Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Autoreis De hoogtepunten van Mexico

18-daagse autoreis Mexico
Vanaf:€ 2.475
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Wat je ook wenst, Mexico heeft het! Wie door Mexico reist mag de vele indrukwekkende Maya ruïnes, de witte zandstranden én Mexico-Stad niet missen. Maar deze route leidt ook langs bijvoorbeeld de beroemde Santo Domingokerk in Oaxaca, het ommuurde stadje Campeche en het sfeervolle San Cristóbal de las Casas. Gelet op de natuur heeft Mexico tal van verrassingen voor je: turquoise watervallen, de Sumidero Canyon en lagunes met flamingo-kolonies. Kortom, de hoogtepunten van Mexico in één reis!


   

  Maatwerk Mexico
  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Mexico te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Bewonder hoogtepunten van Mexico-Stad
  • Reis langs beroemde Maya-ruïnes
  • Koloniale architectuur in Mérida, Campeche en San Cristóbal de las Casas
  • Zie watervallen, flamingo’s en de Sumidero Canyon
  • Ontspannen afsluiting aan het strand
  • Ideale combinatie van cultuur, natuur en strand

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Mexico

 • Dag 1: Amsterdam – Mexico-Stad
  Op deze eerste dag vlieg je naar de hoofdstad van Mexico: Mexico-stad. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar je hotel in het historische centrum van Mexico-Stad gebracht. Hier verblijf je de komende drie nachten. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de eerste indrukken van Mexico opdoen.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma ***


  Dag 2: Mexico-Stad
  Vandaag breng je een bezoek aan de heilige plaats Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische plekken in de wereld. Deze oude stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld als 'de plaats waar de goden werden geschapen'. Teotihuacán was ooit een van de grootste stad ter wereld en ligt op circa 50 kilometer van Mexico-Stad. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen van het land en voor velen een hoogtepunt bij een bezoek aan Mexico. Door alle mysteries is Teotihuacán een oord dat tot ieders verbeelding spreekt. Je kunt hier de piramides van de Zon en de Maan beklimmen of gaan wandelen over de ‘Avenue of the Dead’. Als beloning krijg je een prachtig uitzicht over het gehele complex.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma ***

  Dag 3: Mexico-Stad
  Een Engelssprekende gids haalt je bij het hotel op voor een dagtocht door de kosmopolitische stad. Begin je tour in het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo, door velen het belangrijkste plein van Mexico-Stad genoemd. Hier breng je onder meer een bezoek aan het Nationale Paleis dat indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivero binnen de muren heeft. Je bezoekt ook de ruïnes uit het voormalige Azteekse Tenochtitlan en gaat naar de grootste en monumentale kathedraal van Mexico. Verken daarna het ruim 400 jaar oude Alameda-park met het Palacio de Bellas Artes. Tot slot vind je een indrukwekkende collectie van pre-Spaanse voorwerpen in het Museo de Antropología in Parque Chapultepec. Een must voor iedereen die meer wil weten over de al dan niet verdwenen culturen van Mexico.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma ***


  Dag 4: Mexico-Stad - Oaxaca (ca. 475 km)                                               
  Na bijna drie dagen in de hoofdstad is het tijd om de rest van Mexico te ontdekken. Nadat je de huurauto hebt opgehaald rijd je in zuidelijke richting in ongeveer zes uren tijd naar Oaxaca Juárez, meestal kort Oaxaca genoemd. Tip: je kunt onderweg een tussenstop maken in de stad Puebla. Dit koloniale centrum staat op de Werelderfgoedlijst en beschikt over opvallend veel kerken en gebouwen uit de Spaanse periode. Na een boeiende dagrit kom je aan in Oaxaca waar je de komende twee nachten verblijft. Je hebt voldoende tijd om door de smalle steegjes, langs kleurrijke huizen en over de pleinen te slenteren.

