Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Vakantie in Nieuw-Zeeland
 • Ambassades
  Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland:   
  Wellington Royal Netherlands Embassy   
  P.O.Box 840   
  Cnr. Ballance & Featherston Street   
  Wellington   
  Tel.: (+64) (0)4 471 6390   
  Fax.: (+64) (0)4 471 2923 

  Bevolking 
  ca. 4 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 75% van Europese afkomst is. De overgrote meerderheid is afkomstig uit Engeland en de band met Engeland is nog altijd sterk. De Kiwi's (zoals zij zichzelf graag noemen) voelen zich cultureel superieur aan de in hun ogen vrij boerse Australiërs. De Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, vormen 15% van de bevolking. Daarnaast zijn er vooral de laatste jaren veel Aziaten en immigranten uit de Pacific komen wonen, die ieder zo'n 5% van de bevolking uitmaken. 

  Taal  
  Engels en Maori. Het Nieuw-Zeelandse Engels lijkt veel meer op het Europese Engels dan het Australisch of het Amerikaans. De Maori-taal is minstens zo belangrijk als het Engels, daar de Maori een gelijkwaardige plaats in de maatschappij innemen. Met Engels kunt u echter prima uit de voeten, ook de Maori's beheersen het Engels uitstekend. 

  Feestdagen
  01 januari - Nieuwjaarsdag   
  02 januari - New Year Holiday   
  06 februari - Waitangi Day   
  25 april - Anzac Day   
  1e maandag in juni - Queen's Birthday   
  4e maandag in oktober - Labour Day   
  25 & 26 december - Kerstmis 

  Daarnaast vallen de christelijke feestdagen Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren op wisselende dagen. Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

  Geschiedenis
  De eerste bewoners van Nieuw-Zeeland waren de Maori, een Polynesisch volk dat het land rond het jaar 800 vanuit de Pacific bereikte. Volgens oude legendes werd deze expeditie geleid door een zekere Kupe, die bekend staat als de stamvader van het Maori volk. In de jaren daarna volgden verschillende immigratiegolven en verspreidden de Maori zich over het hele land. De Maori waren verdeeld in stammen, die elkaar fel bestreden in onderlinge oorlogen. De krijgscultuur was dan ook bijzonder belangrijk. De Maori hebben een complexe religie, waarin voorouderverering, verschillende goden, priesters en rituelen een belangrijke plaats innemen.   
  In 1642 werd Nieuw-Zeeland voor het eerst gezien door een Europeaan, namelijk de Nederlander Abel Tasman, die het nieuwe land Nieuw-Zeeland noemde. James Cook was in 1769 de eerste Europeaan die Nieuw-Zeeland uitgebreid verkende en hij claimde het land voor de Britse Kroon. Pas in het begin van de 19e eeuw kwamen de eerste permanente Europese bewoners, die het christendom en vuurwapens introduceerden bij de Maori. Dit alles gecombineerd met de introductie van Europese ziektes had een sterke afname van de Maori bevolking tot gevolg. Om de verhouding tussen de Maori en de Europeanen goed te regelen werd er in 1840 een verdrag opgesteld, waarbij de Maori de Britse Kroon als het hoogste gezag erkenden in ruil voor volledige burgerrechten en erkenning van hun eigendomsrechten op het land. Dit verdrag wordt gezien als het ontstaan van de moderne staat Nieuw-Zeeland. De uitvoering van het verdrag liet echter veel te wensen over en de verhouding tussen Maori en Paheka's (de Maori naam voor Europeanen) verslechterde, culminerend in gewapende opstanden (de Maori Wars) rond 1860. Deze opstanden werden gewelddadig de kop ingedrukt en het gevolg was dat de Maori steeds meer een onderdrukte minderheid werden en Nieuw-Zeeland vrijwel geheel Europees van karakter werd. De laatste jaren laten een sterke versterking zien van het Maori zelfbewustzijn en een herontdekking van oude Maori tradities, zelfs door Europese Nieuw-Zeelanders. 

