Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Autoreis Beleef de onbekende Noord- en Westkaap

20-daagse autoreis Zuid-Afrika
Vanaf:€ 3.575
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ga per 4WD op reis door zowel de Noordkaap als de Westkaap in Zuid-Afrika. Jouw reis start in Upington waarna je het onontdekte Kalagadi Nationaal Park gaat verkennen dat bekend staat om de uitgestrekte vlaktes en het droge landschap. Bezoek de bekende Augrabies Waterfalls en wandel door het schitterende nationale park met haar woestijnachtige ecosystemen. Reis via de bloemenpracht in Springbok naar Clanwilliam. Ontdek het adembenemende Cedergebergte en proef een kopje Rooibosthee. Laat je verbazen door de prachtige omgeving van Paternoster en proef de overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijn in Stellenbosch. Eindig jouw reis in het altijd bruisende Kaapstad waar er altijd iets te beleven is!


   

  Maatwerk Zuid-Afrika
  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Zuid-Afrika te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis:

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Ontdek het onbekende Noordkaap
  • Bewonder de Augrabies Waterfalls
  • Verken het Kalagadi Nationaal Park
  • Geniet van de wijn in Stellenbosch
  • Wordt verliefd op bruisend Kaapstad

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Zuid-Afrika
  Blog Zuid-Afrika

 • Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika. Na aankomst in de late avond ga je op eigen gelegenheid naar je hotel nabij de luchthaven waar je kunt genieten van een welverdiende nachtrust na de lange vlucht. 

  Accommodatie: The Holiday Inn Johannesburg Airport ****

   

  Dag 2: Johannesburg - Upington

  Na je eerste ontbijt in Zuid-Afrika reis je terug naar de luchthaven. Vervolgens vlieg je met Airlink naar Upington, gelegen in de Noord-Kaap. Nabij de luchthaven kan de huurauto worden opgehaald. Upington ligt aan de oevers van de bekende Oranjerivier die zowel door Zuid-Afrika als door Namibië stroomt. De Oranjerivier zorgt als het ware voor de grens tussen beide landen en mondt uit in de Atlantische Oceaan. Upington is door haar ligging in het noorden van Zuid-Afrika de warmste stad van het gehele land. In de Zuid-Afrikaanse winter kan het in Upington maar liefst 29 graden worden.

  Accommodatie: African Vineyard Guesthouse ****

   

  Dag 3: Upington - Kgalagadi National Park (ca. 255 km)

  Je rijdt vandaag in noordelijke richting naar het Kgalagadi National Park. Je volgt de weg R360 die langs de grens met Botswana kronkelt. Je overnacht de eerste nacht in het zuidelijke deel van het park. Het Kgalagadi National Park ligt in het zuiden van de Kalahari woestijn en is in 2000 samengevoegd met het voormalige Kalahari Gemsbok Park in Botswana. Het park heeft nu een oppervlakte van bijna 40.000 km² en is het eerste grensoverschrijdende nationale park van Afrika. 

  Accommodatie: Twee Rivieren Restcamp ****

   

  Dag 4: Kgalagadi National Park (ca. 120 km)

  Je vervolgt jouw reis naar het westelijke deel van het Kgalagadi National Park waarbij je de Auobrivier volgt. Het park is twee keer zo groot als het Kruger National Park en staat bekend om het rode en droge landschap dat gedomineerd wordt door zandduinen en kameeldoorns. Je doorkruist het park waarbij je onderweg wilde dieren spot zonder dat je omgeven wordt door andere toeristen of rangers. Doordat er bijna geen hekken staan rondom het park lopen alle dieren waar zij maar willen als ze op zoek gaan naar een waterbron. 

  Accommodatie: Mata Mata Restcamp **** 

   

  Dag 5: Kgalagadi National Park (ca. 120 km)

  Sta vandaag vroeg op om de unieke zonsopgang mee te maken in het Kgalagadi National Park. Bekijk hoe de zon opkomt waarbij de lucht roze en oranje kleurt en weerspiegelt op het schitterende landschap. Je rijdt vervolgens langs de Auobrivier terug naar het zuiden van het park. De Auobrivier staat meestal droog, maar langs de oevers vind je prachtige flora en fauna. Houd onderweg je ogen goed open om de vele wilde dieren te spotten die zich aan de lokale omstandigheden hebben aangepast. Misschien zie je wel de wilde kat, de bruine hyena en de prachtige Kalaharia leeuw met zijn indrukwekkende zwarte manen.