  Accommodatie: Oaxaca Real ***

  Dag 5: Oaxaca
  Deze dag maak je een verkenningstocht door het koloniale juweel dat Oaxaca is. Ga zelf ontdekken waarom de binnenstad op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Er is hier een groot aanbod van activiteiten. Zo kun je een bezoek brengen aan het centrale plein Zócalo dat bekend is om zijn levendige sfeer, zeker wanneer er zoals vaker marimba-bandjes muziek maken. Je kunt hier de monumentale kathedraal bezichtigen. Als je een paar blokken verder wandelt kom je bij de Santa Domingo, de beroemdste barokke kloosterkerk van Mexico. Je kunt ook een bezoek brengen aan Monte Albán, de voormalige grootste stad van de Zapoteken. Door de ligging op een heuvel heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de Oaxaca-vallei. Vergeet ook niet om in een lokale taqueria de Mexicaanse taco’s te proeven. iQue aproveche!

  Accommodatie: Oaxaca Real ***

   

  Dag 6: Oaxaca - Tehuantepec (ca. 250 km)
  Je verlaat de stad Oaxaca en gaat in de richting van de Grote Oceaan naar Tehuantepec. Onderweg kun je een paar interessante stops maken. Misschien kies je voor het plaatsje El Tule met haar reusachtige Ahuehuete-boom van 2000 jaar oud. Of je maakt een oponthoud in de ‘Stad der Doden’ Mitla waar mozaïekwerken alle aandacht verdienen. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de plekken, variërend van immense industriële complexen tot kleine familiestokerijen, waar te zien is hoe de traditionele en met tequila vergelijkbare mezcal gemaakt wordt. iSalud! Via het Sierra Madre gebergte reis je verder naar Tehuantepec waar je de komende nacht verblijft.

  Accommodatie: Hotel Calli ***

   

  Dag 7: Tehuantepec - San Cristóbal de las Casas (ca. 345 km)
  Vandaag rijd je in de richting van buurland Guatemala; je komt de ‘hooggelegen’ deelstaat Chiapas binnen. Onderweg is een bezoek aan het koloniale Chiapa de Corzo alle moeite waard. In de nabijheid van die stad ligt het Nationale Park Cañón del Sumidero. Het is een omgeving om van de natuur te genieten en dan vooral tijdens een twee uur durende boottocht door het kloofdal van de Sumidero. Je kunt hier krokodillen spotten, watervallen in de vorm van kerstbomen zien, en je passeert een van de grootste stuwdammen van Mexico. Geniet van deze indrukwekkende canyon waarvan de wanden tot wel 1.000 meter hoog reiken. Je kunt de kilometerslange kloof ook vanaf uitkijkpunten van bovenaf bewonderen. Via de bergachtige streek reis je verder naar het eindpunt van vandaag, naar San Cristóbal de las Casas, de voormalige hoofdstad van Chiapas. Hier overnacht je de komende twee nachten.

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ****

   

  Dag 8: San Cristóbal de las Casas
  Vandaag heb je alle tijd om dit unieke stadje te verkennen, dat zo’n 2.000 meter hoog en midden in de met dicht oerwoud begroeide bergen ligt. Maak een wandeling door het koloniale centrum zijn barokke kerken, levendige pleinen en markten. Je dwaalt hier door de beklinkerde straatjes, langs de tegen elkaar aanleunende pastelgekleurde huizen en proef de authentieke sfeer dankzij de indringend aanwezige inheemse cultuur. De bevolking gaat hier nog vaak gekleed in traditionele klederdracht. De echte charme van San Cristóbal ligt in een simpele stadswandeling. Om de bijzondere sfeer te ervaren kun je een bezoek brengen aan de dichtbij wonende Tzotzil Maya gemeenschappen.

