Zuid-Afrika vakantie (reizen)
Sorteer op:
Filter uw reis
Streek / regio
  • Azië
  • Afrika
  • Noord-Amerika
  • Down Under
  • Europa
  • Caribbean
  • Latijns-Amerika
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10

Zuid-Afrika vakantie

Een Zuid-Afrika vakantie is alles behalve eentonig. Alleen al de bijnaam ‘de wereld in één land’ belooft veel goeds. In het schitterende Zuid-Afrika geniet je dan ook van natuurparken vol wild, van zon, zee, bergen, cultuur en steden.

Het Krugerpark is een van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika. Het is één van de grootste wildparken van de wereld en heeft een enorme diversiteit aan dieren. Behalve de Big Five (leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard) kan je er bijvoorbeeld giraffen, zebra’s en allerlei soorten antilopen spotten. Zuid-Afrika telt nog veel meer mooie natuurparken waar je tijdens je vakantie op safari kan, zoals Addo Elephant National Park. Walvissen spotten kan in het plaatsje Hermanus. Van augustus tot oktober heb je er grote kans om de zuidkaper, één van de grootste walvissoorten, van dichtbij te zien.

Tijdens een Zuid-Afrika vakantie trekken de mooiste uitzichten aan je voorbij. Bijvoorbeeld in de Drakensbergen, ook wel het dak van Zuid-Afrika genoemd. Maak een mooie wandel- of fietstocht of bezoek de rotsschilderingen van de Bushmen, het oudste volk in dit deel van Afrika. Langs de Tuinroute zie je oeroude bossen, prachtige stranden en bloeiende bloemen en ook de Panoramaroute heeft veel moois voor je in petto.

Breng tijdens je Zuid-Afrika vakantie ook zeker wat dagen in Kaapstad door. De ligging van deze stad is spectaculair, op een schiereiland aan de voet van de Tafelberg. Met een kabelbaan (of te voet voor de sportieve mensen) kan je naar de top van de berg, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Kaapstad en de Tafelbaai. Even buiten Kaapstad liggen de wijnlanden, met charmante plaatsjes als Franschhoek en Stellenbosch. Ook Johannesburg is het ontdekken waard. Het is een moderne en bruisende stad, met interessante musea, sporen van de Apartheid, townships (waaronder Soweto) en een wijken als Newtown, waar je een kosmopolitische vibe proeft. Eén ding staat dus vast; je Zuid-Afrika vakantie is een reis vol onvergetelijke indrukken.