  Accommodatie: Twee Rivieren Restcamp ****

   

  Dag 6: Kgalagadi National Park - Upington (ca. 255 km)

  Je rijdt vanuit het Kgalagadi National Park terug naar Upington waar je nog een nacht verblijft voordat je jouw autoreis voortzet naar het oosten van de Noord-Kaap. De omgeving van Upington staat bekend om de export van rozijnen, druiven en wijn. Het hoofdkantoor van Orange River Wine Cellar ligt in Upington en deze wijncoörperatie heeft maar liefst zes wijnhuizen rondom Upington, waaronder in Grootdrink en Groblershoop. Alle zes de wijnhuizen zijn gelegen aan de oevers van de Oranjerivier. 

  Accommodatie: African Vineyard Guesthouse ****

   

  Dag 7: Upington - Augrabies National Park (ca. 125 km)

  In ongeveer 1,5 uur rijd je vanuit Upington naar het Augrabies Nationaal Park. Voor velen is dit een onbekend park ten oosten van Upington, maar in het park vind je een van de mooiste watervallen van Afrika; de Augrabies Waterfalls. De Augrabies watervallen liggen in de grootste kloof ter wereld waarbij het water vanaf 56 meter de Oranjerivier in klettert. De naam van het park komt van de Khoi-stam die het park ‘Aukoerebis’ noemen dat ‘plaats van groot lawaai’ betekent. Er zijn verschillende uitkijkpunten waarbij je op de watervallen uitkijkt. De waterval behoort tot de zes-na-grootste waterval ter wereld. 

  Accommodaties: Dundi Lodge ****

   

  Dag 8: Augrabies National Park

  Dag ter vrije besteding om het Augrabies National Park te verkennen. Het is voor Afrikaanse standaarden geen groot park, maar het is een prachtig park waar unieke dier- en plantsoorten leven die zich hebben aangepast aan het extreme, wisselende klimaat van zowel lage als zeer hoge temperaturen. In het park leven bavianen, kudu’s en zwarte neushoorns. Maar naast het wild is de natuur hier ook overweldigend. Langs de Oranje Rivier liggen prachtige woestijnachtige ecosystemen. Geniet van de ongerepte natuur in dit unieke stukje Zuid-Afrika. Je kunt vandaag een wandeling gaan maken door het park of per kano of raft door het park varen. Let goed op want misschien zie je wel de bedreigde zwarte neushoorn!

  Accommodaties: Dundi Lodge ****

   

  Dag 9: Augrabies National Park - Springbok (ca. 340 km)

  Je laat het fascinerende Augrabies National Park achter je en rijdt door de droge Karoo naar Springbok. Hier bevind je je in het hart van Namaqualand. Dit gebied staat bekend vanwege haar bloemenpracht in de Zuid-Afrikaanse lente. Als de eerste regen gevallen is, veranderd de woestijn in een schitterend tapijt van wilde bloemen. Het stadje is van oorsprong een mijnstad waar voornamelijk diamanten en koper werd gevonden. Springbok is de ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken. 

  Accommodaties: Namakwa Naries Retreat ****

   

  Dag 10: Springbok

  Dag ter vrije besteding om de omgeving van Springbok te verkennen. Het kleurrijke Springbok grenst in het oosten aan het Goegap Natuurreservaat. Maar liefst 600 inheemse bloemsoorten bedekken dit bijzondere reservaat. Er leven 92 vogelsoorten waaronder de zwarte adelaars en de struisvogels en vele soorten zoogdieren zoals de Harman's Zebra, de aardwolf en natuurlijk de springbok. Het Goegap Natuurreservaat bestaat voornamelijk uit granieten rotsblokken en uitgestrekte zandvlakten. Stap vandaag op de mountainbike of trek je wandelschoenen aan en laat je verbazen dor de schoonheid van dit gebied! 

