Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Bali, het bekendste eiland van Indonesië, is een niet te overtreffen vakantiebestemming. Niet alleen kun je hier eindeloos relaxen op een van de vele stranden en genieten van ongelooflijk smaakvolle gerechten. De natuur, groene rijstvelden, kunstzinnige dorpen en mysterieuze tempels maken de sfeer compleet. Een vakantie op Bali is zoveel meer dan zomaar een strandvakantie. Of je nu een week of drie weken blijft, er is genoeg te zien, te proeven en te ervaren. 

  Geografie
  Bali is ongeveer net zo groot als de provincie Noord-Brabant. Het eiland heeft een zeer gevarieerd landschap. Je vindt er vulkanen, groene rijstterrassen (sawa’s), watervallen, bergen en natuurlijk stranden. De buureilanden van Bali zijn Java (in het westen) en Lombok (in het oosten). 

  Klimaat
  Bali heeft een tropisch regenwoudklimaat met twee seizoenen: een droog, en nat seizoen. De regentijd duurt van oktober tot april. Er valt elke dag wel een keer een bui, meestal aan het einde van de dag. Dit is dan ook de periode dat de natuur op zijn groenst is. De temperatuur is redelijk constant.

  Klimaattabel Bali

  Balijanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 30 30 31 31 30 30 31 31 31 31 31
  Zonuren per dag 7 7 8 9 9 10 10 10 10 10 9 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 325 300 255 145 125 55 55 40 50 140 170 275

    

  Beste reistijd
  Eigenlijk is het gedurende het hele jaar goed toeven op Bali. In het regenseizoen valt er vaak aan het einde van de dag een bui, maar ook in het droge seizoen moet je rekening houden met een tropisch buitje op zijn tijd. Onze zomer is een prima periode om naar Bali te reizen. Bedenk wel dat het dan hoogseizoen is, wat hogere prijzen en meer drukte betekent.

  Tijdsverschil
  Het is op Bali 7 uur later in onze wintertijd en 6 uur later in onze zomertijd.

  Taal
  Het Bahasa Indonesia is de officiële taal op Bali. Met Engels kan je goed terecht. 

  Valuta
  De Indonesische rupiah (IDR) is de lokale valuta op Bali.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Bali reizen
;
Travel World