kalibaru check je in bij het hotel.  

  Accommodatie: Margo Utomo Agro Resort ***

   

  Dag 12: Kalibaru - Ijen

  In de ochtend maak je een tour door de nabijgelegen plantages. In groene omgeving van Kalibaru vind je vele plantages en prachtige landschappen. Ruik aan de verschillende kruiden en bewondere de vele planten terwijl je meer informatie krijgt over de geschiedenis van deze prachtige omgeving. Aan het begin van de middag reis je naar Ketapang, nabij de Ijen vulkaan. Na aankomst in het hotel heb je de rest van de dag ter vrije besteding. 

  Accommodatie: Ketapang Indah ***

   

  Dag 13: Ijen - Lovina
  In de vroege ochtend ga je na het ontbijt op weg naar de Mount Ijen. Mount Ijen is een groot kratermeer en is omgeven door zwavelhoudende mijnen. Na aankomst bij het beginpunt op 1850 meter hoogte maak je een 3 kilometer lange wandeling naar de top van de vulkaan. Als je de top bereikt hebt kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het 200 meter diepe kratermeer. Vervolgens maak je met de ferry de oversteek naar Bali. Na aankomst op Bali reis je naar de kustplaats Lovina in het noorden van Bali. 

  Accommodatie: Bali Taman Lovina ***

   

  Dag 14: Lovina

  Je hebt vandaag de dag ter vrije besteding. De noordelijke kustplaats Lovina, bekend om de lavastranden en de vele dolfijnen die hier gezien worden, is de perfecte plek voor ontspanning. Neem een duik in het heldere water en kom bij van de intensieve dagen. Optioneel kun je een boottocht maken waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen. In de baai bij Lovina worden soms wel honderden dolfijnen gezien. 

  Accommodatie: Bali Taman Lovina ***

   

  Dag 15: Lovina - Ubud
  Na het ontbijt ga je op weg naar het kunstenaarsdorpje Ubud. Onderweg bezoek je de boeddhistische tempel Brahma Arama Vihara. Vervolgens reis je door de centrale hooglanden naar het Bratan meer waar je de prachtige en bekende Ulun Danu tempel kunt bewonderen. Dit is de meest iconische tempel van Bali en is onmisbaar tijdens je reis door Bali. Hierna bezoek je de lokale markt in Bedugul voordat je naar de rijstvelden van Jatuliluwih reist. Je maakt een wandeling door de prachtige rijstvelden die op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Voordat je aankomt in Ubud bezoek je de Taman Ayun tempel die gebouwd is in 1634. 

  Accommodatie: The Artini Dijiwa Ubud ***

   

  Dag 16: Ubud

  Vandaag maak je een stadstour door Ubud. Ubud staat bekend als het kunst- en handwerkcentrum van het eiland. Vaak zijn de districten ingedeeld op basis van hun specifieke kunstvorm. Het gebied waar Ubud ligt is erg heuvelachtig waarmee een stukje lopen soms wel een flinke wandeling kan zijn. Tijdens de stadstour bezoek je het Peliatan paleis waar je een goed beeld krijgt van de Balinese architectuur, vervolgens bezoek je het ARMA museum waar je kennis maakt met de Balinese kunst en cultuur. Natuurlijk kan een bezoek aan het apenbos niet ontbreken. Hierna struin je over de markt van Ubud waarna je weer teruggebracht wordt naar het hotel. 

  Accommodatie: The Artini Dijiwa Ubud ***

   

  Dag 17: Ubud
  Je hebt vandaag ter vrije besteding. Optioneel kun je een fietstocht maken. In de ochtend word je naar het dorpje Petang gebracht in de omgeving van Ubud. Dit is het beginpunt van je fietstocht! Na aankomst krijg je een helm en veiligheidsinstructies. Vervolgens fiets je circa 1,5 uur door de ongerepte rijstterrassen en dorpjes waarbij je het lokale leven kunt ervaren. Neem je tijd om in de dorpjes de lokale bevolking te ontmoeten en vergeet zeker niet om onderweg vele foto's te maken. Aan het einde van de fietstocht word je gezegend door een Balinese priester in een tempel.
  Accommodatie: The Artini Dijiwa Ubud ***

   

  Dag 18: Ubud - Sanur
  Aan het begin van de middag word je opgehaald bij je accommodatie voor je transfer naar Sanur in het zuiden van Bali. Je kunt in Sanur zelf ondervinden waarom Bali en zijn mooie stranden zo geliefd zijn. Je kunt in Sanur heerlijk genieten op het strand of bij het zwembad, struinen langs de vele winkels en restaurants of alle stress laten wegmasseren in de spa. 