  Accommodaties: Namakwa Naries Retreat ****

   

  Dag 11: Springbok - Clanwilliam (ca. 370 km)

  Je rijdt vandaag verder naar Clanwilliam, ten zuiden van Springbok. Clanwilliam behoort tot een van de 10 oudste plaatsen in Zuid-Afrika waar rust en ruimte centraal staat. Het dorpje Clanwilliam ligt aan de voet van de Cederbergen, waar talrijke rotstekeningen te vinden zijn. Daarnaast is dit de streek waar rooibosthee vandaan komt want de Rooibos plant groeit alleen in het Cedergebergte. Het is mogelijk om deze dag of de volgende dag een bezoekje aan de fabriek te brengen en meer te weten te komen over het productieproces van Rooibosthee.

  Accommodaties: Simbavati Cederberg Ridge **** 

   

  Dag 12: Clanwilliam

  Dag ter vrije besteding om de omgeving rondom Clanwilliam te verkennen. Bezoek zeker het Cedergebergte dat op de achtergrond ligt en zorgt voor prachtige vergezichten. Vanaf het gebergte kun je genieten van adembenemende uitzichten op indrukwekkende rotsformaties. Wandel door dit prachtige park of kies voor de avontuurlijke mogelijkheid en ga rotsklimmen of hiken om te genieten van de schitterende natuur. Misschien kom je onderweg wel de met uitsterven bedreigde Ceder Boom tegen. Je kunt je ook vermaken in het dorp zelf waar meerdere kunstgalerijen en winkeltjes ervoor zorgen dat je je goed kunt vermaken. 

  Accommodaties: Simbavati Cederberg Ridge ****

   

  Dag 13: Clanwilliam - Paternoster (ca. 180 km)

  De reis gaat verder naar Paternoster, een rustiek, idyllisch dorpje aan zee dat doet denken aan een oud Grieks vissersdorpje. Je rijdt naar Elandsbaai vanwaar je de kustweg neemt in zuidelijke richting naar Paternoster. Paternoster is een traditioneel dorpje met een zeer vriendelijke bevolking. Na aankomst kun je genieten op het fijne strand en proosten op een fijne vakantie in een van de vele strandtentjes. Als je geluk hebt zie je vanaf het strand de dolfijnen uit het water springen, een onvergetelijk moment!

  Accommodaties: Ah! Guesthouse ****

   

  Dag 14: Paternoster

  Je hebt de dag ter vrije besteding om de omgeving rondom Paternoster te verkennen. Ooit was de lagune bij Langebaan het leefgebied van miljoenen oesters, nu ligt er nu zo’n 30 miljoen ton aan schelpen op de bodem. In de lagune zwemmen o.a. dolfijnen en walvissen. Het aangrenzende West Coast National Park kun je op eigen gelegenheid verkennen en de vele vogels die hier voorkomen spotten. In het park zie je zeehonden op de rotsen liggen die aan het zonnebaden zijn en eindeloze, kleurrijke bloemenvelden. 

  Accommodaties: Ah! Guesthouse ****

   

  Dag 15: Paternoster - Stellenbosch (ca. 190 km)

  De wijngebieden zijn jouw eindpunt voor vandaag. Geniet hier van het heerlijke eten en de Zuid-Afrikaanse wijnen. Je kunt op eigen houtje diverse wijnboerderijen bezoeken en mocht je een leuke excursie willen maken dan geven wij je graag advies. Stellenbosch is een sfeervolle universiteitsstad in het hart van de wijnregio. Het is de op een na oudste stad in Zuid-Afrika. De historie gaat terug naar 1679 en je vindt er veel gebouwen in Kaap Hollandse en Victoriaanse stijl. Het geeft Stellenbosch een unieke sfeer.