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ****


  Dag 9: San Cristóbal de las Casas - Palenque (ca. 215 km)
  Vandaag rijd je via het mooie berglandschap van Chiapas vanuit de koele hooglanden naar het bijna op zeeniveau liggende en tropische Palenque. Onderweg is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de spectaculaire watervallen Agua Azúl en Misol Ha. Door de hoge concentratie mineralen is het water prachtig turquoise gekleurd. Na een interessante rit kom je aan in de mystieke Maya stad Palenque. Het is één van de natste plekken in het land en de begroeiing in het gebied is daardoor ongekend groen. Palenque is een ruïnestad die de grootsheid van het Maya rijk in de zevende eeuw goed laat zien. Hier verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie: Maya Tulipanes ***

  Dag 10: Palenque
  Palenque is een van de meest bezienswaardige archeologische plaatsen van Mexico. Het wordt door velen beschouwd als de mooiste stad uit de Mayacultuur. Een deel van de Maya bouwwerken hier is en wordt gerestaureerd. Je kunt nog enkele tempels zelf betreden. Breng anders een bezoek aan het museum waar de geschiedenis van de stad ten toon wordt gesteld. Als je in Palenque tussen de prachtig bewaarde paleizen en tempels ronddwaalt mag je overdenken dat al deze grijze ruïnes ooit fel rood waren. De rest is tot op de dag van vandaag overwoekerd door de jungle en dat gezicht zal indruk op je maken. Tip: je kunt tijdens een hike door de jungle met een lokale gids meer schatten van deze verdwenen maar rijke beschaving zien.

  Accommodatie: Maya Tulipanes ***
   

  Dag 11: Palenque - Campeche (ca. 360 km)
  Vandaag verlaat je Palenque en rijd je deels langs de kust van de Golf van Mexico naar de havenstad Campeche in de staat Yucatán. Onderweg kun je stoppen bij een van de stranden die je passeert om een verfrissende duik te nemen of te genieten van een lunch aan zee. De totale reistijd naar Campeche is ongeveer zes uur. In Campeche kun je de enige ommuurde binnenstad van Mexico gaan verkennen wat te danken is aan zijn piratenverleden. De felgekleurde gebouwen, oude forten en kerken uit de Spaans-koloniale tijd zijn prima bewaard gebleven en zij maken de stad zeer fotogeniek. De binnenstad is al zo’n 20 jaar een Unesco Werelderfgoed. Behalve het historische centrum is het de moeite waard om de forten van de stad te bezoeken; Fuerte-Museo San Miguel kijkt uit over de Golf van Mexico en is het grootse fort van de stad. In de avond zijn de kerken en kathedralen verlicht en zij geven de toch al magische stad en haar haven een sprookjesachtig uiterlijk.

  Accommodatie: Plaza Colonial ****

   

  Dag 12: Campeche - Mérida (ca. 175 km)
  Je verlaat de vroegere vestingstad Campeche en gaat op weg richting de ‘witte stad’ Mérida die in 1542 gesticht is. Onderweg is een bezoek aan de ruïnes van Uxmal, een prachtige archeologische site, een must. Hier bevinden zich indrukwekkende Maya bouwwerken. Tijdens de route naar Uxmal passeer je diverse citrusplantages. Een optie is om vanaf hier verder te reizen naar het natuurgebied Celestún en daar het leefgebied van de flamingo’s te verkennen. Als je het interessant vindt kun je ook een boot huren en het gebied vanaf het water ervaren. In de middag reis je verder naar Mérida op het schiereiland Yucatan, het eindpunt van vandaag. Mérida is het culturele en historische centrum van Yucatán én de grootste stad van deze deelstaat. Hier verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie: Doralba Inn ***

  Dag 13: Mérida
  Vandaag heb je een dag vrij om Mérida of de omgeving van de stad te verkennen. Wandel vanaf het centrale plein door de binnenstad met zijn vele overblijfsels uit het koloniale tijdperk en zijn prachtige huizen. Je kunt een bezoek brengen aan het Nationale Paleis, de oude kathedraal of aan Casa de Montejo, het voormalige paleis van Montejo, de stichter van Mérida. Slenter je liever door winkels of markten? De bruisende stadsmarkt en de witte, koloniale gebouwen aan de Paseo de Montejo, Mérida’s versie van de Champs-Elysées, zijn bijzonder aantrekkelijk. Heb je alle bezienswaardigheden van Mérida gezien? Dan is het tijd om de omgeving te verkennen! Gebruik de stad als uitvalsbasis voor een tocht naar Mayasteden in de regio die niet ten onder zijn gegaan in de koloniale tijd. Kortom, voor ieder wat wils!