  Accommodatie: Swiss Bell-Resort Watu Jimbar ***

   

  Dag 19: Sanur 
  Vrije dag ter ontspanning in Sanur. Sanur was ooit, zoals veel van de kustplaatsen, een klein vissersdorp en heeft het traditionele karakter goed weten te behouden. Hier mogen de hotels niet hoger zijn dan een palmboom, ca. 15 meter, en mede hierdoor is het een populaire plaats. Je vindt hier ook vele goede restaurants alles variërend van de lokale keuken tot sushi en Italiaans. Tussen de hotels en het strand loopt een lang pad waarover gewandeld, geskeelerd en gefietst kan worden.

  Accommodatie: Swiss Bell-Resort Watu Jimbar ***

   

  Dag 20-21: Sanur - Denpasar - Amsterdam
  Jouw reis langs de hoogtepunten van Java en Bali is helaas ten einde gekomen. Je wordt in de loop van de dag naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Je komt de volgende ochtend aan in Nederland met een koffer vol nieuwe herinneringen!

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen met een extra lang strandverblijf, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Jakarta (rechtstreeks), ca. 15,5 uur
  Denpasar - Amsterdam (rechtstreeks), ca. 17,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl. 

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse per auto
  • 18 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
  • Treinreis Bandung - Kutoarjo
  • Treinreis Yogyakarta - Jombang
  • Stadstour door Jakarta
  • Bezoek aan de botanische tuinen van Bogor
  • Excursie naar de vulkaan Tangkuban Perahu en de bronnen van Ciater
  • Bezoek aan een Angklung muziekschool
  • Bezoek Dieng Plateau
  • Excursie naar de Borobudur
  • Zonsopgang bij de Bromo vulkaan
  • Excursie naar Mount Ijen
  • Ferry overtocht Java - Bali
  • Bezoek aan Brahma Arama Vihara tempel
  • Wandeling door de Jatiluwih rijstterrassen 
  • Bezoek Ulun Danu tempel en Lake Bratan
  • Tour Ubud inclusief Peliatan Palace, ARMA museum & Monkey Forest
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijs per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.625,00
  Juni 2023
  01 t/m 11 € 3.625,00
  12 t/m 24 € 3.645,00
  25 t/m 30 € 3.725,00
  Juli 2023
  01 t/m 31 Prijs op aanvraag
  Augustus 2023
  01 t/m 31 Prijs op aanvraag
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.625,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.625,00
  November 2023
  01 t/m 11 € 3.625,00
  12 t/m 25 € 3.645,00
  26 t/m 29 € 3.725,00
  30 t/m 30 € 3.825,00
  December 2023
  01 t/m 02 € 3.825,00
  03 t/m 04 € 3.875,00
  05 t/m 07 € 3.925,00
  08 t/m 14 € 3.875,00
  15 t/m 26 € 4.025,00
  27 t/m 31 € 3.875,00
  Januari 2024
  01 t/m 04 € 3.775,00
  05 t/m 06 € 3.725,00
  07 t/m 31 € 3.625,00
  Februari 2024
  01 t/m 29 € 3.625,00
  Maart 2024
  01 t/m 31 € 3.625,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  * Wij maken je er graag van bewust dat op 22 maart 2023 & 11 maart 2024 de Balinese bevolking Nyepi Day, Dag van de Stilte, viert. Het is een Hindoe feestdag wat enkel op Bali wordt gevierd. De stilte heeft als doel om de kwade geesten te laten denken dat Bali verlaten is. Dat klinkt in onze westerse oren wellicht grappig maar op Bali neemt men deze feestdag zeer serieus. Van bezoekers op het eiland wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. Het is dan ook de bedoeling dat je op deze dag in het hotel blijft, geen herrie maakt of voor ander geluidsoverlast zorgt. Alle publieke activiteiten worden stilgelegd, de hotels beschikken over weinig personeel en de luchthaven is gesloten. De twee dagen voor Nyepi zijn echter gevuld met optochten door de straten. Kortom, als je hiermee rekening houdt is het een geweldige belevenis om mee te maken.

   

  * Wij adviseren je om niet over Java te reizen tussen 14 april en 1 mei 2023 & 2 april en 20 april 2024 vanwege Idul Fitri, de viering van het einde van de Ramadan. De vastenmaand vindt plaats tussen april en mei, gevolgd door Idul Fitri. Overigens zijn dit geen exacte data daar de start en tevens het vervolg afhankelijk is van de stand van de maan. Hoewel het indrukwekkend is om juist in deze tijd over Java te reizen zorgen de vele festiviteiten en het heen en weer gereis van de lokale bevolking voor heel veel vertraging. De meeste Javanen gebruiken dit feest om hun families te bezoeken en dat creëert een ware volksverhuizing. Gedurende deze periode zijn de meeste restaurants, attracties en winkels gesloten.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World