  Geografie 
  Oppervlakte: ca. 6.5 keer Nederland. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het grotere Zuidereiland. Beide eilanden zijn bergachtig. Op het Noordereiland zijn de bergen niet zo hoog, meestal tussen de 1.000 en 2.000 meter, waardoor het landschap een golvend en lieflijk karakter heeft. In het centrale deel van het eiland ligt een ruiger berggebied, het Tongariro National Park, waarvan de hoogste top 2.797 meter telt. In dit gebied zul je ook veel vulkanische verschijnselen zien als geisers, modderbronnen en oude kraters. Op het Zuidereiland vinden we de Southern Alps, een hoge bergketen met toppen tussen de 3.000 en de 4.000 meter, die het hele jaar door met sneeuw bedekt zijn. Mede door de vele neerslag, in de bergen in de vorm van sneeuw, zijn er veel enorme gletsjers, die in sommige gevallen bijna tot aan de zee reiken. 

  Flora & fauna 
  Door zijn geïsoleerde ligging heeft Nieuw-Zeeland een planten- en dierenwereld waarvan de meeste soorten uitsluitend in Nieuw-Zeeland voorkomen.   
  De oorspronkelijke dierenwereld van Nieuw-Zeeland werd gedomineerd door vogels. Een van de weinige nog overgebleven loopvogels is de beroemde kiwi, hét symbool van Nieuw-Zeeland, en de takahe op het Zuidereiland. De Maori en vooral de Europeanen hebben echter vele zoogdiersoorten geïntroduceerd, waarvan er vele verwilderd zijn. Zo leven er inmiddels door heel Nieuw-Zeeland in het wild diverse hertensoorten, wilde varkens en geiten, konijnen en opossums. Zeezoogdieren komen van oorsprong wel veel voor in de visrijke wateren rond Nieuw-Zeeland. Hier leven diverse walvissoorten, als de potvis, de bultrugwalvis en de orka, evenals verschillende soorten dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen.

  Gezondheidszorg
  Tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland loopt u weinig gezondheidsrisico. Bescherm u goed tegen de zon, want de lucht is heel zuiver en helder, waardoor de zonnestraling erg sterk kan zijn.

  Klimaat
  De seizoenen zijn anders dan in Nederland, omdat Nieuw-Zeeland zich op het zuidelijk halfrond bevindt:   
  Voorjaar: september - november   
  Zomer: december - februari   
  Herfst: maart - mei   
  Winter: juni - augustus 

  Deze seizoenen brengen een aantal weersomstandigheden met zich mee waarmee u rekening dient te houden bij het plannen en boeken van uw vakantie. Het klimaat in het noorden is subtropisch en in het zuiden heerst een gematigd klimaat.   Op het Noordereiland is de temperatuur vrij gematigd en het klimaat is er mild met niet al te veel regen, zo'n 1.300 mm per jaar, en er is over het algemeen flink veel zon. Op het Zuidereiland zijn de verschillen in klimaat veel groter, met name door de Southern Alps, de bergketen die zuid-noord dwars over het eiland ligt. Ten westen van de bergen heerst een van de natste klimaten ter wereld met een jaarlijkse regenval van 7.500 mm. Aan de oostkant van de bergketen is het juist uitgesproken droog, met een regenval van slechts 300 mm per jaar. De regenval is in heel Nieuw-Zeeland vrij geleidelijk over het jaar verdeeld.

  Klimaattabel Auckland                                                                                              

  Auckland jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Max. temperatuur 23 23 22 19 17 14 13 14 16 17 19 21
  Zonuren per dag 7 7 6 5 4 4 4 5 5 6 7 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 71.1 86.4 78.7 96.5 114.3 127.0 132.1 111.8 94.0 94.0 81.3 78.7

  Klimaattabel Christchurch                                                                     

  Christchurch jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Max. temperatuur 22 21 19 17 13 11 10 11 13 16 18 19
  Zonuren per dag 7 7 5 5 4 4 4 5 5 6 7 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 53.3 45.7 53.3 50.8 68.6 66.0 66.0 53.3 45.7 45.7 48.3 55.9

  Klimaattabel Wellington                                                                                                

  Wellington jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Max. temperatuur 19 19 18 16 13 12 11 11 13 14 16 18
  Zonuren per dag 8 7 6 5 4 4 3 4 5 6 7 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 78.7 78.7 86.4 99.1 121.9 124.5 139.7 121.99 99.1 104.1 88.9 88.9

    
  Politiek
  Nieuw-Zeeland is een zelfstandig land met een eigen parlementair systeem. Ze erkent koningin Elizabeth II als haar koningin. Zij heeft echter geen invloed op de Nieuw-Zeelandse politiek en wordt vertegenwoordigd door een gouverneur.   Het parlement bestaat uit het huis van afgevaardigden. De inwoners van Nieuw-Zeeland kiezen de leden van het parlement en ieder lid representeert een gebied van het land. De regering bestaat uit leden van de grootste partij. De partijleider wordt 'prime minister'. 

