Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Singapore: meer dan slechts een tussenstop

11-05-2021 Susanne van de WalTravelworld reisspecialist
 • Singapore
 • Stedenreis
 • Familiereizen
 • Stedenreizen

Singapore is een land, eilandstaat en wereldstad tegelijk. Vanuit Europa geldt dit kleinste land van Zuidoost-Azië regelmatig als ‘stopover’ tijdens een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Ook ik maakte op deze manier kennis met Singapore, maar had toen al vrij snel door dat dit land veel te veel inhoud had om zomaar een tussenstop genoemd te worden. In plaats van relatief snel weer op het vliegtuig te stappen, doe je er dus goed aan om gewoon lekker een weekje van Singapore te genieten. Ik zal je uitleggen waarom! 

Of je nou alleen reist, met je partner of met de kinderen erbij: Singapore is een heerlijke plek voor jong en oud. Het is superleuk om door de verschillende wijken te struinen en de culturen op te snuiven die Singapore rijk is, zoals b.v. Chinatown, Little India en de Arabische wijk. Maar ook voor hypermoderne winkelcentra ben je in Singapore aan het juiste adres. Voor heel Singapore gaat op dat het er erg veilig is en opvallend schoon. Zowel overdag als ‘by night’ is Singapore een lust voor het oog. Zeker de Gardens by the Bay zijn 's avonds prachtig verlicht en een absolute must see. Dit tuinpark herbergt veel groen en reusachtige, metalen bomen, die je via een soort van hangende loopbruggen kunt bereiken. Toegang tot het park is gratis. Alleen om de 2 glazen koepels (biomen) te bezoeken, betaal je een entreeprijs. In de ene koepel bevindt zich een Cloud Forest met een waterval en in de andere koepel bevindt zich de Flower Dome.  

Maar zoals beloofd is er nog veel meer. Lunch en diner zijn bijvoorbeeld een dagelijks terugkerend feestje. Schuif aan in een Hawker Centre en laat je verrassen! Je vindt hier tal van verschillende eetkraampjes waar je uiteenlopende Aziatische specialiteiten kunt bestellen. Alles wordt vers voor je bereid en smaakt simpelweg hemels. Wandel vervolgens tussen de immens hoge wolkenkrabbers, ga shoppen op Orchard Road, bekijk de vele tempels van Little India, maak een rondje in het reuzenrad of ga naar het iets verder buiten het centrum gelegen themapark Haw Par Villa, een niet alledaags beeldenpark. 

Voor fabelachtige uitzichten begeef je je richting het Observation Deck van het beroemde Marina Bay Sands Hotel (bestaande uit 3 hoge torens die aan de bovenkant met elkaar verbonden zijn door een reusachtige Infinity Pool). Wil je 's avonds op avontuur? Maak een night safari door het Jurong Bird Park. Per trammetje word je dan door deze jungle achtige dierentuin rondgereden en zie je naast veel vogels ook nog een aantal andere bijzondere dieren langskomen. Uiteraard leuk voor kinderen, maar stiekem vond ik het zelf ook fantastisch! 

Heb je nog tijd over? Geen probleem. Bezoek diverse musea, maak een boottochtje door de haven of neem plaats op een trendy terrasje waar de locals vrijwel iedere dag in stijl afsluiten met een drankje en een hoop gezelligheid. 

Naast een ‘poort’ tot Nieuw-Zeeland en Australië is Singapore dus een bestemming die ook zélf genoeg te bieden heeft. Singapore ligt bovendien pal onder Maleisië, dus daar zou je ook een combinatiereis van kunnen maken. Laat me dus vooral weten wat jouw specifieke voorkeuren zijn, dan spar ik met je mee! 

Stad Singapore | TravelWorld

Stad- en strandcombinatie Singapore en Bali

>13-daagse stad- en strandcombinatie Singapore en Bali

Combineer een bezoek aan het indrukwekkende Singapore met een ontspannen verblijf op Bali. Singapore is een plek waar oost en west elkaar raken. Hier vind je vele verschillende culturen en het is misschien wel een van de schoonste steden van Azië wan…

Vanaf:1.795 p.p.
Singapore skyline Marina Bay

Stedenreis Singapore

>7-daagse stedenreis Singapore

Ga op stedenreis naar het bruisende Singapore! Laat je verbazen door deze indrukwekkende metropool en bezoek de wijken Little India, Chinatown en Little Arabia en waan je helemaal in de plaatselijke sferen. Een bezoek aan het iconische hotel Marina B…

Vanaf:1.595 p.p.
Meer verhalen
16-04-2019

Is Boston het nieuwe New York?

 • USA
 • Stedenreis
 • Familiereizen
 • Stedenreizen

Boston is de nieuwste KLM-bestemming. Deze in de 17e eeuw gestichte stad aan de noordoostkust combineert Amerikaanse historie met trendy boetieks, boekenwinkels en kunstgalerijen. Het is misschien wel een van de leukste steden in de USA. Tijd voor ee…

Lees Meer
19-08-2019

Edmonton bezienswaardigheden

 • Canada
 • Stedenreis
 • Familiereizen
 • Stedenreizen

De meeste reizigers zijn wel bekend met de Rocky Mountains en de nationale parken Jasper en Banff. Maar wist u ook al dat Edmonton de ideale toegangspoort is? Zeker nu KLM rechtstreeks naar deze eigentijdse, Canadese stad vliegt. 

In tegenstelling t…

Lees Meer
Travel World