  Accommodaties: Twice Central Guesthouse ***

   

  Dag 16: Stellenbosch

  Je vindt in Stellenbosch diverse musea en galerieën waar je vandaag een kijkje kunt nemen. Oom Samie se Winkel is een winkel en museum in één, het winkeltje is onveranderd sinds het in 1904 geopend werd. Uiteraard komen de meesten naar Stellenbosch voor de gastronomie: met meer dan tweehonderd wijnproducenten in de vallei kan je je tegoed doen aan de heerlijkste wijnen!

  Accommodaties: Twice Central Guesthouse ***

   

  Dag 17: Stellenbosch - Kaapstad (ca. 55 km)

  Je rijdt vandaag naar laatste bestemming van je autoreis: Kaapstad. Het multiculturele Kaapstad is een van de leukste steden van Afrika, zo niet wereldwijd. Kaapstad is in de 17e eeuw ontstaan toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) op deze plek een handelspost vestigde. In de eeuwen daarna vestigden mensen met verschillende nationaliteiten zich in deze regio, waardoor er een smeltkroes aan culturen is ontstaan wat nog steeds terug te vinden is in de stad. Daarnaast zorgt het mediterrane klimaat en de vele historische gebouwen voor een gemoedelijke sfeer.

  Accommodaties: Cape Riviera Guesthouse ****

   

  Dag 18: Kaapstad

  Je hebt een vrije dag om Kaapstad en haar omgeving te verkennen. Je kan er genieten van cultuur, natuur, historie, strand, winkels en leuke restaurants. Onder de hoogtepunten zijn de fameuze Tafelberg (neem de kabelbaan of een wandelpad naar boven voor een mooi uitzicht), Robbeneiland (maak een tour waarbij een ex-gevangene vertelt over zijn ervaringen) en een uitstapje naar het Kaaps Schiereiland, met een pinguïnkolonie en Kaap de Goede Hoop. Breng ook een bezoek aan de wijk Camps Bay die bekend staat om zijn brede stranden met hoge palmen en op de achtergrond Twaalf Apostelen en Lion’s Head.

  Accommodaties: Cape Riviera Guesthouse ****

   

  Dag 19 - 20: Kaapstad - Amsterdam

  Het einde van jouw rondreis door de Noordkaap en Westkaap in Zuid-Afrika is aangebroken. Je rijdt naar het vliegveld van Kaapstad waar je de huurauto inlevert. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Kaapstad, circa 11 uur
  Kaapstad - Amsterdam, circa 12 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

   

  Het is moeilijk voor te stellen maar Emirates begon als luchtvaartmaatschappij in 1985 met slechts 2 toestellen. Inmiddels vliegen ze wereldwijd met de grootste vloot aan A380 toestellen over de gehele wereld. Ook in Amsterdam landen en vertrekken dagelijks twee A380 toestellen waarbij je na aankomst in Dubai door kun vliegen naar honderden bestemmingen. Ruime stoelen, uitstekende service en gratis wifi aan boord maken de reis naar je bestemming nog aangenamer.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Dubai - Kaapstad, circa 18 uur
  Kaapstad - Dubai - Amsterdam, circa 20 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group W (FQND) - Double Cab SUV
   Europcar Zuid-Afrika

   Fysiek

    • Toyota Hillux Double Cab 4x4 of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Automaat
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vlucht volgens vluchtschema met Airlink
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 18 overnachtingen
  • 18 dagen Europcar autohuur; Group W-FQND (andere autotypes mogelijk)
  • Maaltijden: 15x ontbijt en 4x diner
  • Inclusief afkoop eigen risico
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Achterlatingskosten
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Nederlandstalige routebeschrijving met plattegronden
  • 24-uurs wegenwachtservice
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Conservatiekosten Kgalagadi National Park
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m januari hoogseizoen in Zuid-Afrika. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.875,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.875,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2023
  01 t/m 29 € 3.875,00
  30 t/m 30 € 3.795,00
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.575,00
  Juni 2023
  01 t/m 26 € 3.575,00
  27 t/m 30 € 3.645,00
  Juli 2023
  01 t/m 11 € 3.645,00
  12 t/m 31 € 3.725,00
  Augustus 2023
  01 t/m 03 € 3.875,00
  04 t/m 11 € 3.825,00
  12 t/m 31 € 3.795,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.795,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.825,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World