  Economie
  De belangrijkste bron van inkomsten is de export van landbouwproducten, voornamelijk vlees, zuivel en wol. Nieuw-Zeeland telt ongeveer 45 miljoen schapen en is het derde wolproducerende en tweede wolexporterende land in de wereld. Kiwifruit, passievruchten, appels en peren zijn wereldwijd populaire exportproducten. De Nieuw-Zeelandse overheid probeert uitbreiding en ontwikkeling van industrie te bewerkstelligen om de economie stabieler te maken. Het ontbreekt Nieuw-Zeeland echter aan een afzetgebied. Toerisme wordt een steeds belangrijkere peiler van de economie en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Logisch, want Nieuw-Zeeland heeft vakantiegangers buitengewoon veel te bieden.

  Industrie
  Naast de landbouw is bosbouw de tweede belangrijkste industrie. 

  Gewoonten
  De nationale sport van Nieuw-Zeeland is rugby. Daarnaast zijn Nieuw-Zeelanders enorme zeilliefhebbers en winnen zij vaak grote zeilwedstrijden als de Whitbread Race of de America's Cup. In hun vrije tijd zijn Nieuw-Zeelanders graag actief bezig in de 'Great Outdoors'.

  Religie
  De meest voorkomende godsdienst in Nieuw-Zeeland is het Christendom. Zo'n 70% van alle Kiwi's noemt zich Christelijk. Een kwart van de bevolking is aanhanger van de Anglicaanse kerk, 18% van de Presbyteriaanse kerk en 15% is rooms-katholiek. Verder zijn er Protestantse, Methodistische en Mormoonse kerkgenootschappen en wonen in Nieuw-Zeeland Jehova's Getuigen, Islamieten, Joden, Hindoes en Boeddhisten. Veel Maori zijn door de zendingsdrift van missionarissen toegetreden tot diverse Protestantse genootschappen, maar een grote groep hangt de Maori-vormen van het Christendom aan: Ratana en Ringatu. Het eerste geloof is opgericht door Tahupotiki Wiremu Ratana. Ongeveer 20% van de Kiwi's hangt geen geloof aan. 

  Alarmnummers  
  Politie, brandweer en ambulance: 111. 

  Brandstof  
  In Nieuw-Zeeland zijn er voldoende benzinestations in en rondom de steden. In de Nationale Parken en op het Zuidereiland is het echter verstandig om voldoende benzine bij u te hebben, er zijn hier namelijk minder benzinestations. 

  Duiken  
  Nieuw-Zeeland heeft verschillende manieren om te genieten van de wondere onderwaterwereld. Zo bieden de eilanden in het noorden u naast prachtig rif, vissen en scheepswrakken ook aangename temperaturen om te duiken. Helemaal in het zuiden bij Stewart Island is het weliswaar kouder maar hier vindt u wel de meest gevarieerde flora en fauna onder water. 

  Eten
  De kiwi en appel uit Nieuw-Zeeland kennen we natuurlijk allemaal. Daarnaast heeft de keuken veel overeenkomsten met de Engelse keuken. Maar ook Aziatische gerechten zijn in opkomst. De Nieuw-Zeelandse keuken is een kopie van de Engelse keuken. Hoe kan het ook anders met zoveel Britse emigranten. De laatste jaren vestigen veel Aziaten en Polynesiërs zich in het land, waardoor bijvoorbeeld de Vietnamese-, Thaise- en Polynesische keuken meer bekendheid krijgen en in populariteit toenemen. In Rotorua, op het Noordereiland, kunt u kennis maken met de traditionele bereidingswijze van het voedsel, zoals de Maori dat eeuwenlang deden. Tijdens een Hangi, een feestmaaltijd van de Maori, worden groente, vlees en vis gaar gestoomd in warme stoomputten. 

  Drinken
  Net als de Brit is de Kiwi dol op thee en het liefst met melk erin. Maar de Nieuw-Zeelander drinkt ook graag alcohol. De ultieme Kiwi-sfeer vindt u in de pub. Hier komen veel Nieuw-Zeelanders na het werk een biertje of een glas wijn halen. 