  Accommodatie: Doralba Inn ***


  Dag 14: Mérida - Playa del Carmen (ca. 290 km)
  Het is ongeveer vijf uur rijden naar Playa del Carmen, maar neem alle tijd om het piramidecomplex Chichén Itzá te bezoeken. Dit is de beroemdste archeologische vindplaats van Mexico. De meest aantrekkelijke bezienswaardigheid is El Castillo. Deze telt in totaal 365 traptreden en is 30 meter hoog. Ook kun je onderweg nog een paar ‘cenotes’ bekijken met namen als Ik Hil en Dzit Nuub. Wil je nog meer piramides zien? Dan kun je een stop maken bij Coba. Hier staat de hoogste piramide van Yucatán. En Tulum is een archeologische site boven op een klif aan zee. Voldoende keuze dus! Vanaf Tulum is het nog een uurtje rijden naar Playa del Carmen aan de Caraïbische Zee.

  Accommodatie: Hacienda Real del Caribe ****
   

  Dag 15-16: Playa del Carmen
  Wat is er fijner dan je reis afsluiten met zon, zee en strand aan de Riviera Maya zoals de kustlijn tussen Cancún en Tulum ook wel heet? Je hebt twee vrije dagen om de tijd bij een azuurblauwe zee en op hagelwitte stranden door te brengen. Wil je naar het strand of geef je de voorkeur aan ‘inspannende’ activiteiten? Duik tussen koraalriffen, en drink ’s avonds op het strand een koude Corona. Er is volop keuze voor een ‘gegarandeerde’ zonvakantie. Voor duik- en snorkelliefhebbers heeft de Caraïbische Zee een boeiende onderwaterwereld in petto. En vergeet vooral niet van de Mexicaanse keuken te genieten.

  Accommodatie: Hacienda Real del Caribe ****


  Dag 17-18: Playa del Carmen - Cancún (ca. 55 km) - Amsterdam
  Je rijdt naar de luchthaven van Cancún waar je de huurauto inlevert. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Mexico-Stad (rechtstreeks), ca. 11,5 uur
  Cancún - Amsterdam (met overstap), ca. 12,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 •  Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM/Delta Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 16 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie
  • 14 dagen Europcar autohuur; Compact Car (andere autotypes mogelijk)
  • CDW-verzekering zonder eigen risico
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Excursie naar de ruïnes van Teotihuacán
  • Stadstour Mexico-Stad inclusief entree museum voor Antropologie
  • Engelstalige reisbeschrijving
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof
  • Achterlatingskosten EuropCar autohuur
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 2.575,00
  Vertrekmaand
  VertrekdataPrijs*
  April 2023
  01 t/m 27€ 2.575,00
  28 t/m 30€ 2.475,00
  Mei 2023
  01 t/m 31€ 2.475,00
  Juni 2023
  01 t/m 30€ 2.475,00
  Juli 2023
  01 t/m 01€ 2.475,00
  02 t/m 05€ 2.575,00
  06 t/m 28€ 2.645,00
  29 t/m 31€ 2.725,00
  Augustus 2023
  01 t/m 15€ 2.725,00
  16 t/m 16€ 2.645,00
  17 t/m 28€ 2.575,00
  29 t/m 31€ 2.475,00
  September 2023
  01 t/m 30€ 2.475,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31€ 2.475,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World