  Electriciteit  
  Voltage: 110 volt. We raden u aan een adapter mee te nemen. 

  Foto's maken  
  Wanneer u de lokale bevolking wilt fotograferen dient u eerst om toestemming te vragen.

  Fooien  
  Het geven van fooien is niet gebruikelijk in Nieuw-Zeeland, behalve in de duurdere restaurants. Daar is het normaal om serveersters een fooi van maximaal 10% van de rekening te geven bij uitzonderlijk goede service.

  Valuta    
  In Nieuw-Zeeland betaalt men met de New Zealand Dollar.

  Bankpassen 
  U kunt met uw bankpas bijna overal geld pinnen. U moet er wel op letten dat u een bankpasje heeft met het Cirrus, Mastercard, Maestro en/of Visa logo. Vaak zijn de geldautomaten te vinden bij banken, winkelcentra en toeristische attracties. Informeer bij uw eigen bank welke mogelijkheden uw pasje biedt.

  Creditcard    
  Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. 

  Internet
  Tegenwoordig vindt u overal in Nieuw-Zeeland internetcafés. 

  Openingstijden 
  Banken maandag t/m vrijdag van 9:30 - 16:00 uur.   
  Postkantoren maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:30 uur. Winkels maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur. Veel winkels zijn ook op zaterdag geopend en in grote steden sommigen ook op zondag. Er zijn koopavonden op donderdag of vrijdag. In de stedelijke gebieden zijn supermarkten zeven dagen per week open en vaak tot 21:00 uur. In kleinere plaatsen zijn buurtwinkels ook vaak lang open.

  Seizoenen  
  Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt, heeft zij tegengestelde seizoenen dan die van ons. Hoe meer u naar het zuiden gaat in Nieuw-Zeeland, hoe kouder het wordt, dit in tegenstelling tot Europa. Het land heeft vanwege haar ligging te maken met plotselinge veranderingen in de weersomstandigheden, houdt u hier dan ook altijd rekening mee tijdens uw reis.   
  Voorjaar: september - november   
  Zomer: december - februari   
  Herfst: maart - mei   
  Winter: juni - augustus

  Beste reistijd    
  De maanden november tot en met maart zijn de beste maanden om een reis naar Nieuw-Zeeland te maken. Het klimaat is dan goed met een prettige temperatuur en goede weersomstandigheden.

  Telefoneren  
  Telefoneren kan zowel in de hotels (vaak wel veel duurder), maar ook in de verschillende telefooncellen met een creditcard of telefoonkaart, die u bij het postkantoor kunt kopen.   
  Telefooncode: +64   

  Tijdsverschil  
  In Nieuw-Zeeland is het 10 tot 12 uur later dan in Nederland en België. Het precieze tijdsverschil hangt af van onze zomertijd en die van Nieuw-Zeeland. 

  Vervoer & verkeer  
  Nieuw-Zeeland is ideaal om per auto te verkennen. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en veilig, al kunnen zelfs op grote snelwegen veel bochtige en heuvelachtige gedeelten zijn. De wegen zijn buiten de grote steden erg rustig en in sommige gebieden zijn ze zelfs stil. Houd er rekening mee dat ze in Nieuw-Zeeland links rijden. De afstanden tussen de steden en dorpen zijn over het algemeen niet al te groot en er zijn voldoende tankstations die soms 24 uur per dag open zijn. Het is wel verstandig de tank vol te gooien wanneer u een langere afstand gaat rijden. De maximum snelheid is 100 km/uur buiten de bebouwde kom en 50 km/uur binnen de bebouwde kom, tenzij anders is aangegeven.   
  De bestuurder en alle passagiers (ook achterin) zijn verplicht autogordels te dragen. In Nieuw-Zeeland staan zware straffen op rijden onder invloed.   
  U dient in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs, dit kunt u aanvragen bij de ANWB.   
  Een van de meest gebruikte openbaarvervoermiddelen voor reizigers in Nieuw-Zeeland, is de bus. Er is een goed, veilig en efficiënt netwerk en veel plekken zijn met de bus te bereiken. Naar zeer afgelegen plaatsen gaan vaak (particuliere) shuttlebusjes. Voor de grote afstanden kun je gebruik maken van verschillende ondernemingen. De grootste en bekendste zijn InterCity en Newmans Coachlines. Hiermee kun je reizen tussen de grotere plaatsen en toeristische bestemmingen van Nieuw-Zeeland. De bussen zijn allemaal uitgerust met airconditioning en toiletten, stoppen regelmatig en de chauffeurs vertellen over de omgeving waar je doorheen rijdt.   
  Het reizen met een camper is enorm populair in Nieuw-Zeeland. U bent totaal ongebonden en hebt altijd een slaapplek bij je. Door heel Nieuw-Zeeland vindt u campings waar u kunt overnachten, maar de camper kan ook vaak middenin de natuur geparkeerd worden, behalve in de National Parks.   
  Nieuw-Zeeland heeft een vrij gering spoornetwerk vanwege het kleine aantal inwoners en het heuvelachtige karakter van het landschap. De treinen zijn comfortabel, van alle gemakken voorzien en rijden door de interessante landschappen. Omdat ze niet vaak stoppen gaat de reis vaak sneller dan de bus. De trein is ook wat duurder dan de bus maar er zijn kortingen te krijgen, bijvoorbeeld met een VIP of HI-card. Er zijn slechts een beperkt aantal routes: Auckland-Rotorua-Tauranga-Wellington, Wellington-Napier, Picton-Christchurch en Christchurch-Greymouth/Invercargill. In de zomermaanden is het verstandig een plek te reserveren.   
  Er zijn verschillende veerdiensten in Nieuw-Zeeland. De belangrijkste is die tussen Wellington en Picton, oftewel de overtocht tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Deze wordt onder andere verzorgd door de boten van Interislander. Elke dag vertrekken er zo'n vijf boten die er ruim drie uur over doen om naar de overkant te komen. De overtocht is bij mooi weer schitterend. Je komt langs de rotsachtige zuidkust van het Noordereiland, de Queen Charlotte Sound en de fjorden van het Marlborough Sounds Maritime Park.   
  Nieuw-Zeeland heeft een uitgebreid netwerk van binnenlands luchtverkeer. Ook al is het land niet zo heel groot, door de langgerekte vorm is reizen tussen grote steden als Auckland en Christchurch behoorlijk tijdrovend. Vliegen is dan een aantrekkelijke optie. Er zijn dan ook verschillende luchtvaartmaatschappijen die binnen Nieuw-Zeeland naar veel plaatsen vliegen, waarvan Air New Zealand de grootste is.

  Veiligheid 
  Nieuw-Zeeland is een van de veiligste landen ter wereld. Het politieke klimaat is stabiel, geweldsmisdrijven komen relatief weinig voor en Nieuw-Zeelanders staan bekend als vriendelijk en gezagsgetrouw. De grootste risico's loop je in de natuur. Het weer in Nieuw-Zeeland kan vooral in de wildernis erg snel omslaan. Toeristen blijken dan vaak te weinig kleding en voedsel bij zich te hebben en hebben de kans onderkoeld te raken. Zorg dus altijd voor voldoende eten, drinken en warme kleding en laat iemand van de Department of Conservation of Tourist Office weten dat je de wildernis intrekt. Smeer je tijdens zonnige dagen altijd goed in met zonnebrand met minstens factor 20.

  Vertrekbelasting
  Bij vertrek vanuit Christchurch of Wellington naar Nederland, dient u vertrekbelasting te betalen. Reserveert u dit bedrag alvast voor uw terugreis. 

 • Wellington
  Wellington ligt aan Port Nicholson, een natuurlijke haven aan de Cook Street. Het is een mondaine, drukke en bruisende stad van ongeveer 350.000 inwoners. Cultuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken. Er zijn namelijk genoeg theaters en musea. Bezienswaardig is de Beehive (bijenkorf), het parlementsgebouw van Nieuw-Zeeland. Wellington is immers het politieke centrum van het land. In de stad staat meestal een stevige bries, waaraan het de bijnaam 'Windy City' dankt.       

  Bay of Islands
  De Bay of Islands kent een subtropisch klimaat. Het telt ongeveer 150 kleine eilandjes, waarvan sommige geheel zijn begroeid met pohutukawa-bomen. Bezoekers vinden er grillige baaien, uitgestrekte zandstranden, hoge duinen en diepblauw water. U kunt er uitstekend zeilen, waterskiën, diepzeeduiken, zeevissen en wandelen door regenwouden met oeroude kauribomen. Russel, Paihia en Waitangi zijn de belangrijkste plaatsen. In Waitangi staat het Treaty House, waarop 6 februari 1840 de overdracht werd getekend tussen de Engelsen en vooraanstaande Maori-leiders. Het bezit prachtig Maori-houtsnijwerk en een indrukwekkende 37 meter lange oorlogskano.       

  Rotorua
  In het hart van het Noordereiland ligt de toeristische plaats Rotorua. De omgeving is bekend om zijn geothermische activiteit. In het Whakarewarewa Nationaal Park liggen een groot aantal thermische natuurverschijnselen bij elkaar, zoals spuitende geisers, dampende rotsen, warmwaterbronnen en kokende modderpoelen. Er staan tevens Maori-huizen met prachtig houtsnijwerk, waar traditionele dansen worden opgevoerd. Uiteraard zijn er in Rotorua tal van mogelijkheden tot het nemen van een thermisch bad.        

  Fox Gletsjer 
  Het Westland Nationaal Park omvat het gebied rondom de Franz Josef- en Fox gletsjer en strekt zich uit van de hoogste alpentoppen tot de verlaten stranden aan de Tasman Zee. De smalle strook land tussen de alpen en de zee biedt een grote verscheidenheid aan landschap, zoals besneeuwde bergen, gletsjers, regenwouden, meren, watervallen, weilanden en kustlagunes. Het biedt recreatiemogelijkheden als bergbeklimmen, het maken van berg- en gletsjerwandelingen, rondvluchten boven de gletsjers, skiën en vissen in de meren en rivieren.      

  Queenstown 
  Deze zeer toeristische plaats aan de noordoostoever van het Wakatipumeer is het centrum voor outdooractiviteiten. Alles kan: parachutespringen, bungy-jumpen vanaf de Karawaubrug, speedbootvaren, raften, waterskiën en sensationele helikoptervluchten. Wellicht minder spectaculair, maar wel aanbevelenswaardig is een boottrip met de stoomboot Earnslaw over het Wakatipumeer naar de Mount Nicholas High Country Sheep and Cattlestation.      

  Te Anau 
  Een groot gedeelte van de fjordenkust in de zuidwesthoek van het Zuidereiland hoort tot het Fiordland-nationaal park. Dit grootste park van het land omvat een gebied van meer dan 1,2 miljoen hectare. Het heeft beboste heuvels, diep het land insnijdende fjorden, heldere meren, onstuimige riviertjes en duizenden watervallen. Het is een gebied van onbedorven wildernis met nog onontdekte gebieden. De twee populairste fjorden zijn de Milford Sound en de Doubtful Sound. Het dorp Te Anau, aan het gelijknamige meer, is een geschikte basisplaats voor een nadere verkenning van het park. Van de vele meerdaagse wandelroutes in dit park wordt de Milford Track als de mooiste ter wereld beschouwt.      

  Mount Cook 
  Deze hoogste berg van Nieuw-Zeeland is 3.764 m hoog en ligt in het Mount Cook-nationaal park, midden in de Zuidelijke Alpen. Vanaf het Hermitage Hotel wandelt u door de Hooker-vallei vrij eenvoudig naar de voet van de Mount Cook. De hoge alpen in dit nationaal park worden tot de beste klimgebieden ter wereld gerekend. Sir Edmund Hillary oefende hier voor zijn expeditie naar de top van de Mount Everest in het Himalayagebergte. Met helikopters en vliegtuigjes kunt u rondom de top cirkelen. Op het sneeuwveld van de nabij gelegen Tasmangletsjer kunt u skiën. Wandelaars komen in dit park beslist aan hun trekken.       

  Dunedin 
  De Schotse stad Dunedin ligt aan het begin van het schiereiland Otago, dat een groot aantal bezienswaardigheden bezit, zoals prachtige tuinen, het enige kasteel dat Nieuw-Zeeland rijk is, de witte zandstranden St. Clair en St. Kilda, duinen en steile kliffen waar zeehonden en pinguïns voorkomen. Op het meest noordoostelijke punt van het schiereiland ligt Taiaroa Head, waar een albatroskolonie nestelt. Nergens ter wereld leven deze vogels zo dicht bij menselijke beschaving.       

  Christchurch
  Deze grootste stad op het Zuidereiland wordt 'de meest Engelse stad buiten Engeland' genoemd. Vanuit de stad zijn dagtochten te maken naar de thermische bronnen van Hanmer Springs, het Franse stadje Akaroa op het Banks-schiereiland en de walvissen voor de kust van Kaikoura. Vanuit Christchurch rijden de treinen van de Tranzalpine Express dwars door de Zuidelijke Alpen naar Greymouth aan de westkust.  

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

 • Travel World
  Deze campermaatschappij biedt diverse campertypes voor een aantrekkelijke prijs. Naast Nieuw-Zeeland is deze organisatie ook actief in Australië. Het tijdens een reis combineren van huurperiodes binnen Australië en Nieuw-Zeeland is toegestaan, zodat u kunt profiteren van de aantrekkelijke kortingen die voor lange huren gelden. VoorwaardenVraag onze...
  Travel World
  Britz is het avontuurlijke zusje van Maui, opereren geheel zelfstandig maar binnen dezelfde groep van camper merken. Qua comfort en ontwikkeling niet zo sterk als Maui maar dat ziet u dan ook terug in de lagere prijsstelling. Dat neemt niet weg dat ook bij Britz jarenlange ervaring is in het ontwikkeling en verhuren van campers en dat u altijd mag vertrouwen...
  Travel World
  Budget Rent a Car biedt huurauto van uitstekende kwaliteit. U kunt een Budget auto huren bij diverse verhuurlocaties verspreid over Nieuw-Zeeland.VoorwaardenVraag onze medewerkers naar de voorwaarden van Budget autohuur. Onderstaande afbeeldingen en specificaties van de voertuigen zijn indicaties.Per categorie zijn er verschillende autotypes en merken...
  Travel World
  Met meer dan 25 jaar ervaring is Maui een gevestigde naam. Iedere camper wordt door hen zelf ontwikkeld en gebouwd om zo te zorgen dat iedere camper opnieuw aan de hoogste eisen voldoet en u kunt genieten van de beloofde vakantie! Voldoende ruimte en comfort zijn de kernwoorden van een Maui camper waarbij u de keuze heeft, afhankelijk van uw reisgezelschap,...

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

top 3 Nieuw-Zeeland reizen
30-daagse autoreis door Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland staat wereldwijd bekend als een perfect land voor een grote rondreis. Tijdens deze autoreis bezoek je niet enkel de meest bekende bezienswaardigheden van het land, maar ontdek je ook de minder bekende plekjes van het Noorder- en Zuidereiland! Op deze manier leer je een hele andere kant kennen van zowel de natuur als de cultuur van dit uitzonderlijke land. Laat je meevoeren door de betoverende landschappen, van indrukwekkende warmwaterbronnen in Hanmer Springs en dichte wouden rond Omapere tot de idyllische baaien bij Bay of Islands. In je eigen huurauto rij je op je eigen tempo van plek naar plek, waardoor je alle vrijheid hebt om onderweg even te stoppen om de omgeving op je in te laten werken!
Vanaf:€ 5.525
22-daagse camperreis Nieuw-Zeeland
Je kunt gemakkelijk een maand rondreizen in Nieuw-Zeeland en steeds weer nieuwe landschappen en verrassingen tegenkomen. Vergaap je onder meer aan de magnifieke fjorden, de bergen van de Southern Alps en het blauwe water van de Bay of Islands en de Marlborough Sounds. Stuk voor stuk belevenissen die je niet snel zult vergeten. Neem de tijd tijdens deze camperreis en bouw herinneringen op voor het leven in Aotearoa, Land van de lange witte wolk, de Maori naam voor Nieuw-Zeeland.
Vanaf:€ 3.349
23-daagse autoreis door Nieuw-Zeeland
Geen eiland ter wereld kent zo’n gevarieerde natuur als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Tijdens deze uitzonderlijke autoreis maak je kennis met de diverse en adembenemende landschappen en nationale parken van het Zuidereiland. Slingerwegen leiden je langs goudgele baaien, diepe fjorden, ijzige gletsjers, weelderige regenwouden en de hoogste bergpieken van het land. Maak kennis met de cultuur van het land tijdens een verblijf in een gastgezin en ontdek de rijke historie van het land in pittoreske steden. Deze complete rondreis over het Zuidereiland leidt je langs de hoogtepunten, terwijl je ook de vrijheid heeft om onderweg diverse stops te maken en avontuurlijke excursies te ondernemen.
Vanaf:€ 4.495
;
Travel World